Uwielbiamy wykonywać słodkości z sezonowych produktów, dlatego i taki też jest nasz torcik, który idealnie komponuje się w jesienną aurę jednocześnie ją osładzając :) Będąc na diecie
Kuchenne WariacjeTradycyjne potrawy wigilijne są miłą odmianą dla naszych codziennych obiadów czy kolacji, jednak dla najmłodszych członków rodziny bywają nie lada wyzwaniem. Małe brzuszki źle znoszą ciężkostrawne
WiszniówkaPrzepis na farsz z białej kiełbasy dostałam od sąsiadki. Ona jednak przygotowywała tradycyjne pierogi, ja natomiast postanowiłam użyć ich w mini pierożkach (uszkach) do barszczu. Przy
Tradycyjna KuchniaTe ciasteczka są zdrowe, pyszne i zdecydowanie je polecam po treningu gdyż zwracają utraconą energię. Ciastka robi się szybo i są bardzo pomocne w walce ze
Moje Małe CzarowanieJeśli w codziennej bieganinie brakuje Wam czasu na pełnowartościowy posiłek pora na chwilę się zatrzymać i szybko coś zmienić. Pomoże Wam w tym kurs gotowania prowadzony
COOKMAGAZINEWegetariańskie, warzywne KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ Z TARTYMI BURACZKAMI i... Artykuł Kotleciki z komosy ryżowej z tartymi buraczkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPierś z gęsi piekłam pierwszy raz i okazała się wielkim sukcesem. Nie pamiętam kiedy jakieś danie tak pozytywnie mnie zaskoczyło. Jak już kiedyś pisałam moja rodzina
Codziennik KuchennyBuraczki uwielbiam od zawsze ale w kompozycji z mlekiem kokosowym zrobiłam po raz pierwszy ale zapewniam że nie ostatni. Są pyszne, aromatyczne, chrupiące i można ich
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Inspiracją do przygotowania przepisu na barszcz, był jeden z odcinków „Kuchennych Rewolucji”. To tam podejrzałam jak Magda Gessler zmieszała bulion, …
My Blueberry Cornero Zupa z botwinki z fasolką Składniki: garstka drobnej fasolki 3-4 ziemniaki pęczek botwinki 1 marchewka łyżeczka octu skrzydełko z indyka
Aromatyczne PodróżeDo wykonania tego znakomitego pesto będzie potrzebna natka marchewki. Natkę marchewki przeważnie wyrzucamy, ja też do niedawna wyrzucałam ale ma ona w sobie za dużo dobrych
Moje Małe CzarowanieBotwinka w ten sposób podana jest bardzo treściwym daniem i do tego pysznym. Botwinkę uwielbiam na różne sposoby np. z mleczkiem kokosowym ale z soczewicą mnie
Moje Małe CzarowanieHej hej, witajcie w naszej polowej kuchni! Machamy do Was z zielonych ostępów i zapraszamy na pyszności wprost z naszej rozgrzanej do czerwoności gofrownicy! Jedyne, czego
WiszniówkaPublikowałam niedawno przepis na podobną surówkę, bazującą na czerwonej kapuście i jabłku. Jest to na tyle zgrany duet, że dziś również oparłam na nim swoje danie
Kasia Sarna