wyrobienia ciasta posiada wiele akcesoriów dodatkowych, które na pewno w kuchni będą przydatne - mikser dzbankowy czy szatkownica!? Robot jest dosyć lekki, ale ma na dole przyssawki dzięki, którym dobrze trzyma się blatu. I co najważniejsze dzięki niemu nie musimy sobie parzyć dłoni gorącą wodą przy wyrabiania ciasta na pierożki, wystarczyło zamontować hak i ciasto wyrabiało się samo! Parowar **** Tefal(...)hakiem i pomału wlewać gorącą wodę. Wyrabiać ciasto przez 7-8 minut, do czasu aż będzie gładkie, a następnie przełożyć do czystej miski i odstawić przykryte do odpoczynku na 30 minut. Następnie ciasto podzielić na 3-4 kawałki, dobrze obsypać mąką i bardzo cienko rozwałkować (u nas przy pomocy maszynki do makaronu), ciasto pokroić w kwadraty, na środek każdego wykładać
Plate of JoyfasolaCzerwony krem z pieczonych warzyw - przepis z bloga Definicja smaku Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i melisą - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Krem z pieczonych pomidorów - Monika Olczak z bloga Cynamon & ChilliPomidorowy krem z bazylią i mozzarellą - przepis z bloga Rodzinka od kuchni Ribollita - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Zupa(...)rukoli i orzechów włoskich - mikimama z bloga Czerwień i błękit Cannelloni z brokułami i mozzarellą - Monika Olczak z bloga Cynamon & ChilliDietetyczna lasagna z cukinią i beszamelem na maślance bez masła - Paulina Gruszecka z bloga Jazzowe Smaki Lasagne alla bolognese - Mikołaj Kaczmarek z bloga ItalianizzatoLasagne ze szpinakiem, mozarellą i pomidorami - Młoda Mężatka z bloga Przepisy młodej mężatki Lasagne
Chilli Czosnek i OliwaTak się złożyło, że dokładnie tydzień temu miałam urodziny. Tym razem zupełnie nie zgrały się ze wszystkimi innymi planami, jakie mamy: w jeden weekend ja
Pożeraczka, czyli raz adobrze