brownie czekoladowe - 1260 przepisów (strona:26/84)

TORCIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI 219

wart zachodu. Najsmaczniejszy ( jak dla mnie ) w temperaturze pokojowej w której nabiera fajną jedwabistą teksturę. Jakoś trzeba sobie poprawić nastrój kiedy za oknem ciągle deszcz i ziąb:) TORCIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI BROWNIE 3/4 szkl mąki tortowej 2/3 szkl kakao w proszku 1 szkl i 2 łyżki cukru pudru 2 duże jajka cukier waniliowy 115 g masła 1/3 łyżeczki soli

Pieguskowa Kuchnia
BROWNIE Z MAKIEM I MARCEPANEM 115

brownie pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175ºC , po tym czasie wyłączamy piekarnik i lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy w nim brownie jeszcze parę minut gotowe brownie polewamy polewą czekoladową. Źródło: http://www.addiopomidory.pl/swiateczne-brownie-z-makiem-i-marcepane/

Słodkie zapomnienie
SERNIKOBROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 284

kolejny fantastyczny przepis dla wielbicieli serników , brownie czy też innych ciast czekoladowych. Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami. Fantastyczna całość , której smak zabiera nas wprost do 7 nieba! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło – 125 g * cukier

Ostra na Słodko
Najlepsze SernikoBrownie 230

Ciasto idealne dla fanów brownie i serników. Połączenie mocno czekoladowego, zwartego ciasta z puszystą masą serową to kompozycja wręcz idealna i z pewnością warta wypróbowania w naszych domach. SernikoBrownie - Składniki: Masa Brownie: 150 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 200 g masła 4 duże jajka 300 g cukru 125 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli cukier waniliowy Masa Sernikowa

Słodka Strona
BEZGLUTENOWE BROWNIE 134

Biała mąka została wymieniona na mąkę migdałową oraz ryżową, masło na olej rzepakowy, a cukier na ksylitol lub ertyrol. Efekt wyszedł zaskakująco pyszny! Ciasto jest mocno czekoladowe i dużo lżejsze od tradycyjnego brownie. Jedyny minus jest taki, że ciasta wychodzi zbyt mało, więc od razu zróbcie podwójną porcję 😉 Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 3 jajka 2/3 szklanki mąki migdałowej Radix

Kuchnia MagdaLeny
Murzynek 159

Dzisiaj u mnie skromnie, ale pysznie. Murzynek jest prostym w przygotowaniu ciastem, a zarazem jest w nim coś wyjątkowego. W smaku zdecydowanie bliżej mu do babki czekoladowej, niż do brownie. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 200 g cukru trzcinowego lub białego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego 50 g masła 100 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka

Passions hobbies life
Brownie jaglane z migdałami i jagodami goji 125

jagodami goji to doskonała propozycja dla każdego, nie tylko osób na diecie, ale wszystkich tych, którzy pragną odżywiać się zdrowo, nie rezygnując przy tym z przyjemności :) Smak jaglanego brownie przypomina budyń czekoladowy, ale nie jest zbyt słodkie (poziom słodkości jak w gorzkiej czekoladzie). Ma miękką, a przy tym zwartą i sprężystą konsystencję. Jest też bardzo wilgotne. Płatki migdałowe dają fajne(...)mieszamy. Następnie dolewamy płynną masę czekoladową i miksujemy mikserem na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Formę (moja o wymiarach ok. 24x28 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy powierzchnię i posypujemy namoczonymi wcześniej owocami goji (można posypać nimi ciasto także już po upieczeniu lub dodać je do masy). Brownie pieczemy ok. 50-60 minut

MyCookBook.pl
Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku 150

dyby ktoś mnie zapytał, jakie jest moje ulubione ciasto, to wymieniłabym dwa – brownie , czyli ciasto czekoladowe oraz sernik . I dzisiaj na tapetę bierzemy właśnie sernik, tym razem w wyjątkowej odsłonie. Będzie to sernik waniliowo-kajmakowy z polewą czekoladową, na kruchym, bezglutenowym spodzie, w dodatku na zimno. Czyż to nie brzmi jak poezja smaku? W dodatku jest prosty w przygotowaniu

Okiem Blondynki by McBlondi
Czekoladowe bezglutenowe babeczki z pomarańczową skórką (na mące z czerwonej soczewicy) 145

Dziś mam dla Was dość nietypowy przepis na czekoladowe bezglutenowe babeczki z pomarańczową skórką. Dlaczego nietypowy? Do przygotowania wykorzystałam mąkę z czerwonej soczewicy od Pro-BIO . Przyznam Wam szczerze, że nigdy wcześniej na niej nie pracowałam, dlatego moja przygoda z nią w kuch była tym bardziej ciekawa. Babeczki zachwyciły(...)moje koleżanki, które nie jadają słodkości z pszennych mąk. A więc, było warto spróbować i wywołać uśmiech u innych tym dość nietypowym wypiekiem Mówiły, że są a la brownie Wilgotne i czekoladowe. A teraz kilka słów o samej mące. Mąka z czerwonej soczewicy, to powstaje poprzez zmielenie suszonych nasion strączka tejże rośliny. Jak wspomniałam wcześniej jest bezglutenowa. Jest gładka

Słodkie okruszki
Brownie chałwowe 240

Brownie chałwowe ma ciężką, mazistą konsystencję oraz intensywnie czekoladowy smak, z wyczuwalną chałwą. Jego przygotowanie jest banalnie proste, a czas pieczenia bardzo krótki, więc jeśli lubicie chałwę i czekoladę oraz ciasta typu brownie, skorzystajcie z poniższego przepisu :) Moje brownie piekę w szerokiej keksówce o wymiarach 28x15cm. Brownie chałwowe Składniki: 160g chałwy waniliowej 75g gorzkiej czekolady 50g masła 50g cukru(...)przesiane kakao oraz 100g drobno pokruszonej chałwy, wymieszać, pozostawić do przestygnięcia - jajka ubić z cukrem, dodać mieszankę czekoladową oraz ekstrakt z wanilii, wymieszać - mąkę przesiać, dodać do masy, wymieszać - masa powinna być bardzo gęsta - do formy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć masę brownie, rozprowadzić w miarę równomiernie (nie będzie to łatwe ze względu na gęstość masy) - pozostałe 60g chałwy pokroić

Smakołyki Bereniki
POPĘKANE PIERNIKOWO-CZEKOLADOWE CIASTECZKA 196

pieczenia ciastek był nieziemski!  Koniecznie pokuście się o przygotowanie tych ciasteczek nawet na kilka dni przed świętami. Lekko chrupiąca, popękana struktura - i do tego mięciutki, płynny, intensywnie czekoladowy środek (przypominający brownie) 💗💖   Istny rarytas dla miłośników czekolady i piernikowych smaków 😊 Składniki: 230 g gorzkiej czekolady 120 g masła 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku(...)niego połamaną czekoladę i mieszamy do momentu, kiedy czekolada się rozpuści. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier cały czas miksując. Następnie dodajemy żółtka oraz przestudzoną masę czekoladową. Na koniec dodajemy resztę składników czyli przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, szczyptę soli, aromat, cynamon i przyprawę do pierników. Masa jest bardzo gęsta, ale nie na tyle, żebyśmy

Walijskie Pichcenie
Ekstrymalnie czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym 119

calutkim cieście nie ma ani grama mąki? Ja na początku nie mogłam i sprawdzałam trzy razy czy czegoś nie pomyliłam :) Ciasto jest genialne... ciężkie, sycące i bardzo czekoladowe. Konsystencją przypomina brownie, ale zapewniam Was, że jest 100 razy lepsze i bardziej wilgotne :) W przepisie znajdziecie aż 300 g czekolady... dużo, ale raz na jakiś czas można zaszaleć :) Składniki(...)kuchence. Wymieszać do otrzymania gładkiego sosu. Do innej miski wbić 2 całe jajka i 4 żółtka (białka zachować).  Dodać kakao i zmiksować. o masy jajecznej wlać sos czekoladowy i zmiksować do połączenia. Pozostałe białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie (w trzech partiach) do masy. Tortownicę 20 cm wyłożyć papierem i przelać ciasto. Piec 35 minut

Chocolate Muffin Blog
Pysznie zdrowy blok czekoladowy- bez curku, masła i mleka w proszku / idealny na drugi śniadanie 287

można wyczarować proste, smaczne i zdrowe słodycze, które oczywiście mają co nieco kalorii, ale są to zdrowe kalorie, pełne składników odżywczych, błonnika i dobrych tłuszczów. Jaglane trufle, buraczane brownie, czy kremy czekoladowe z awokado to tylko niektóre z coraz popularniejszych zdorwych deserów. Takie łakocie są idealną przekąską, czy drugim śniadaniem, dostarczają dużo zdrowej i dobrej energii, a przy tym również

DefinicjaSmaku
Brownie 144

Opis Brownie: Brownie to mocno czekoladowe ciasto, które jest typowe dla kuchni amerykańskiej. Ciasto to ma formę ciasta płaskiego. Najczęściej w restauracjach podawane jest na ciepło w postaci małych kwadracików z dodatkiem lodów, ale możemy podawać też na zimno. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 100g mąki pszennej 200g cukru 1 kosta masła (ok. 200g) 6 jajek 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich(...)Pieczemy przez ok. 20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia. Przed podaniem ciasto kroimy na małe kwadraciki. Ciasto możemy podawać na ciepło z lodami lub ze świeżymi owocami. Artykuł Brownie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Batoniki Czekoladowe 137

Pyszne i dziecinnie proste batoniki czekoladowe, które polubi każdy, i mały i duży. Spód jest mocno czekoladowy, wilgotny, ala brownie a wierzch posypany piankami, orzechami i czekoladą nie tylko pięknie je zdobi ale również pięknie smakuje. Mój syn był wniebowzięty gdyż pianki marshmallows to jego smaczne odkrycie ostatnich miesięcy Ja osobiście za nimi nie przepadam, więc jeśli macie podobnie wystarczy(...)około 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z formy i kroimy na kawałki, mniejsze lub większe wedle uznania. Źródło (z niewielkimi zmianami): Divine Chocolate ; C.Bardi/T.Morris The post Batoniki Czekoladowe appeared first on Made

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania