bułki bezglutenowe - 730 przepisów (strona:38/49)

Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki 197

Kochani, Wielkanoc to czas, który spędzamy z Najbliższymi przy świątecznym stole. Nie może na nim zabraknąć pasztetu, który obok jajek, babki, mazurka oraz białego barszczu jest

ChilliJemy
Wegetariańskie kotlety z botwinki 187

Gdy mąż pyta mnie „co dziś na obiad?” to najczęściej usłyszy „kotlety” ;) Jestem już uzależniona od wszelkiego rodzaju wegetariańskich kotletów z przeróżnych

Mienta blog
Suflet z awokado i pesto calabrese 240

awokado wzbogaci jego wartości odżywcze. Awokado to cenny kwas oleinowy, luteina, kompleks witamin A,E,C oraz potas, z powodzeniem zastąpi tłusty ser żółty. Nasz suflet jest również bezglutenowy i nie zawiera mleka. Kupując pesto wybierajcie znane marki ze względu na jakość jak i możliwość powtarzalności smaku sufletu w przyszłości (Jeżeli kupicie sezonowe pesto z dyskontu, może się już nigdy(...)blendera awokado z pesto. Do jednej większej miski przekładamy żółtka, białka i pesto z awokado i mieszamy łyżką. 4/ Formy do sufletu smarujemy tłuszczem i podsypujemy oregano oraz bułką tartą(lub inny zamiennik). Wlewamy masę sufletową do mniej więcej 3/4 powierzchni (może być mniej). Wstawiamy do piekarnika na 12,5 minuty (165 stopni) po czym pieczemy jeszcze 10 minut

Kuchnia PROzdrowotna
Tort orzechowo kawowy 137

Tort orzechowo kawowy , z orzechów nerkowca, z kawą i kremem czekoladowym. Kolejny „wytrawny” tort. Bez modnej/popularnej masy cukrowej na wierzchu, bez posypek, ciasteczek (fenomenu oreo nie

królestwo garów
Kalafiorowe kotleciki mielone (VEGAN) 166

Czasami warto urozmaicić nieco swoją dietę, odpocząć na chwilę od mięsa i zdać się na dobroczynne właściwości "zielonej mocy" sałaty i brokułów. Oczywiście żartuję, ale pewnie

Kuchnia Ellie
Pierożki drożdżowe z pasztetową i pieczarkami 149

jakości pasztetową. Ja polecam Wam pasztetową ze sklepu Martika  Bez sztucznych barwników i polepszaczy, produkt oparty na tradycyjnej recepturze. Spójrzcie na skład : mięso wieprzowe 37%, rosół (woda, przyprawy), bułka pszenna, wątroba wieprzowa 9%, tłuszcz wieprzowy, cebula, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy. Co wyróżnia wyroby Martika? TRADYCYJNE WYROBY Martika jest rodzinną firmą, zajmującą się wyrobem najwyższej jakości tradycyjnych wędlin. Firma(...)wyrobów nie używa się polepszaczy i sztucznych barwników, a mięso jest zawsze najwyższej jakości pochodzące od lokalnych, zaufanych hodowców. Część z produktów posiada badania, z których wynika że są bezglutenowe (<5mg na 1kg) Nad procesem produkcji i obróbki wędlin czuwają sami właściciele firmy, którzy „strzegą” jej unikalnego charakteru. Wędliny nie są magazynowane – od razu po przygotowaniu są przekazywane

Słodkie okruszki
Szybki bezglutenowy jabłecznik 216

Ciasto półkruche, z mojej własnej mieszanki mąki bezglutenowej a jabłka... no cóż, zebrałam co akurat leżało, tj. papierówki, które są kruche i się łamią oraz kilka championów.  W yszło nie za słodkie, smaczne i aromatyczne ciasto, w sam raz na niedzielny, poobiedni deser 😋 Składniki: Ciasto : 250 g mąki bezglutenowej - moja uniwersalna mieszanka 1 płaska łyżka mielonego lnu 1 płaska(...)charakter. Następnie dodajemy cynamon i ponownie mieszamy. Przygotowujemy ciasto. Lepiej użyć blachy dużej - na dużej ciasto będzie niższe ale lepiej się wypiecze. Na blachę, wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub utartymi płatkami kukurydzianymi, wykładamy ciasto i rozprowadzamy po całej jego powierzchni, również po bokach do wysokości formy.  Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut

Ze smakiem bez glutenu
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 167

Dziś byłam u mojej wspaniałej stomatolog na rutynowej kontroli. Standardowo wszystko pięknie, ładnie, lecz niestety będę musiała mieć usuwane ósemki.. Nie martwiłoby mnie to tak

Be Fit Be Strong
Zupa z pieczonych batatów, zupa krem z batatów 218

Zupa z pieczonych batatów , czyli zupa-krem ze słodkich ziemniaków, upieczonych wcześniej w piekarniku. Zupa z mlekiem kokosowym z nutą imbiru i aromatem, pochodzącym z liści

Moja Delicja
Knedle ze śliwkami 196

Nieczęsto zdarza nam się przygotowywać pierogi, knedle, kopytka itp. Zazwyczaj wynika to z przekonania iż potrzeba na to sporo czasu. Czy faktycznie tak jest? Odpowiedź nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Galette z rabarbarem i gruszką 205

dzień spędziliśmy na spacerach i oczywiście w wolnej chwili która zawsze pojawia się w sobotę, nie była bym sobą gdybym czegoś nie przyrządziła.. A ponieważ ostatnio piekłam ciasto bezglutenowe z kaszy jaglanej przepis znajdziecie  TU  specjalnie dla siebie to dziś specjalnie dla J. przyrządziłam Galette czyli prościej mówiąc tarta na kruchym cieście z rabarbarem, twarogiem oraz gruszką(...)łatwiej nam było przenieść ciasto na blachę) układamy nasze ciasto i rozwałkowujemy na taką szerokość by przykryć całkowicie naszą blachę na tarte ewentualnie tortownice.  Wysmarowaną blachę masłem i bułką tartą przykładamy do ciasta i delikatnie odwracamy, ciasto delikatnie opuszkami palców przyciskami do blachy i za pomocą widelca robimy w spodzie kilka dziurek. Następnie smarujemy nasze ciasto konfiturą z rabarbaru

NaKońcuJęzyka
WOŁOWINA SZARPANA Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy, redukcja) 297

Szarpana wołowina z wolnowaru – pyszna, miękka, soczysta, aromatyczna, po prostu idealna! To kolejne danie z urządzenia, które ratuje mi życie przy pracy na dwóch etatach

Ola la LCHF
Drożdżowe bułeczki z truskawkami 132

Niepozorne. Niech wygląd Was nie zmyli. To puszyste i delikatne, waniliowe bułeczki z truskawkami. 200 g mąki 20 g drożdży świeżych lub 7 g suszonych 1/3

Kucharzyca
PIEROGI LENIWE Z BATATÓW. BEZGLUTENOWE. 159

układamy na pozostałych częściach, brakującą część uzupełniamy mąką ziemniaczaną, dokładnie mieszamy, wyrabiamy, ewentualnie dosalając. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy mąki chlebowej bezglutenowej, dokładnie wyrabiamy. Stolnicę wysypujemy mąką bezglutenową, z porcji masy robimy wałek, kroimy na mniejsze kawałki, obtaczając w mące i wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem oleju. Delikatnie mieszamy i gotujemy krótko od momentu wypłynięcia. Smak(...)przetestowałyśmy: - z masłem, - z masłem i domową przyprawą warzywną typu vegeta, - ze śmietaną, - ze śmietaną i cukrem, - z samym cukrem (a co!), - z ziarenkami, - same, bez niczego, - z bułką tartą (bg), - z łososiem, brukselką i dipem musztardowo-miodowym, :))) Oczywiście nie ze wszystkim na raz, żeby nie było. Kilka podejść było. Trudno wybrać najlepszy dodatek

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania