ciast - 9500 przepisów (strona:266/634)

Przepis na sernik czekoladowy 194

sernik czekoladowy ma idealne proporcje dla aby zaspokoić smak na słodycze. Piotrek kocha serniki od zawsze, więc z pewnością na  blogu pojawi się jeszcze niejeden przepis na to ciasto. Nie mógł się jemu oprzeć i zjadł prosto po wyjęciu z piekarnika. Sernik po upieczeniu odstawiłam na całą noc do lodówki. Do  serników dodaję domowy cukier waniliowy, ale tym razem(...)spód : 1/4 kostki margaryny 1-2 żółtka 1/2 szklanka mąki 2 łyżki cukru + 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Przygotowanie kruchego ciasta: Rozpuszczamy margarynę, dodajemy żółtko, 1/2 szkl. mąki, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżki kakao, miksujemy i wykładamy ciastem dno blaszki. PRZYGOTOWANIE  czekoladowej Masy serowej : Piekarnik nagrzewamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cake Pops 151

linki z efektami Waszej pracy !! CAKE POPS               Składniki na około 35 sztuk ·        około 450 g ciasta (ja użyłam Brownie upieczonego w blaszce 24X24) ·        patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl(...)składniki się połączą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 35 minut. Brownie od razu wyjmujemy z piekarnika. Odstawiamy aby przestygło. Przygotowujemy sobie miejsce z zamrażarce. Wystudzone ciasto drobno kruszymy. Dzielimy na dwie części. Pierwszą część  dokładnie mieszamy  z mascarpone, aromatem rumowym i kieliszkiem rumu. Tworzymy dużą kulę. Drugą część łączymy z dżemem, rumem, aromatem wiśniowym. Zawijamy

Mania Gotowania
Truskawkowy las 217

Sezon truskawkowy w pełni, grzechem byłoby nie wykorzystać czerwoniutkich truskawek do jakiegoś pysznego ciasta lub deseru. Buszując po necie natknęłam się na bardzo fotogeniczną czekoladową tartę z truskawkami( przepis od Dorotus z MW). Przy okazji wypróbowałam prostokątną foremkę na tartę z wyjmowanym dnem. Spisała się super! A tarta wyszła znakomita, prawdziwa poezja smaków: kakaowe kruche ciasto i czekoladowy krem(...)kakao 60 g cukru pudru 100 g zimnej kasi/masla 1 jajko Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobić, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 1h. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkować je i wykleić nim dno formy 11x35 cm, położyć papier i fasolę. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 20 minut. Wystudzić. Czekoladowy creme

Mia Cucina Sofieta
Jajka z niespodzianką 170

pszennej 130 g mąki krupczatki 170g margaryny 80g cukru pudru ½ paczuszki cukru waniliowego skórka otarta z jednej cytryny 1 żółtko i 1 całe jajko Dodatkowo: lukier kolorowa posypka do ciast barwniki do lukru Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 60 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy porcjami na lekko posypanym

Mia Cucina Sofieta
Truskawkowa pokusa na popoludnie 195

moze wlasnie dlatego nie sa tak slodkie jak byc powinny. Jednak z bita smietana w malym caiteczku smakowaly wspaniale.Francuskie ciasteczko z truskawkami i bita smietanaskladniki na 6 ciasteczek6 kwadratow ciasta francuskiego (8cmx8cm)1 opakowanie kremowki1 usztywniacz do smietanycukier puderokolo 200g truskawekmieta do dekoracjiwykonanie:Ciasto francuskie ukladamy na blache wylozona papierem do pieczenia. Posypujemy cukrem pudrem i wkladamy na piekarnika nagrzanego(...)Pieczemy do chwili az ciasto ladnie urosnie i lekko sie przyrumieni. Powstana wtedy takie male poduszeczki.Po wystudzeniu przecinamy nasze poduszeczki na pol jak bulki.Truskawki myjemy i kroimy na cwiartki. Kilka pozostawiamy do dekoracji.Kremowke ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy usztywniacz do smietany. Pokrojone truskawki laczymy z ubita smietana, a nastepnie nakladamy je na spod naszych ciasteczek. Przykrywamy gorna

Przysmaki Karolki
Torcik orzechowy 262

Torcik bez mąki za to z mnóstwem orzechów i czekolady. Przepis łatwy, a ciasto zawsze udane.      Składniki :    80gr. miękkiego masła    80gr. cukru    5 jajek    200gr. mielonych orzechów laskowych    100gr. tartej czekolody mlecznej lub gorzkiej    2 łyżki rumu    1 łyżka adwokatu(...)sztywną pianę.W osobnej misce połączyć masło z cukrem i żółtkami, dodać orzechy, czekoladę, rum i adwokat, dokładnie wymieszać.Powstałą orzechową masę delikatnie połączyć z ubitymi białkami.Gotowe ciasto przelać do tortownicy 22cm , wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą.Piec w temperaturze 160ºC przez około 35-40 minut do tzw.suchego

Zabawa smakiem
BROWNIE Z MIĘTĄ I ALKOHOLEM. 153

użyłam do tego celu miksera). Czekoladę mleczną i deserową kruszę. Miętę siekam drobno. Oba składniki wrzucam do masy, mieszam całość. Formę wyścielam papierem do pieczenia. Wykładam lepkie i ciężkie ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 30-35 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO! Pozdrawiam baardzo czekoladowo! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie 271

składniki mieszamy łyżką. Dodajemy zimne, twarde masło pokrojone w małe kosteczki i rozcieramy je między palcami zagniatając szybko z mąką. Jak uzyskamy konsystencję kruszonki wbijamy jajko i szybko zagniatamy ciasto, z którego formujemy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i przekładamy(...)formy. Zawijamy boki tak, aby potem masa nam nie ściekała z ciasta. Widelcem dziurkujemy cały spód, ponownie władamy do lodówki na około 30 minut. Potem pieczemy (bez termoobiegu)w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 35 minut na złoty kolor.Masa czekoladowa: Roztapiamy czekoladę razem z kremówką. Po roztopieniu wrzucamy pokrojone orzechy, mieszamy i przekładamy na wystudzony spód. Możemy udekorować

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy 23137

była górka). Biszkopt przełożyłam kremem budyniowo-maślanym z dodatkiem serka waniliowego. Taki tort musi być koniecznie dobrze nasączony najlepiej procentami, które dodają charakteru całości. Jak każdy tort (i większość ciast przekładanych kremem) i to ciasto należy przygotować wcześniej. Pracę można rozłożyć na dwa dni, pierwszego dnia upiec biszkopt, następnego przygotować krem i przełożyć nim ciasto a kolejnego dnia podawać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Torcik z serków homogenizowanych 372

Błyskawiczny w przygotowaniu torcik, którego głównym składnikiem jest serek homogenizowany. Przygotowanie ciasta nie sprawia żadnych problemów i nie może nie wyjść - ciasto nie wymaga pieczenia (chyba że najdzie nas fantazja na upieczenie biszkoptu co również jest dobrym pomysłem). :) Do tego ulubione owoce świeże (w sezonie) lub z puszki (poza sezonem) i gotowe. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej i przechowywać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babka jogurtowa 633

Nadal mam słabość do ucieranych ciast do kawy. :) Bez żadnych kremów i innych zbędnych dodatków. zaprezentowany niżej przepis jest bardzo prosty. Miarką jest tutaj kubeczek po jogurcie. Wystarczy odmierzyć wszystkie składniki i wymieszać. Prosto i smacznie, polecam!  Babka jogurtowa  PRZEPIS temperatura pieczenia: 220ºC | czas pieczenia: ~ 60 min   Składniki  1 mały jogurt naturalny (Zott(...)jogurcie oleju  2 kubeczki po jogurcie cukru  3 kubeczki po jogurcie mąki pszennej  4 jajka Przygotowanie  Wszystkie składniki odmierzyć i wrzucić do miski. Wymieszać mikserem. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piec ok. 50-60 min. w temp. 220ºC. Pozostawić w formie do wystudzenia. Wystudzone ciasto można podawać oprószone cukrem pudrem

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babka caffe latte 579

dodawać po łyżce makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać łyżką lub mikserem na najwolniejszych obrotach.  Dodać stopione masło, sok z cytryny i skórkę z cytryny.  Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kawę a do trzeciej łyżkę mąki pszennej dla zachowania tej samej gęstości ciasta. Formę do babki wysmarować masłem, wylewać(...)kolei warstwę kakaową, kawową i waniliową.  Piec w temperaturze 180°C przez ok 60 min (piekłam 70 min). Ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową lub obsypać cukrem pudrem.  Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Chatka Puchatka 2877

Wreszcie odważyłam się , na zrobienie tego ciasta :) W domu rodzinnym , często mogłam delektowac się smakiem sera , połączonego z herbatnikami i teraz jako juz dojrzała kobieta dzielę się przepisem z Wami :)Składniki:- 4 opakowania herbatników- 15  dag masła lub margaryny- 70 dag mielonego twarogu- 1/2 szkl. cukru pudru- 2 łyżki kakao Polewa klikSposób przygotowania Masło ucieramy z cukrem pudrem(...)kakaową, na wierzchu układamy drugą warstwę herbatników , pośrodku pionowo nakładamy jasną masę.Formujemy trójkąt , podnosząc folię po bokach ułożonych z 6 herbatników , tak aby zetknęły się u góry.Dociskamy , ciasto zawijamy , wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc ( wtedy herbatniki zmiękną )Przygotowaną polewą polewamy "chatkę" i posypujemy wiórkami kokosowymi i ciasto gotowe :) Smacznego

Słodkości i nie tylko
Muffinki kakaowo - serowe 377

miski, połączyc z jajkami , 1 szkl. cukru, masłem , budyniem. Gotowe muffinki polewamy wcześniej odstawioną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi  Następnie przelewamy do formy muffinkowej na zmianę  łyżkę ciasta kakaowego , łyżkę sera i znowu łyżkę ciasta ciemnego. ( łyżki nie za duże bo może zabraknąc ciasta ciemnego - tak jak w moim przypadku ;) Piekłam ok. 40 minut w temp

Słodkości i nie tylko
Torcik serowy 315

zrobienie tego ciasta , złożyły sie dwa święta -Dzień Taty i urodziny mojej córci. Torcik jest połączeniem serków z truskawkami i biszkoptami , zwięńczeniem jest galaretka :) Lekki, kremowy , w sam raz dla ochłody ;)Tortownica : średnica  21 cmSkładniki: 2 op. biszkoptów (po 180 g ) 3 waniliowe serki ( po 250 g ) 4 łyżeczki żelatyny 6 łyżek wody kilka truskawek galaretka agrestowa Sposób przygotowania(...)częśc masy serowej. Ułożyc na niej kilka biszkoptów i pokrojonych na małe części truskawek, przykryc je masą serową. Na wierzchu ułożyc biszkopty tak by w połowie wystawały nad powierzchnię ciasta. Na sam koniec zalac tężęjącą galaretką. Na następny dzień ciasto gotowe z samego rana ;) Smacznego

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania