Jesienne słodko-wytrawne grzanki. Rozpuszczony camembert, do tego słodka gruszka podkręcona miodem i orzechami - niebo w gębie! Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis zainspirowany moją jesienną miłością
Chilli Czosnek i OliwaBo również jesienią można jeść sałatki. Gruszka i pleśniowy ser to połączenie, na punkcie którego zwariowałam w tym sezonie. Przyszła jesień i nie wiem, czy się
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Dziś mam dla Was deser dla dorosłych - mięciutkie figi upieczone w słodkim winie, podane z lodami waniliowymi. Figi upiekłam w winie z dzikiej róży
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Mój Mąż śmieje się, że nasze cotygodniowe zakupy nie mogą obejść się bez kostki lub dwóch sera feta. To prawda. Uważam, że słony smak
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Na te bakłażany skuszą się nawet ci, którzy normalnie nie przepadają za tym warzywem. Bo czy można oprzeć się połączeniu sosu pomidorowego, ciągnącej się
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Z tego zlecenia szczególnie ucieszył się mój Mąż, prawdziwy smakosz dań z owoców morza. Ja po raz pierwszy miałam w rękach modne przegrzebki, znane
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Ta zupa ujęła mnie prostotą przygotowania. Już tak mam, że nie lubię się męczyć przy robieniu zupy, a szczególnie cenię przepisy, do których nie
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Kuchnia turecka to według mnie jedna z najsmaczniejszych kuchni śródziemnomorskich. Dlatego bardzo zależało mi na tym, aby przygotować coś specjalnego z okazji zorganizowanej przez
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na wegetariańskie burgery, w których kotleta zastąpiłam pysznym bakłażanem przygotowanym w panierce z orzechów włoskich i parmezanu. Złociste plastry
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Już po raz drugi czerwiec upłynął nam pod znakiem gorącej i kolorowej hiszpańskiej kuchni. Dziś zapraszam Was na podsumowanie akcji. W tym roku udało
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Dziś zabieram Was w kulinarną podróż na Kretę, gdzie przygotowuje się marathopites - małe paszteciki w kształcie kopert nadziewane zieleniną i ziołami. W mojej wersji
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na greckie placuszki Spanakokeftethes , przygotowywane ze szpinaku i białej części porów. Takie warzywne placuszki to świetna wegetariańska propozycja obiadowa
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Czerwiec rozpoczął się dla mnie nieoczekiwanie. Właśnie wybieraliśmy się z Mężem na imprezę z okazji Dnia Dziecka, jednak tam nie dotarliśmy. Pojechaliśmy za to
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Już po raz drugi zapraszam Was do wspólnego odkrywania bogactwa i wyjątkowości kuchni hiszpańskiej w ramach organizowanej przeze mnie akcji kulinarnej ¡Viva
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Dziś przedstawiam Wam zapowiadany wcześniej pyszny napój z rabarbaru z wodą różaną (mam nadzieję, że udało się Wam ją kupić ;)). Jest słodki, orzeźwiający, ma
Chilli Czosnek i Oliwa