brownie czekoladowe - 1260 przepisów (strona:44/84)

Deser brownie z owocami leśnymi 158

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na ekspresowy, letni deserek, którego bazą jest dowolne ciasto czekoladowe. To świetny sposób na wykorzystanie zakalców czy resztek słodkości po większych imprezach! Ja początkowo upiekłam brownie, po czym stwierdziłam, że jednak samo w sobie jest zbyt nudne i... zrobiłam z niego deser! Ciasto dobrze jest nasączyć wcześniej mocną kawą - będzie bardziej wilgotne i lepiej skomponuje się

Kuchnia Ellie
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 280

Zapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika trochę opadnie, ale proszę się nie przejmować. Ciasto pachnie cudownie orzechami laskowymi i czekoladą, podczas pieczenia po całym domu rozchodzi się ten zapach, od razu robi się raźniej. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 308

Zapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika trochę opadnie, ale proszę się nie przejmować. Ciasto pachnie cudownie orzechami laskowymi i czekoladą, podczas pieczenia po całym domu rozchodzi się ten zapach, od razu robi się raźniej. Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 327

przeraźcie się tym, że ciasto samo w sobie będzie mało słodkie - masa nadrobi zawartość cukru w cieście ;) Długo szukałam przepisu na czekoladowe ciasto, bez zawartości kakao. Aż w końcu metodą prób i błędów, wyszło :) Ciasto jest zbite jak brownie , ale nie tak wilgotne. Spróbujcie, a może Wam zasmakuje. U mnie przepis zostaje do ciast z bardzo słodkimi kremami. 'czekoladowe ciasto

CookYourself
Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia. 306

Składniki: 24 herbatniki 1 krem do karpatki Emix 400 ml zimnego mleka kilka łyżeczek konfitury z jagód Nasze Domowe Dodatkowo: 1 polewa o smaku czekoladowym Emix płatki migdałów Emix Przygotowanie: Małą foremkę, u mnie do brownie wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. W większej misce miksujemy zimne mleko z kremem do karpatki. Krem ostrożnie wykładamy na herbaciany spód(...)rozsmarowujemy je po całości. Na koniec wykładamy warstwę herbatników. Nasze ciasto (deser) wkładamy do lodówki (najlepiej na 2-3 godziny lub dłużej). Po tym czasie całość można polać polewą czekoladową i przyozdobić płatkami migdałów. Schładzamy jeszcze kilka minut i podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Bezglutenowe muffinki sernikobrownie 149

Sernikobrownie w wersji muffinkowej, bez białego cukru, mąki i  glutenu. Spód to popularne brownie z fasoli, a góra to oczywiście sernik z dodatkiem wanilii. Połączenie mocno czekoladowego ciasta i sernika jest naprawdę rewelacyjne. Takie muffinki można zabrać ze sobą na przekąskę, doskonale zaspokajają apetyt na coś słodkiego,a przy okazji są bardzo pożywne. Świetnie sprawdzą się też przy wszelkich(...)imprezach,  śmiało można podać je na świąteczny lub sylwestrowy stół. Składniki (ok. 10 muffinek) Spód brownie: 1 puszka czerwonej fasoli  2 jajka 4-5 łyżek ksylitolu 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  1 łyżka zaparzonej kawy  Masa serowa: 500 g sera twarogowego 1/2 szklanki ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki mielonej wanilii

Healthy food explorer
Ciasto czekoladowo - orzechowe z pikantną galaretką malinowo - czekoladową 187

Zamierzałam zrobić najzwyklejsze czekoladowe ciasto z sosem malinowym. Jednak po otwarciu szafki natrafiłam na płatki chili, orzechy pekan, migdały i gorzką czekoladę. Na dodatek, w zamrażalniku odkryłam czarne porzeczki. I tak, od składnika, do składnika, wyszło coś, że tak powiem 'innego' - totalny eksperyment Samo ciasto jest delikatnie słodkie, zaś smak czekolady i orzechów przełamuje pikantny i kwaskowaty sos malinowy(...)warstwa do przełożenia ciasta (tak jest w moim przepisie).  Ciasto to, upieczone w szybkowarze wychodzi zbite i wilgotne, a konsystencją przypomina trochę brownie, Smakuje wybornie następnego dnia, po porządnym schłodzeniu. Sos malinowo - czekoladowy z płatkami chili. Sok z czarnej porzeczki. Po wzbogaceniu kieliszkiem wódki nadaje się idealnie do nasączania blatów ciasta. Ciasto Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 40 min Otwieranie

Szybko Szybkowar
Czekoladowe ciasto z tofu 155

względem kulinarnym bywam monotematyczna, zwłaszcza, kiedy posmakuje mi jakaś potrawa. Stąd ten przepis na kolejne w ciągu ostatnich dni ciasto czekoladowe. Jednak o nieco innej konsystencji, niż to poprzednie, można powiedzieć, że cięższej i bardziej zwartej. Jeżeli lubisz brownie, to ta wersja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Idealne dopełnienie stanowią polewa oraz świeże owoce, które przełamują intensywny czekoladowy smak

Roślinna - blog wegański
Ciasto czekoladowe z truskawkami 172

kawki, herbaty lub na specjalne okazje. Nie jest ani skomplikowane ani pracochłonne. Ciasto posypałam cukrem pudrem, ale polewa czekoladowa też będzie pasować. Wybór należy do Was. Koniecznie spróbujcie Ciasto czekoladowe z truskawkami Składniki: około 600 g truskawek 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 jajka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 szklanki oleju(...)przecięte na pół truskawki (ścięciem do dołu). Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Brownie Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Raffaello z truskawkami Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami Murzynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});       Zapisz Zapisz Zapisz

Oryginalny smak
Brownie z kakao i orzechami 121

Wilgotne, mięsiste, o odpowiednio wyważonej słodyczy i mega mooocno kakaowe- brownie. Przygotowane na bazie kakao (zamiast tradycyjnie czekolady) i nadziane orzechami laskowymi dla przełamania mazistej konsystencji. Proste i szybkie- wystarczy wymieszać rózgą wszystkie składniki i piec 20 minut, a potem rozkoszować się czekoladowym dziełem rozpływającym się w ustach! Przepis zaczerpnięty z  Moje Wypieki  😊 Blaszka 28x18cm (lub mniejsza): * masło(...)jajka i wymieszać do połączenia. Przesiać mąkę i całość wymieszać tylko do połączenia się składników.  Dodać orzechy. Do foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć masę brownie i wyrównać. Piec w 160 stopniach (bez termoobiegu) przez około 20 - 22 minut (najpewniej sprawdzić patyczkiem - nie powinno być na nim śladów surowego ciasta. Kroić po wystudzeniu. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Brownie z czereśniami (bez glutenu, i zbóż) 119

drugie, a z czym najlepiej smakują czereśnie? Znowu sam odpowiem – z czekoladą! A co można zrobić z czereśniami i czekoladą? Oczywiście, że brownie! Brownie z czereśniami i czekoladą to idealny combo. Lekko wilgotne, mocno czekoladowe, pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach i ten delikatny orzechowy smak. Składniki: 3 jajka 1 szklanka mąki gryczanej ( nie jest paleo ) ⅓ szklanki mielonych migdałów(...)olejem kokosowym i wanilią. Dosypujemy suche składniki, dorzucamy obrane i przepołowione czereśnie. Delikatnie mieszamy dosypując drobno pokrojoną gorzką czekoladę. Przelewamy do formy o wymiarach 10 na 20 i pieczemy brownie z czereśniami przez około 30 minut. Gotowe, można dodatkowo polać czekoladą Smacznego!   Artykuł Brownie z czereśniami (bez glutenu, i zbóż) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Mississippi Mud Cake z glazurą wiśniową 123

Kolejny  klasyk prosto z USA. Od Brownie różni się przede wszystkim lekkością. Nazwa ciasta doskonale oddaje jego konsystencję, jest wilgotne i „błotniste” ale zarazem lekkie i rozpływające się w ustach.  Polecam na Walentynki  J Mississippi Mud Cake z glazurą wiśniową   Składniki: 230 g masła 250 g  gorzkiej czekolady (używam 100 mlecznej   150 gorzkiej(...)oraz cukry. Jajka roztrzepujemy. Mieszamy je z maślanką oraz olejem. Dodajemy  partiami mokre składniki do suchych, cały czas miksując na niskich obrotach. Na końcu powoli dolewamy masę czekoladową. Miksujemy do połączenia się składników. Do gotowej masy dodajemy wiśnie i mieszamy delikatnie. Tortownicę o średnicy około 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy ciasto do przygotowanej formy

Mania Gotowania
Brownie z masłem orzechowym 184

Uwielbiam czekoladę i mimo, iż ostatnio staram się trochę ograniczyć słodycze, to do niedzielnej kawy upiekłam to przepyszne brownie. Ma wspaniałą wilgotną konsystencję i cudownie pachnie czekoladą i masłem orzechowym. Nie można się mu oprzeć :) na pewno nie skończy się na jednym kawałku ;) 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka(...)ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i kakao oraz szczyptę soli. Wymieszać. Formę 21x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę czekoladową. Łyżeczką nakładać masło orzechowe i zrobić fantazyjne esy-floresy. Brownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić

Smakołyki Asi
FIT BROWNIE Z BANANAMI, OBŁĘDNIE DOBRE! 222

jemy. To ciasto jest idealne na ten czas. Jest dość wilgotne, ale nie zbyt mokre, jest słodkie, ale bez cukru, jest w smaku czekoladowe, ale bez czekolady! No i jeszcze te banany! PRZEPIS NA FIT BROWNIE: - 3 jajka ekologiczne - 2 łyżki mąki kokosowej - łyżka mąki kukurydzianej - łyżka karobu (zamiennie kakao o obniżonej zawartości tłuszczu) - 3 łyżki erytrolu ( lub inny zamiennik

SMYKWKUCHNI
Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT 133

Coś ostatnio wzięło mnie na czekoladowe ciasta… Chwile temu wstawiłam przepis na ciasto czekoladowe a’ la Lava Cake , a dziś stawiam na zdrowe brownie. Jeżeli lubicie zdrowe słodycze to koniecznie musicie wypróbować owsiane brownie! Przepis jest prosty w wykonaniu, a smak zachwyci każdego czekoladoholika! Nie zwlekajcie, bo będziecie żałować Przepis na ok. 12 kawałków, jeden zawiera: 196 kcal

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania