ulubione warzywa o kawałek jakiegoś mięska, poczynimy ją bardziej syta i dzięki temu może byc też samodzielnym daniem. Polecam te brokułową! Zapraszam Składniki: 30 dag piersi z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebulka dymka plus szczypiorek kilka gałązek natki pietruszki puszka groszku z kukurydzą szklanka makaronu świderki 2 łyżki majonezu Wykonanie: Makaron gotujemy al dente
Z Majeczką w kuchnizadań. Ten kremowy i aksamitny sos świetnie świetnie sprawdza się jako dressing do sałatki lub dip do przegryzek (słupków warzyw, nachos, tortilla chips). Niesamowicie smakuje rozlany na lekko poduszonym brokule, kalafiorze, brukselkach, itp. Służy jako cudownie pyszny sos do makaronu, pizzy, kaszy. Gdy mam go w lodówce, nigdy nie brak mi pomysłów na obiad. On podpowiada, z czym go przyrządzić
Jeść, by żyć w zdrowiuniezbędnym dodatkiem są sałatki i sosy z wykorzystaniem wszystkiego co zielone. Zatem przesyłajcie przepisy na sałatki, surówki, sosy z wykorzystaniem takich warzyw i owoców jak: kiwi, jarmuż, zielona papryka, brokuł, natka pietruszki, brukselka, szpinak, awokado, wszelkiego rodzaju sałaty i zioła, itp. Im bardziej kolorowo na talerzu, tym lepiej, ale zielonego koloru zabraknąć nie może ☺ (function
Kulinarne przemysleniaHej! Dziś następna odsłona tarty. Tym razem w wersji wytrawnej bo i takie są bardzo smaczne. Będziemy jeść tartę brokułową. Szybko się ją wykonuje, a jeszcze
Tylko pyszniepoziomy jestem w stanie przygotować jednodaniowy obiad za jednym zamachem, wystarczy, że na pierwszy poziom wrzucę kawałki lekko doprawionego mięsa (nawet bez soli), a na drugi warzywa- ziemniaki, marchewkę, brokuł czy kalafior, by po kilkunastu minutach cieszyć się ich smakiem. Pamiętajcie jednak, by warzyw nie rozgotowywać, takie al dente są najlepsze :) Jego pochodzenie może nam sugerować przygotowywanie potraw chińskich
Kuchnia w czekoladzieRozpoczynamy sezon szparagowy! I to z przytupem :) Pyyyszna tarta w towarzystwie moich ukochanych zielonych szparagów - do tego jeszcze więcej witamin w postaci kolorowych pomidorków koktajlowych
Moje Kuchenne Rewelacjemakaron razowy (np. rurki). Makaron z kurczakiem i warzywami – składniki (3 porcje) filet z kurczaka (ok. 350g) szklanka makaronu razowego np. rurki warzywa na patelnię z kukurydzą, marchewką, brokułem pieprz sól słodka papryka czosnek oliwa Makaron z kurczakiem i warzywami – przepis Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, dodajemy posiekany ząbek czosnku i skraplamy oliwą. Odstawiamy na ok. 1 godzinę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziemniaków, marchwi i selera, z koperkiem. Składniki: 2 litry bulionu lub wody 1/2 selera 1 duża marchew 3 ząbki czosnku pół cebuli lub pora 3 średnie ziemniaki 1 duży brokuł 2/3 szklanki słodkiej śmietanki sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanego koperku łyżeczka oregano sól, pieprz, przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu Zagotować bulion lub wodę. Selera, i marchew
Czerwień i błękitDziś kopytka, ja je uwielbiam i dlatego modyfikuję wersję podstawową i dzięki temu ciągle mogę spróbować coś innego. Kopytka są delikatne w smaku a sos ma
Moje Małe Czarowanielnianym Risana sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku opcjonalnie posiekany koperek do posypania dania *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Multigrano z siemieniem lnianym gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (20 minut). Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy
Słodkie okruszkipełne łyżki jogurtu naturalnego pieprz do smaku posiekana zielona pietruszka 2-3 małe pomidorki *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy nasz ser koryciński (u mnie
Słodkie okruszkituńczykiem! Sałatka z orzechami i pieczoną dynią Azjatycka sałatka z cieciorką Sałatka z sardynkami Sałatka z brzoskwiniami! Pomidory z mozzarellą Sałatka z ośmiornicą! Sałatka z makaronem i brokułem Sałatka z grzankami i jajkiem
SMYKWKUCHNIsłonecznika też tu się sprawdzą, a nawet płatki migdałowe. ps. W lodówce wytrzyma około 5 dni, dłużej nie jestem pewna bo po 3 już wszystko zjadłam. Składniki: 1 ugotowany brokuł 300 g świeżego szpinaku 2-3 cukinie (około 300 g w sumie) 30 g pestek dyni (do kupienia na przykład tu ) łyżeczka ziaren zielonego pieprzu łyżeczka soli szczypta kurkumy Przygotowanie
greenscarfKolejny przepis na zapiekankę tym razem z brokułem i kalafiorem i oczywiście mozzarellą. Bardzo ładnie wygląda, w smaku jest dobra a przygotowanie jej jest bardzo szybkie. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej
Pychotkaaastworzyć mega dużo nowych połączeń neuronowych aby wyszło nowe danie, którego jeszcze nigdy nie jadłem... 😋 Uwielbiam inspirować i obserwować jak ludzie się rozwijają... 😄 Składniki: marchew, seler, brokuł, kalafior (dowolna ilość) 200g serka tofu naturalnego 3 ząbki czosnku 150g sera wegańskiego sól pieprz tymianek 1 łyżka natki pietruszki 5 łyżek oliwy Przygotowanie: Warzywa gotujemy najlepiej
Dieta Rozdzielna i Zdrowie