Świeże pieczywo o poranku to naprawdę luksus, więc kiedy przychodzi weekend to u mnie czas na wypieki chleba. Piekę ulubione bułki , chleb na zakwasie lub według jeszcze niewypróbowanych przepisów. Dzisiaj polecam żytnie chleb na drożdżach z formy z dodatkiem słonecznika, pestek dyni i nation siemienia lnianego. Żytni chleb na drożdżach Składniki: na 2 podłużne formy o pojemności
codojedzeniasłonecznik, wiórki kokosowe i płatki owsiane, wymieszać. Dodać cukier i posiekane masło. Palcami wyrobić kruszonkę. Owoce umyć, osuszyć, truskawki pokroić w ćwiartki. Żaroodporne naczynka natłuścić i delikatnie wysypać bułką tartą. Na dnie nałożyć odrobinę kruszonki, rozłożyć owoce i posypać kruszonką tak, by całe owoce były zakryte. piec około 25 minut w temp. 180st. podawać od razu po upieczeniu
Z miłości do słodkościmasy wsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć na gęste i jednocześnie lekkie ciasto wsypać mąkę z proszkiem i mikserem krótko wymieszać, blacha 24x29 wysmarowana palmą i posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch umyte czereśnie wypestkować i układać na wierzchu ciasta lekko je wciskając, kilka zostawić czereśni do dekoracji piec w 180 C 40-45 minut, grzanie góra
W Mojej Kuchni Lubięproszkiem,sodą i cynamonem przesiewamy i łączymy razem z masą jajeczną. Do ciasta dodajemy marchewkę. Wszystko razem łączymy. Tak wymieszane ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem i posypaną bułka tarta. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeni polać lukrem albo czekoladą. Można dodać orzechy. Pyszne ciasto marchewkowe wilgotne
magiczna kuchnia KasiBiałka ubić na pianę i dodać do masy. Następnie delikatnie za pomocą łyżki połączyć z mąką, budyniem i proszkiem do pieczenia. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170° przez 50-55 minut. Po wystudzeniu wyjąć z foremki posypać cukrem pudrem lub polukrować. Foremka 1,5 litra
magiczna kuchnia Kasirazem ze sodą do miski. Następnie wlewamy kefir, kakao,cynamon,cukier,dżem oraz masło (stopione i wystudzone). Dokładnie mieszamy by ciasto było jednolite. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 45 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasta polać polewą czekoladowa. Polewa-czekoladę rozpuścić
magiczna kuchnia KasiMasę jajeczną połączyć z mąkami i majonezem. Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypaną bułką tartą. Piec w temperaturze 180° przez 40 minut. Po wystudzeniu wyjąc z foremki polukrować lub posypać cukrem pudrem
magiczna kuchnia Kasijednym jajku, nadal ucierając, dodać ajerkoniak, wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać startą czekoladę, połączyć. Formę o wymiarach 24 x 36 cm wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut, wystudzić. Masa: 250 g czarnych porzeczek 6 łyżek ajerkoniaku 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 350 g twarogu
Domowa cukiernia Ewylubiane przez wielu wafelki z karmelem i cynamonem które kładzie się na gorącą filiżankę kawy. Wspomniane wafelki miękną, karmel się upłynnia i wrażenia są niezapomniane :). Dziś posłużą nam za bułkę do burgera a samego burgera wypełnimy świeżymi wiśniami na winie z kardamonem oraz brzoskwinią. Najlepiej smakuje świeżo przyrządzony :] Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Garść świeżych wypestkowanych wiśni
Kuchnia PROzdrowotnaminut do wyrośnięcia. 2. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozczyn, pozostałe mleko, sól oraz rozpuszczone, przestudzone masło. Wyrabiam ciasto. 3. Z przygotowanego ciasta formuję owalne bułeczki. Bułki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 4. Wyrośnięte bułeczki smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję ziarenkami chia. Piekę około 25 minut w temperaturze 190 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasikrótki (niestety) sezon na to warzywo i jadać je jak najczęściej. Bób można dodawać do zup i sałatek, wyśmienicie smakuje z czosnkiem, pomidorami lub okraszony masłem, boczkiem czy zrumienioną bułką tartą. Warto włączyć go do diety nie tylko ze względu na walory smakowe i właściwości odżywcze, ale również lecznicze. W medycynie ludowej wykorzystywano go m. in. w leczeniu trudno gojących
Smakowity Blog Kulinarnyposiekanego szczypiorku mała cebula sól pieprz Przygotowanie Cebulę, oliwki i suszone pomidory posiekałem, wymieszałem ze szczypiorkiem i kaparami. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Ser przekroiłem na pół, jak bułkę. Posmarowałem nadzieniem, złożyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki
R'n'G KitchenBardzo pyszne mięso z dodatkiem serka i suszonych pomidorów. Świetnie smakuje w bułce ;) Składniki 500 g mięsa wołowego 150 g serka z suszonymi pomidorami 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy ,kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Pomidory odsączamy z zalewy ,kroimy
R'n'G KitchenJaka fasolka szparagowa najlepsza ? Wiadomo, z masłem i bułką tartą. Ale warto czasami przyrządzić ją inaczej. Proponujemy przepis na zapiekankę fasolową. Składniki 400 g zielonej fasolki szparagowej 400 g żółtej fasolki szparagowej 100 g wędzonego, przerośniętego boczku 4 łyżki bulionu mięsnego 40 g masła 200 g sera gouda 2 pomidory sól pieprz świeżo zmielony 1 łyżeczka suszonego cząbru masło
R'n'G Kitchen