ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1160/2544)

Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę 144

naciskiem wypychać ciasta z rowków dolnej. No i ostatni wniosek: dobra gofrownica musi kosztować. Mając taką wiedzę udało nam się kupić najlepszą gofrownicę, która robi najlepsze gofry na świecie (nawet tysiąc razy lepsze od starej, domowej gofrownicy od Mamy). Piecze dwa ogromne gofry na raz. Grube i z mega głębokimi rowkami. Mocno i szybko się nagrzewa i piecze już(...)bardziej suche). Przygotowując ciasto na gofry (jeśli nie macie czasu i ochoty) możecie zmiksować całe jaja z cukrem (ja często robiąc porcje tylko na 3 osoby, nie wyciągam nawet miksera i ubijam jaja ręczną trzepaczką) lub (jeśli macie czas) najpierw zmiksować żółtka z cukrem, pianę ubić osobno i dodać na końcu do gotowego ciasta na gofry (gofry wychodzą bardziej puszyste

Moja Delicja
Babka Wielkanocna z pomarańczami i czekoladą! Puszysta i łatwa do zrobienia! 93

Wielkanoc niebawem więc przychodzę do Was z pysznym ciastem, puszystą babką wielkanocną z pomarańczami i czekoladą.  Babka jest prosta do zrobienia i zawsze się udaje. Pachnie fenomenalnie pomarańczami, zachowuje długo świeżość i polecam każdemu. Babkę wykonacie bez większego problemu za pomocą zwykłego miksera. Warto ją mocno polukrować wtedy będzie jeszcze dłużej świeża. PRZEPIS : SKŁADNIKI: - 4 jaja(...)czubatymi łyżeczkami proszku do pieczenia, dodaj do masy z jajkami. Całość wymieszaj.  4️⃣Dodaj otarta skórkę z pomarańczy i 60 g posiekanej gorzkiej czekolady.  5️⃣ 4 białka ubij na sztywno ze szczypta soli, dodaj 85 g cukru i ubij na sztywno. 6️⃣Delikatnie wprowadź pianę do masy.  7️⃣Ciasto przelej do dwóch foremek na babkę

SMYKWKUCHNI
Obłędne ciasteczka cynamonowe 141

mgnieniu, ciasteczka cynamonowe. Postanowiłam je zrobić jeszcze przed świętami i już była kolejna powtórka co się rzadko u mnie zdarza,gdyż uwielbiam piec nowości. Zapraszam... Skala smaku 10/10- z pomadą czekoladową są wyborne jednak bez niej również smakują wyśmienicie. Źródło "moje wypieki"   Składniki na około 30 - 40 sztuk ciastek: 180 g masła, zimnego 90 g cukru pudru(...)malaksera i zmiksować, aż ciasto będzie tworzyło gładką kulę. Można również wszystkie składniki umieścić w misie, posiekać szybko nożem, krótko wyrobić, do połączenia. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm, podsypując delikatnie mąką. Wykrawać gwiazdki. Układać na papierze do pieczenia lub macie teflonowej, zachowując nieduże odstępy

Kubki smaku
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 216

wilgotne. Dodam, że tort robi się bardzo prosto a mikser jest naprawdę zbędny! Skusicie się?  Ciasto: 300 g gorzkiej czekolady  200 g suszonych daktyli 150 g oleju kokosowego lub oleju z pestek winogron, ewentualnie rzepakowego 100 g mielonych migdałów bez skórki 5 jajek (L) 1 łyżka ciemnego kakao duża szczypta soli oraz: 660 g schłodzonej śmietany kremówki(...)Jajka roztrzepać trzepaczką i dodać do ostygniętej masy daktylowo-czekoladowej. Mielone migdały wymieszac z kakao i szczypta soli. Dodać do masy i bardzo dokładnie wymieszać np. przy pomocy szpatułki. Ciasto będzie bardzo gęste. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać wierzch. Piec około 35 - 40 minut, do momentu, aż wierzch ciasta zetnie się, lekko popęka

maniapieczenia
Puchate Rogale z marmoladą 137

zupełnie prosty i nie wymaga ręcznego wyrabiania. Smak samego ciasta przypomina bułeczki mleczne( te które możecie kupić w cukierniach). Pyszne! A ile pięknego , uspakajającego zapachu w trakcie pieczenia… 😊 Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru Pozostałe składniki: 2 jaja 1/2 szklanki ciepłego mleka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka(...)mleku jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i miksujemy ciasto mikserem z hakami około 5 minut( aż będzie w miarę gładkie)Następnie wlewamy rozpuszczone, przestudzone masło i miksujemy jeszcze 5 minut. Ciasto przykrywamy posypujemy mąką i   przykrywamy ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, przekładamy je na stolnicę posypaną mąką. Składniki na nadzienie

Domowe ciasta
Panpepato. 182

mnóstwem bakalii, zbliżone do Panforte , ale mniej ciągnące, a bardziej miękkie. Jeśli macie ochotę na słodkie, pyszne ciasto, zapraszam! Składniki na Panpepato:  na formę o średnicy 20 cm 50 g migdałów bez skórek 50 g orzechów laskowych bez skórek 50 g orzechów włoskich 40 g orzechów piniowych 60 g owoców kandyzowanych (lub suszonych moreli, żurawin(...)śmietanki 30%      Bakalie mieszamy z suchymi składnikami, dodajemy miód, śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy doń bakaliowe ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 165°C około 30 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Studzimy. GLAZURA: (z powodzeniem zastąpimy ją polewą z 100 g czekolady gorzkiej

Rozpustne gotowanie
Pizza ze szparagami i jajem sadzonym 267

Następnie dodaję mąkę i suszone drożdże. Zagniatam ręcznie lub mikserem na gładkie ciasto przez ok. 15 minut (w maszynie do wypieku chleba ustawiam na program do wyrabiania ciasta drożdżowego bez wyrastania, np. program do wypieku chleba). Odstawiam na ok. godzinkę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowuję pozostałe składniki: 1. Jeśli nie mam wcześniej przygotowanego sosu, robię go według podanego(...)Mozzarellę kroję na plasterki Włączam piekarnik do nagrzania (250 stopni). Robię to wcześniej, bo najlepsza pizza wychodzi z mocno nagrzanego pieca. Po wyrośnięciu ciasta dzielę je na dwie części. Każdą rozwałkowuję i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na ciasto wyciskam czosnek (robię to tylko wtedy, gdy nie dodam czosnku do sosu). Ciasto smaruję grubą warstwą sosu pomidorowego

Ale Proste
Desernik Tęczowy 50

Przepis na  Desernik Tęczowy bez pieczenia, czyli niezwykły, kolorowy i pyszny deser , w kształcie kolorowej kopuły. Ta wyjątkowa kompozycja składa się z delikatnego sera półtłustego, który tworzy bazę dla całej konstrukcji, a główną atrakcją są tu  kolorowe galaretki , które ułożone w tęczowy wzór , nadają deserowi niezwykłego charakteru. Ciasto pokryte jest rozetkami z bitej śmietany udekorowanymi

Rita creative
Ciasto kakaowo-bananowe z gruszką, brzoskwinią i kremem czekoladowym 50

Ciasta z dodatkiem mnóstwa owoców to niebo w gębie, a zwłaszcza z dodatkiem kremu czekoladowym od Locco Co ! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 10 ml oleju rzepakowego 50 g mąki orkiszowej 20 g kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g banana bez skórki 200 g obranej gruszki 200 g brzoskwini aromat 40 g kremu czekoladowego Sposób

Truskawkowa Fiesta
Świąteczne ciastka z kremem lub marmoladą / Ciastka warszawskie 235

Link do filmiku z przepisem na: Ciastka Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciastociasto możemy przygotować ręcznie lub robotem: Na blat wysypuję mąkę, cukier puder, dodaję szczyptę soli i masło. Składniki łączę ze sobą, tak żeby powstały grudki, przypominające grubą kruszonkę. Następnie do ciasta dodaję żółtka, śmietanę i zagniatam. Tak przygotowane ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na około(...)Skrawki zagniatam, dodaję do pozostałego ciasta i wkładam do lodówki na czas pieczenia. Każdy krążek smaruję lukrem i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z ciasteczkami wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na środkową półkę i piekę około 11 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół, bez używania termoobiegu. Upieczone zdejmuję

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto z wiśniami 146

dekoracji mięty, oraz kilku wisienek. Ciasto robię w blaszce 28×24 cm. Ciasto z wiśniami przepis Wszystkie składniki do ciasta powinny być w temperaturze pokojowej, więc wyjmijcie je z lodówki na około 40 minut przed przystąpieniem do przygotowania ciasta. Zaczynamy od wydrylowania wiśni. Następnie do miski przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ucieramy przy(...)mieszamy. Kruszonkę zostawiamy do ostygnięcia. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta układamy wiśnie i rozkruszamy przygotowaną chwilę wcześniej kruszonkę. Ciasto wiśniowe pieczemy w piekarniku w 180 st. C w opcji góra – dół przez 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Nie będę ukrywał, że ciasto najlepiej mi smakuje jeszcze ciepłe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chałka z kruszonką 66

masło. Wymieszaj do połączenia składników, a następnie wyrabiaj ciasto w misce przez 10 minut. Miskę z ciastem przykryj ściereczką kuchenną i pozostaw w ciepłym miejscu na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Składniki na kruszonkę zagnieć w miseczce. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat obficie posypany mąkę. Ciasto podziel na pół. Weź połowę ciasta i podziel ją z kolei na 3 części(...)drugą połową ciasta. Powstaną dwie średniej wielkości chałki. Możesz też nie dzielić ciasta i zrobić jedną dużą chałkę (wtedy czas pieczenia wyniesie 30 minut). Chałki na blaszce odstaw na 20 minut do podrośnięcia. W tym czasie nagrzej piekarnik do 170°C. Chałki posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp kruszonką. Piecz na środkowym poziomie, grzanie góra-dół, bez termoobiegu przez

Delicious Place
🎄 Ciasteczka świąteczne renifery 🎄 66

czasie blat posypujemy odrobiną mąki, ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm. Za pomocą wykrawacza lub małej szklanki wycinamy kółka i odstawiamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z podanej porcji wyszły dwie blachy z piekarnika.  Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termo obiegu przez ok. 10 minut

Kulinarne przygody
Strucla z jabłkami 171

masło z mlekiem. Wyrabiaj ciasto ręcznie lub w robocie kuchennym. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw w misce do wyrośnięcia na godzinę. W tym czasie przygotuj jabłka. Obierz je i pokrój w drobną kostkę. Następnie włóż je na rozgrzaną patelnię i posyp 2 łyżkami cukru oraz cynamonem. Smaż do momentu, aż cukier zrobi się gęsty. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkuj(...)ciasto w rulon. Po tym przetnij rulon wzdłuż i spleć 2 kawałki na kształt warkocza. Tak splecione ciasto włóż do keksówki (użyłam o wymiarach 30,5 cm na 12 cm), posmarowanej masłem. Żółtko jajka wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj struclę. Włóż struclę do nagrzanego piekarnika i piecz ją 30 minut minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez

Przepisy na widelcu

Proponowane wyszukiwania