bułki - 33426 przepisów (strona:1356/2229)

Zebra 111

przemian z oranżadą o olejem. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, do drugiej kakao, delikatnie łączymy. Tortownicę o średnicy 26cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy (rozpoczynając od środka tortownicy) na przemian raz jasne raz ciemne ciasto. Gotowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 60 minut (do suchego patyczka). Pozostawiamy do wystudzenia

Fascynacje Ani
Drożdżowe świderki z nadzieniem serowym i owocami. 101

Masa serowa: 250 g. twarogu 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki wiórek kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: dowolne owoce (u mnie jeżyny) białko do posmarowania bułek 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Ciepłe mleko wlać do miski. Dodać drożdże i cukier. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie wsypać mąkę, sól i wbić jajko i żółtko. Wymieszać

Agusiowe smakołyki
Bagietki faszerowane szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą 91

ilość sosu majonezowego, suszone pomidory oraz plastry mozzarelli. Zwijamy w roladę, niezbyt ściśle. Roladkę tę musimy umieścić w wydrążonej bagietce, w związku z tym przeciągamy jeden koniec przez środek bułki i wypełniamy nim bagietkę. Teraz pozostaje już tylko ostrożnie zsunąć folię, tak by farsz pozostał nienaruszony. W podobny sposób wypełniamy wszystkie kawałki bagietki. Źródło inspiracji: przepisy.pl

Smaki Na Talerzu
Sałatka z fasolki szparagowej 210

Fasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka z fasolki szparagowej 210

Fasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Chlebek bananowy/Ciasto bananowe 138

masłem. Jajko roztrzepujemy i dodajemy do banana. Po dokładnym wymieszaniu dosypujemy mąkę, sól i sodę. Mieszamy łyżką aż do połączenia składników.  Wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub mąką keksówki i pieczemy w temp. 170 stopni ok. 35-40 minut (polecam piec "do suchego patyczka", ponieważ chlebek piekłam w kombiwarze, a z doświadczenia wiem, że pieczenie

Gotowanie jest łatwe
Kulki z mleka w proszku 251

najlepsze? Że w czasach, kiedy sklepowe półki uginają się od słodyczy różnej maści, te domowe nadal smakują lepiej.  Nie wiem czy zjadłyby chleb ze śmietaną i cukrem albo bułkę z masłem i plastrem jabłka w środku zamiast wędliny. To było to, co w dzieciństwie smakowało jak najlepszy firmowy hamburger albo inne sushi. Dziś dzieci na widok takiej kanapki uniosłyby

bistro mama
MIŚKOWA COCA COLA 134

wymieszać za pomocą robota na gładką masę. Na koniec dodać drobno pokrojoną czekoladę gorzką - wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą.  Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do "suchego patyczka". Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem waniliowym

Ciastka - domowe słodkości
Waniliowa babka na ricotcie 111

razy) dodać mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wychodzi dość gęste, ale takie powinno być. Foremkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto przełożyć do foremki, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 50-55 minut. Gotowe ciasto wyjąć z foremki i wystudzić na kratce. Przed podaniem

Smaki Armine
Knedle z morelami i śliwkami 131

Gotowałam moje knedle we wrzącej wodzie ok. 2-3 minut od ich wypłynięcia na wierzch.  Podawałam ze śmietaną i cukrem - tak akurat lubimy. Można też podawać z bułką tartą na masełku. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Drożdżówki z cynamonowym serkiem. 125

wbijamy jajka, wsypujemy budyń w proszku, dodajemy oba cukry i cynamon, następnie rozcieramy widelcem. 5. Formowanie drożdżówek: Z wyrośniętego ciasta odkrawamy porcje ciasta. Każdą porcję ciasta formujemy na okrągłą bułkę, spłaszczamy ( wgłębienie można zrobić dnem szklanki wciskając ją w ciasto ) formujemy brzegi i na środek kładziemy nadzienie. 6. Do pieczenia: Drożdżówki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia zachowując odstępy

Izabelawkuchni
Pyszne ciasto z czarną porzeczką i malinami 120

zjedzony. Pycha. Wykonanie ciasta – wszystkie składniki zmiksować razem za pomocą miksera lub robota kuchennego. Ciasto musi być gładkie. Blaszę wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do tak przygotowanej blaszki. Na górze rozłożyć owoce. Wykonanie w thermomix – wszystkie składniki na ciasto dodać do naczynia miksującego i zmiksować. Obroty 6, czas 1 minuta

Kuchnia Pokoleń
Leniwe pierogi 199

Pyszne i proste kluseczki ziemniaczane z dodatkiem białego sera, okraszone roztopionym masełkiem ze zrumienioną bułka tartą - LENIWCE ! Zapraszam po łatwy i sprawdzony przepis:) Składniki: 50 dkg białego sera 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 czubate szklanki ugotowanych ziemniaków sól 2 łyżki oleju do wody Przygotowanie: Ser i ziemniaki rozdrabniamy

Krokusowy Dom
FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 103

Fasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją fasolkę podałam z sosem bolońskim, czyli pysznym pomidorowym sosem z mięsem mielonym, przygotowanym z dodatkiem białego, wytrawnego wina. Oryginalny sos boloński przygotowuje się z mięsem wołowym, ja natomiast dodałam mięso drobiowe z indyka

Kuchnia MagdaLeny
FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 103

Fasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją fasolkę podałam z sosem bolońskim, czyli pysznym pomidorowym sosem z mięsem mielonym, przygotowanym z dodatkiem białego, wytrawnego wina. Oryginalny sos boloński przygotowuje się z mięsem wołowym, ja natomiast dodałam mięso drobiowe z indyka

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania