ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1495/2544)

Ślimaki twarogowe z nadzieniem twarogowym 122

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja uwielbiam wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś polecam wypróbować przepis na przepyszne bułeczki- ślimaki twarogowe z nadzieniem. Tak naprawdę możecie je nadziać

Smaki Armine
Ślimaki twarogowe z nadzieniem twarogowym 108

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja uwielbiam wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś polecam wypróbować przepis na przepyszne bułeczki- ślimaki twarogowe z nadzieniem. Tak naprawdę możecie je nadziać

Smaki Armine
Gryczana pizza z patelni 126

chyba, że takiej prawdziwej w pizzerii w Neapolu… ;) Uwielbiam za to różne wariacje na jej temat, które nie tylko świetnie smakują ale przy okazji są dużo zdrowszą wersją, bez białej mąki czy tony sera. Eksperymentowałam już z bardzo różnymi wersjami spodów do pizzy i opcjami przygotowania – czy to w piekarniku czy na patelni. Może przygotuję kiedyś wpis poświęcony wszystkim(...)wody Dodatki Pasta warzywna (jako sos na spód) Papryka Pomidor Ogórek konserwowy Kukurydza Feta Zioła Jajko wymieszać dokładnie z mąką i wodą, doprawić ziołami Przygotowane ciasto wylać na rozgrzaną patelnię (ja smażę na teflonowej bez dodatku tłuszczu) Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu 5-7 minut Po tym czasie odwrócić na drugą stronę Nie zdejmując pizzy z patelni posmarować

HealthyCreations
Chleb żytni na zakwasie 62

ciasto będzie bez grudek. Przykryj ściereczką i zostaw na 14 godzin nawet, a najlepiej na noc. Na drugi dzień dodaj wszystkie składniki z listy składników na ciasto. Wyrób ciasto np. za pomocą robota z hakiem. Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia około 4-6 godzin. Keksówkę o długości 30 cm np. wysmaruj olejem i wyłóż do niej ciasto, wyrównaj(...)posyp ziarnami. Zmocz dłoń i wyrównaj chleb, przykryj ściereczką. Zostaw do wyrośnięcia, około 2 godzin. Nagrzej piekarnik do 200 stopni, piecz chleb godzinę i max.20 minut. Upieczony wyciągnij z formy na kratkę. Chyba nie muszę dodawać, że z masłem najlepszy ? Chleb żytni na zakwasie Chleb żytni na zakwasie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto śmietanowe ze śliwkami 55

bardziej, że teraz sezon na śliwki, a ciasto w oryginale jest ze śliwkami właśnie. Jeśli chodzi o proporcje to trzymałam się oryginału, ale jak dla nas okazało się ciut zbyt mało słodkie. Następnym razem pozostawię ciasto bez zmian, ale do masy śmietanowej dodam 1-2 łyżki cukru więcej. Kruche ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g masła 1 jajko(...)budyniu śmietankowego bez cukru 3 jajka 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, jeśli wolisz, by ciasto było słodsze) około 400-500 g śliwek Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy zimne masło, siekamy nożem. Formujemy kopczyk, na środek którego wlewamy zimną wodę oraz jajko, składniki siekamy nożem, po czym wyrabiamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie porcje

Smaki Na Talerzu
Jagodzianki 109

będzie gładkie i elastyczne. Ciasto drożdżowe przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na około 60 minut, aż podwoi swoją objętość. 4. Jagody lub borówki umyć pod bieżącą wodą. Owoce przełożyć na cedzak aby usunąć nadmiar wody. Dodatkowo owoce osuszyć ręcznikiem papierowym. 5. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i chwilę zagniatać. Ciasto drożdżowe podzielić na 10 części(...)układać na blaszy z wyposażenia piekarnika, łączeniem do domu, zachowując przy tym odstępny, ponieważ bułki urosną jeszcze podczas pieczenia. Bułeczki przykryć ściereczką i pozostawić do podrośnięcia na 15 minut. 6. W międzyczasie piekarnik nastawić na 175 stopni, góra – dół, bez termobiegu. 7. Jagodzianki posmarować odrobiną mleka i wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 stopni. Bułki piec przez

Gotuj z Prezesem
Cytrynowo- malinowe z prażonym kokosem 72

kawowego pobudzenia, więc dziś coś w przeciwnym kierunku: cytrynka- czyli owocowe orzeźwienie :) Ten przekładaniec w formie tortu jest bardzo delikatny- będzie smakował nawet dzieciom. Ma w sobie coś z ciasta Venus, ale jest zdecydowanie bardziej kremowy, wilgotny i subtelnie owocowy. Cytrynowy biszkopt nasączony ponczem herbacianym earl grey, przełożony prostym malinowym kremem i posypany prażonym kokosem będzie zdecydowanym faworytem w kategorii(...)mnie L, wiejskie) 1 szklank a cukru sok z połowy cytryny 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz sok cytrynowy, ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i dalej ubijamy na najniższych obrotach. Potem przesiewamy mąki i lekko, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 35 minut w temp

Domowe ciasta
Ciasteczka z serduszkiem 104

żółtka, 2 łyżki ksylitolu, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3-4 łyżki jogurtu naturalnego, ok. pół słoiczka dżemu truskawkowego. 1. Do malaksera wsyp semolinę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj masło pokrojone w kostkę, żółtka, jogurt i ksylitol, po czym miksuj wszystko tak długo, aż utworzy się jednolita kula ciasta. 2. Wyjmij ciasto na blat oprószony mąką i zagnieć

Z notatnika dietetyka
Ciasteczka owsiane 91

włoskich, żurawiny i siemienia lnianego. Ciasteczka te posmakują wszystkim, nie tylko tym którzy nie spożywają glutenu. Najlepiej sprawdzą się jako przekąska podana na lunch, śniadanie bądź kolację. Ciasteczka owsiane piekę kiedy mam ochotę na coś zdrowego z dodatkiem ziaren, orzechów i suszonych owoców. W tych ciasteczka możecie np. orzechy włoskie zastąpić orzechami laskowymi, nerkowca, makadamia. Również siemię lniane oraz suszona(...)pieczenia 5 dkg suszonej żurawiny 5 dkg orzechów włoskich 2 łyżki siemienia lnianego Jak zrobić ciasteczka owsiane. Do miski włożyć miękkie masło, cukier puder oraz miód. Utrzeć na puszystą, kremową konsystencję. Kolejno dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz płatki owsiane. Wymieszać. Następnie dodać żurawinę, siemię lniane oraz orzechy pokrojone na średniej wielkości kawałki. Zagnieść ciasto. Z ciasta

MeCooks
Sernik z mlekiem w proszku 3312

przelewamy masę serową na ciastka. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości sernika. Wkładamy bo nagrzanego piekarnika i pieczemy tak przez ok. 60 minut). Jeśli sernik w trakcie pieczenia zacznie się mocno rumienić przykrywamy(...)lekko piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z wodą zostawiając sernik w piekarniku do całkowitego przestudzenia. Gotowy sernik posypać pudrem lub przygotować polewę. Smacznego! Sernik można piec bez kąpieli wodnej w takiej samej temperaturze. Należy jednak pamiętać, że wtedy szybciej zacznie się przypiekać, a konsystencja sernika może być troszkę inna. Przygotowanie sernika każdym sposobem będzie poprawna

Kulinarne przygody
Biszkopt z pianką matcha i malinami 97

Czas czytania: 3 min Biszkopt z pianką matcha i malinami ciasto niezwykle proste do przygotowania i bardzo smaczne. Ciasto przygotowałam na bazie klasycznego uwielbianego przez wszystkich biszkoptu idealnego . Pamiętajcie, że biszkopt można upiec dzień przed planowanym przygotowaniem ciasta. Można też biszkopt upiec w wolnym czasie i zamrozić go do chwili, kiedy będzie potrzeba przygotowania deseru. Biszkopt to oczywiście nie wszytko(...)najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy , wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt z pianką matcha i malinami 113

najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić(...)koniec dodać śmietanę i ponownie wymieszać. Polewą polać wierzch przygotowanego ciasta, na koniec zetrzeć odrobinę czekolady, można zrobić to przy pomocy tarki do warzyw lub obieraczki. Ciasto przed podaniem można dodatkowo udekorować rozkruszonymi bezami. Smacznego

KUCHNIA POLSKA
Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 97

wypróbować ten przepis, ponieważ te pierogi są przepyszne Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona(...)posmarowania pierogów – sezam do posypania Do ciepłej wody dodać jajko i sól i wymieszać dokładnie. Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, wodę z jajkiem, wymieszać i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto włożyć do woreczka i odłożyć na około 10 minut. W tym czasie cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, ziemniaka zetrzeć na tarce

Smaki Armine
Ciasto Marchewkowe Z Kremem Kubuś 108

dekoracji cukrowe, czekoladowe lub marcepanowe mini marchewki Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej ! Ciasto 1. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę z sodą, startą marchew oraz esencję pomarańczową i waniliową. Podczas mieszania dodajemy także olej. 2. Dno tortownicy wyścielamy papierem do pieczenia a boki smarujemy masłem i wysypujemy bułką. Ciasto pieczemy

Gotowanie...to proste !
Pieczeń wieprzowa na kanapki wg Aleex 111

ciasto drożdżowe z cynamonem, i kurczak w miodowej glazurze, i wreszcie pieczeń wieprzowa na kanapki. Pieczeń najbardziej przypadła do gustu Młodemu, który za ciastami nie przepada, a kurczaka nie zdążył zjeść. Pieczeń wieprzowa jest aromatyczna, soczysta i smakuje rewelacyjnie – na ciepło i na zimno. Jeśli lubicie domowe wędliny, gorąco ją polecam. Składniki: • 1 kg mięsa mielonego(...)cebula • garść natki pietruszki • 1 szklanka mleka 3,2% • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. W malakserze, misie robota lub termomixie zemleć boczek pokrojony w kostkę, bez skóry. 2. Dodać natkę pietruszki, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Zmiksować na gładką masę, ale niezbyt długo, bo zrobi się pasztet. 4. Do miski włożyć mięso mielone

W mojej kuchni
Placuszki z białym serem 1826

Jajka ubijać z cukrem do czasu aż powstanie gęsta puszysta struktura. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Twaróg rozgnieść widelcem i wmieszać łyżką w masę z jajek, dodać również ekstrakt waniliowy, nie miksować. Miksowanie sprawi, że struktura ciasta będzie jednolita i po usmażeniu nie będzie tak bardzo wyczuwalny ser. Do placuszków polecam ser klinek(...)wiaderka jest mocno zmielony i ser nie będzie tak bardzo wyczuwalny. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej tylko delikatnie masłem. Placuszki z białym serem dobrze smakują bez dodatków zarówno na ciepło, jak i po wystudzeniu. Można oprószyć je cukrem pudrem lub podać z ulubioną konfiturą. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Racuchy jogurtowe z truskawkami 120

cukru pudru kilka truskawek 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam mokre składniki, dodaję mokre, mieszam rózgą kuchenną do połączenia. Kilka truskawek myję, siekam w plasterki. Rozgrzewam olej na patelni. Nakładam ciasto jedną łyżką formując placuszka. Smażę na średnim ogniu. Gdy brzegi racuszka ładnie się zrumienią

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania