ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1421/2544)

Zakręcone drożdżówki z serem i brzoskwiniami. 657

pokroić w kostkę. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę. Rozwałkować na prostokąt. Na ciasto wyłożyć ser, a na ser owoce. Następnie zawinąć w rulon i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Bułeczki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do napuszenia na 15-20 minut. Piec w temperaturze 180 stopni, 25 minut.  Przygotować lukier. Do miseczki wlać wodę(...)cytryny, następnie stopniowo dodawać cukier. Mieszać, do uzyskania gładkiego lukru. Przestudzone bułeczki, udekorować lukrem. Zrobiłam też bułeczki ze swojskim dżemem, bez sera. Również były pyszne. Nie wiem, jak tu się zachowa dżem ze sklepu, ale myślę, że gęsta marmolada się sprawdzi

Agusiowe smakołyki
Bułeczki maślane z chrupiącą skórką 160

stopni) na 45-60minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 równych części po około 70g i uformować bułeczki o dowolnym kształcie. Jednocześnie zagotować wodę w dużym, szerokim garnku ( ja robiłam w dużej, wysokiej patelni), dodać sodę i wymieszać. Będzie się mocno pienić, ale bez obaw, tak powinno być. Bułeczki wkładać do gotującej się wody(...)około 10 sekund, następnie ostrożnie wyjmować łyżką cedzakową. Wykładać na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. W ten sposób przygotowane bułeczki posypać ulubionymi ziarnami (u mnie sezam), zrobić dowolne nacięcia i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (z termoobiegiem) przez około 25-30 minut. Smacznego Bułeczki maślane z chrupiącą skórką Bułeczki maślane z chrupiącą skórką Bułeczki

Smaki Armine
Domowe napoleonki 167

choć ciastka nie są fit, bez dokładki się nie obędzie. No, ale karnawał ma swoje prawa! Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego (na maśle) 1 budyń waniliowy w proszku Oetkera (37 g) 500 ml mleka 200 g masła 2+2 łyżki cukru/ksylitolu 2 łyżki alkoholu - opcjonalnie dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: ciasto francuskie rozwinąć, pozostawiając je na papierze(...)nieco ocieplić. Przeciąć na 2 równej wielkości części i gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 200* C 15-20 minut do zrumienienia. Ostudzić krem budyniowy przygotować wg przepisu z  bloga   rozsmarować krem na części ciasta francuskiego. Drugą, upieczoną część ciasta przeciąć na 6 lub 8 równej wielkości kawałków odpowiadających wielkością ciastek i ułożyć na kremie jeden obok drugiego. Najlepiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pleśniak z porzeczkami i pianką 139

Bardzo dobre i szybkie ciasto. Smakowało wszystkim. Możecie użyć innych owoców, ale muszą być kwaskowate. Ciasto jest słodkie. Wykonanie ciasta – do miski wsypać mąkę, proszek

Kuchnia Pokoleń
Gryczane ciasto marchewkowe 79

Bez zbędnego gadania. Przepis na ciasto wzięłam z bloga pincake. Pyyyyszne. Serio. Będę je robić często, może nawet dziś. Przyjeżdża do mnie psióła z Uk. Rano wyskoczyła z tekstem: "ciekawe czy zrobisz lepsze ciasto ode mnie". Pffff. No. Składniki: 1 szklanka marchewki startej na małych oczkach 1 szklanka mąki gryczanej 3/4 szklanki brązowego cukru 2 jajka pół szklanki oleju(...)pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej. Marchewkę łączymy z sypkimi składnikami i jajkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.  Wielkość blachy, na której robiłam ciacho to 20x20

Kardamonovy
Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem 105

opakowaniu i do jeszcze ciepłego wmieszać masło. W misce należy wymieszać mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Następnie powstałe ciasto dokładnie połączyć z ryżem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać solidne porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu(...)ulubionym dodatkami lub w wersji solo. (Na zimno również świetnie smakują.)    Użyłam ryżu jaśminowego Radix-Bis . U mnie placki zazwyczaj znikają bez dodatków, ale ostatnio zrobiłam z nich a'la kanapki z paprykarzem wegetariańskim , który również dostępny jest w ofercie sklepu Radix

Di gotuje
Imbirowe markizy 190

musice robić kremu, bo same ciasteczka są przepyszne, dlatego też podaję przepis w dwóch turach dla chętnych. Aby dobrze wykorzystać czas, czyli bez zbędnego oczekiwania proponuje przygotować krem w czasie, gdy chłodzi się ciasto, dzięki temu jak się dobrze zorganizujecie to wystarczy godzina pracy. Składniki na około 40 sztuk 0 średnicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka(...)mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej lub 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli czubata łyżeczka sproszkowanego imbiru opakowanie cukru waniliowego (15 g) 1-2 cm świeżo startego imbiru opcjonalnie 2-3 łyżki mleka (miałam w pogotowaniu kokosowe), gdyby ciasto

greenscarf
Tort z owocami - pachnący latem :) 96

owoce ok 1 kg poncz do nasączenia biszkoptu ciepła woda 3/4 szklanki sok wyciśnięty z połówki cytryny Biszkopt kakaowy z mojego przepisu znajdziecie tu: Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić nad parą wodną. i pozostawić do ostudzenia. Czekolada musi być ostudzona ale w płynnej konsystencji. Do miski wlać śmietankę dodać mascarpone oraz puder(...)konsystencji. Do bitej masy dodać ostudzoną czekoladę i całość wymieszać. Masę schłodzić w lodówce przez ok 30 minut. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta nasączyć go 1/3 wody z cytryną wyłożyć 1/3 masy. Na masie układamy owoce po całości. Następnie układamy kolejny blat ciasta nasączamy, wykładamy kolejną część masy(1/3) i owoców. Ostatni blat

Kulinarne przygody
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 352

żaden łasuch się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem np. na niedzielny deser po rodzinnym obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka – 2/3 szkl * cukier- 1 szkl * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CZEKOLADOWY(...)kakao – 4 łyżki * masło min. 82% – 200 g * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna – 3 łyżki * budyń śmietankowy bez cukru – 1 op * mleko – 500 ml * żółtko – 5 szt * esencja waniliowa – 1 łyżka KREM ŚMIETANKOWY: * śmietana 36% – 600 ml * żelatyna – 2 pełne łyżki * cukier puder – 2 łyżki * wrząca woda

Ostra na Słodko
Mazurek czekoladowy z masłem orzechowym 177

boki wylep ciastem. Nakłuj widelcem i wstaw do lodówki na pół godziny. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i wysyp np. ryż dla obciążenia i piecz 10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie usuń ryż i papier i piecz kolejne 10 minut. Ciasto ostudzić. Krem czekoladowy: W garnuszku rozpuść masło z mlekiem. Do gorącego dodaj połamana czekoladę. Po kilku(...)czekoladą. Udekoruj orzeszkami i wstaw do lodówki do stężenia. Rada: Spód mazurka możesz upiec nawet tydzień wcześniej. Dzień przed podaniem posmaruj dżemem aby nasiąkł a tuż przed podaniem udekoruj bezami aby pozostały chrupiące

Smakołyki Asi
WILGOTNA BABKA CZEKOLADOWA Z KRUSZONKĄ 220

walorem smakowym jest tutaj kruszonka ❤, którą ja osobiście uwielbiam! Oczywiście babkę można zrobić w wersji bez kruszonki uwieńczając ją np. domową czekoladową polewą czy lukrem. Też będzie pysznie 😊 Zamiast płatków migdałów możemy dodać np. rodzynki, posiekane orzechy, albo pominąć wszelakie dodatki.  Smak ciasta na pewno na tym nie ucierpi 😉 Składniki: ( na tortownicę 24 cm) 7 jajek 1 szklanka(...)cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki wrzątku 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka oleju 5 łyżek ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina aromatu migdałowego 100 g płatków migdałów Kruszonka: z tego  przepisu Wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem  i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wlewamy wolnym strumieniem olej i wrzątek  oraz aromat.  Mąkę

Walijskie Pichcenie
Tort dla dziecka (bez mleka, jajek, glutenu) 289

fasolowe wybacza wiele modyfikacji w przepisie. Jajka można zamienić zmielonym siemieniem lnianym albo nasionami chia zalanymi gorącą wodą. Ciasto bez problemu można też przekroić na blaty. Na moim blogu znajdziecie także przepis na biszkoptowy tort kokosowo-czekoladowy . Składniki na ciasto: 1,5 puszki czerwonej fasoli 6 jajek lub „kisiel” z 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego lub nasion(...)chia + niepełna szklanka ciepłej wody 230 g migdałów (ok. 1,5 szklanki) 13 łyżek kakao 6 łyżek cukru 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia tortu: szklanka zblendowanych truskawek szklanka zblendowanych wiśni 2 łyżeczki agar agar Składniki na masę kokosową: ok. 250 ml śmietany kokosowej ( domowej lub twardej części z puszki mleka kokosowego) 2 łyżki

Dieta bez mleka
babka "murzynkowa" na oleju kokosowym z polewą czekoladowo-dżemową... 142

pojemnika wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, kakao, wbić jajka, wlać olej kokosowy, mleko, dodać dżem(użyłam swój domowy z ciemnych winogron) i mikserem połączyć dobrze składniki do ciasta wsypać 3/4 opakowania skórki kandyzowanej i krótko mikserem połączyć składniki forma silikonowa z kominkiem 24 cm, do formy dać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie(...)polewę wylać na babkę, posypać resztą skórki pomarańczowej i zostawić do zastygnięcia - babka murzynkowa jest bardzo smaczna, aromatyczna, wilgotna, można ją upiec z różnymi dodatkami jak bakalie, owoce lub bez niczego........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Oponki pieczone 321

Oponki pieczone w piekarniku to nieco inna wersja tych tradycyjnie smażonych. Nie myślcie jednak, że to wersja fit, gdyż zawierają one sporo masła i cukru. W

Smakołyki Bereniki
Ciasto marchewkowe bez mąki 116

owsiane. Wilgotne, zdrowe, bez sztucznych dodatków ciasto, posmakuje każdemu, zwłaszcza jeśli dodam, że jest fit, a marchewką i usprawniającym przemianę materii cynamonem. Uwielbiam takie poranki, a Wy? Ciasto marchewkowe bez mąki Składniki: średnia marchewka 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1/3 łyżeczki cynamonu około 2 łyżeczek miodu cukier(...)skóry. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. W jednej misce mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Dodajemy startą marchew. Starannie mieszamy. Całość wylewamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut, w 180 st. C. Upieczone odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Podajemy posypane cukrem pudrem

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania