patyków’ nie ma dla mnie racji bytu. Czasami wstąpimy z Danielem do restauracji z amerykańskim jedzeniem i zwykle zamawiamy tam albo żeberka w sosie BBQ albo burgery. Jednak żeberka robione w domu smakują nam bardziej. Te podawane w sieciowych knajpach są dla nas zbyt kwaśne i za mało pikantne. Przedstawiamy Wam przepis na nasze ulubione. SKŁADNIKI 1,5 kg żeberek
OstryKęsnajwiększych kanapek jakie można zamówić w restauracji KFC. Charakteryzuje go duża bułka, duży kawałek kurczaka w chrupiącej panierce, plasterek sera Cheddar oraz dwa plasterki soczystego pomidora i sałata. Burgera na wzór Grandera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy Grander nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, jest równie smakowity i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy
Słodka Stronaskoro nie zawsze w lodówce jest to, czego się pragnie. Parafrazując powiedzenie "gdy się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma", zjedliśmy takie burgery, na jakie pozwalały zapasy w lodówce :)Czytaj więcej
bistro mamarękę bez potrzeby brudzenia sztućców czy talerzy. Zapraszam do przygotowań!Roladki z łososiaKrewetki w panierceCzosnkowe kanapeczki z prosciutto i mozzarellą Koreczki z pomidorków i mozzarelliLibańskie pierożki drożdżoweKlasyczne burgery w wersji MINIMinipizze z tortilliMiniserniczki tahiniSzybkie ciasteczka cynamonowe
My Culinary Artuszy! :)Dzisiaj ten sos już tylko lubię (jakoś bardziej wolę jogurtowe i delikatniejsze), ale od czasu do czasu przygotowuję go w domu- szczególnie wtedy, kiedy serwuję grillowane mięso lub burgery- bo to duet idealny! :)Wypróbujcie koniecznie ten sosu, który jest odpowiednio słodki, lekko kwaśny i pikantny w sam raz! :)* cebula- 1 duża szt.** czosnek- 2 ząbki* cukier- 2 łyżki* ketchup
Kraina Miodem Płynącaniesamowicie smaczne.Kotlety te są świetnym pomysłem nie tylko na obiad – śmiało można je włożyć do ulubionej , chrupiącej bułki … dodać świeże warzywa … i zajadać w formie burgera! SKŁADNIKI:* filet np.dorsz – 300 g* ziemniaki – ok.200 g* natka pietruszki – 1 pęczek* cytryna – 1 szt* liść laurowy – 2 szt* cebula – 1 szt* masło
Ostra na Słodkopołączyć rybę z mięsem ( tak – rybę z mięsem! )Wyszły przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała rodzina!Takie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera!Gwarantuję , że posmakują! SKŁADNIKI:( 6 szt. )- filety rybne ( u mnie dorsz ) – ok. 30 dag- mielona wołowina – ok. 30 dag- duże jajko – 1 szt.- bułka tarta
Ostra na Słodkokrokietów itd.W każdej postaci smakuje mi niesamowicie!Dziś mam dla Was przepis na samo zdrowie ;)Połączenie kaszy jaglanej z fasolą adzuki i aromatycznymi przyprawami tworzy fantastyczną całość!Takie burgery / kotleciki są świetnym pomysłem zarówno jako wkładka do bułki, jak i składnik do obiadu.Polecam!SKŁADNIKI:* fasola adzuki – 100 g* kasza jaglana – 100 g* cebula – 1 szt* sól
Ostra na Słodkochińsku, Risotto z kurczakiem i groszkiem, JFC (Jamie’s Fried Chicken), Cannelloni z kurczakiem i szpinakiem, Żółte curry pukka, Pikantny tażin wołowy, Chrupiące tacos z wieprzowiną, Król burgerów, Fantastyczne rybne curry.Ale najmocniejszą stroną książki oprócz samych przepisów jest część poradnikowa (zarówno wstęp jak i porady umieszczane pomiędzy przepisami). To kulinarne podstawy (wielu osobom nieznane) jak sprytnie i tanio gotować
WojnaNaSmaki.plzimno. Dobrze komponuj się ze wszelkiego rodzaju sosami np. z hummusem, chutney z mango, sosem pomidorowym, czy chrzanowym. Mogą służyć jako przekąska, część obiadu, czy składnik wegańskich burgerów. Warto eksperymentować! Smacznego
Food Squaredwa.Po urodzinach Natalii, na których zostaliśmy uraczeni kiełbaskami, karkówką i szaszłykami, z grilla rzecz jasna, udaliśmy się na kolejne urodziny - tym razem do młodszej Siostry C. Tam również grill - burgery, piersi z kurczaka i kiełbaski w ilości wystarczającej na wyżywienie pułku wojska. Uff... Najadłam się. Bardzo. Ale jakie to było dobre! Uwielbiam mięsko z grilla. Z przyjemnością również zauważyłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeListopad w statystykach wyglądał tak :419 polubień na FB 141 obserwujących 29 postów42 ,823 wyświetleń najpopularniejsze posty :Domowe krówki Burgery na ostro Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Dziękuję
Magiczne Życie Martywięcej zapraszam na FB blogowy oraz Instagram. * pierniczki * poniedziałkowe zakupy w Lidlu * najlepsze śniadanie * ciacho i kawa z S :* * prezent z Anglii * udane zakupy * pyszne burgery * świąteczny klimat z naszymi urwisamiWspaniałego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martyciepłych na kanapki), wystarczy taką bułeczkę przekroić na pół i położyć na chwilę na silnie rozgrzanej patelni grillowej lub żeliwnej z odrobiną oliwy. Tak przygotowana będzie stanowiła podstawę perfekcyjnego burgera – mięsnego lub wegetariańskiego. Bułki do hamburgerów: 3,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 1 średnie jajko + 1 do posmarowania wierzchu 2 lekko czubate łyżeczki drożdży instant 2 łyżeczki
Poezja smakuoraz wiele witamin i minerałów (mangan, magnez, miedź, witaminę B2). O marchewce wspominałam już dodając przepis na pikantny krem marchewkowo-pomidorowy i wykorzystałam ją również robiąc burgery z kaszy jaglanej i marchewki. Ciekawostka: Migdałowiec (Almond) pochodzi z rejonów Bliskiego Wschodu. Często wykorzystywany jest w tamtejszej kuchni. Składniki na 25-30 dużych ciastek50 g płatków
Czarnawisienka