brokuły - 6998 przepisów (strona:328/467)

Indyjskie saag tofu 202

Saag jest to indyjska potrawa na bazie zielonych liści, może to być np. szpinak, liście musztardowca, drobno siekany brokuł czy inna zielenina. W towarzystwie indyjskich przypraw i innymi dodatkami jadana jest z  chlebkami naan , chlebkami roti albo ryżem. Połączone z doprawionym tofu okazało się strzalem w dziesiątkę na piątkowy obiad. Składniki (4 porcje) -350 g naturalnego tofu

Zielona Kuchnia
Makaron z pastą z oliwek i awokado 178

pojawiło się już kilka takich dań, m.in. tagliatelle ze szpinakiem i pieczarkami, które można zrobić w 20 minut, czy stir-fry z brokułem i pieczarkami, którego przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut. Dziś

Vegan Taste
Ogórkowy wielkanocny królik 253

polecam też: Jajka faszerowane pieczarkami Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) Wielkanocne buraczki z chrzanem Domowy zakwas na żurek Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka i prosta szarlotka

Dieta bez mleka
Koreczki z białą kiełbasą 251

Święta Wielkanocne. Wystarczy tylko kilka składników i mamy coś innego na śniadanie wielkanocne. Z pewnością zaskoczycie nimi gości. Składniki: biała kiełbasa parzona Hańderek ogórki kiszone jajka przepiórcze kiełki brokułu i rzodkiewki chrzan Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Kiełbasę i ogórki pokroić w plasterki. Na drewniane widelczyki lub wykałaczki nabić białą kiełbasę, ogórek i połówkę jajka. Ułożyć na półmisku posypać kiełkami

Ala piecze i gotuje
Jajka faszerowane pieczarkami 358

Gotowe! Na Wielkanoc polecam też: Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) Wielkanocne buraczki z chrzanem Domowy zakwas na żurek Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka i prosta szarlotka

Dieta bez mleka
Sałatka z brokułem, pieczarkami i jajkiem 183

jajka * 5-6 pieczarek * łyżka masła  * 5-6 plastrów dobrej szynki * rzeżucha * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz * ząbek czosnku Przygotowanie : Przygotować sos z majonezu, czosnku i przypraw. Brokuł rozgnieść widelcem i dodać łyżkę sosu. Pieczarki zetrzeć na tarce i przesmażyć na łyżce masła z dodatkiem soli. Jajka zatrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać łyżkę sosu. Szynkę pokroić

Magiczne Życie Marty
Wielkanocne buraczki z chrzanem 287

Podgrzewamy. Doprawiamy do smaku solą. Gotowe! Na Wielkanoc polecam też: Domowy zakwas na żurek Żurek bez mleka i śmietany Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka i prosta szarlotka

Dieta bez mleka
Jajka w galarecie z warzywami 290

wyłącznie od was – dowolność składników jest tutaj ogromna. Ja do moich jajek wybrałam brokuła, marchew, kukurydze, groszek oraz czerwoną paprykę. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 brokuł, podzielony na różyczki i ugotowany na parze 2 marchewki, obrane, pokrojone w plastry i ugotowane na parze puszka groszku konserwowego puszka kukurydzy konserwowej pół czerwonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę opakowanie

Życie ze smakiem
Sałatki na Święta - zestawienie 2403

przygotowujecie :-) Ja podrzucam Wam wpis z zestawem sałatek, może coś uda się Wam wybrać :-) Miłego dnia Wam życzę :-) 1.  Sałatka "co się nawinie"  2.  Sałatka z brokułem, wędzonym kurczakiem, prażonym słonecznikiem, fetą, kukurydzą i czosnkiem  3.  Sałatka z kabanosem, ananasem, papryką marynowaną, fasolką i kukurydzą  4.  Letnia sałatka 5.  Sałatka z brzoskwinią

kruche babeczki
Policzki wołowe w sosie winno - czekoladowym, grillowanym brokułem, groszkiem, karmelizowaną z masłem orzechowym szarą renetą i 141

sosu dodaj sól, czekoladę gorzką  olej do smażenia  Dodatki: pieczony w całości, owinięty folią batat (2h), tak samo pieczone ziemniaki  grillowany na oliwie w tymianku brokuł i groszek  mięta do dekoracji  szara reneta karmelizowana w miodzie z anyżem z dodatkiem masła orzechowego  Policzki wołowe umyłam, osuszyłam. Zmieliłam suszone grzyby na pył i zamarynowałam

Mango Papaja
Szynka z warzywami 141

Jemy zdrowo ciąg dalszy Cudowne ziemniaczki ustąpiły miejsca warzywom na parze lub z grilla. Dzisiaj u mnie taki obiadek. Składniki: marchewka – na parze brokuł – na parze bakłażan z grilla (bakłażana kroimy w plastry, solimy i czekamy 30 minut. Bakłażan pokryje się kropelkami, należy osuszyć go ręcznikiem lub nawet umyć pod wodą – te kropelki to goryczka jeśli

MojaQchnia.pl
Mielone wołowe faszerowane pieczarkami 174

Niby typowe danie jakie zapewne znacie ale trochę inne. Różnica jest w sposobie jego wykonania. W taki sposób możecie faszerować czymkolwiek chcecie. Dzisiaj pieczarki a następnym razem może brokułem ? Składniki: 300 g mielone wołowe extra 300 g pieczarek Pieprz Sól Niewielka ilość oleju Woda/ bulion Almette śmietankowe Wykonanie: Część pieczarek około 150 g drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości

Smaki Ewy
Wegetariańska potrawka z ciecierzycą, czyli sposób na wykorzystanie resztek 147

można modyfikować do woli, tak więc ruszajcie na przegląd Waszych lodówek! PRZEPIS WEGETARIAŃSKA POTRAWKA Z CIECIERZYCĄ Ugotowana ciecierzyca (można również wykorzystać tą z puszki) Zielony groszek Włoska mieszanka warzyw (brokuł, czerwona papryka, kukurydza, marchewka) Dynia pokrojona w drobną kostkę Pół puszki pomidorów Passata pomidorowa Natka pietruszki Cebula czerwona Odrobina miodu i sosu sojowego Przyprawy: czubryca zielona, płatki chili, wędzona

HealthyCreations
Tortilla z kurczakiem i warzywami 169

tortilli kukurydzianej – może być solona, lub serowa W naczyniu żaroodpornym umieszczamy pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka, pokrojone w paski papryki, cebulę w piórka, seler w plasterki, brokuł na mniejsze różyczki. Solimy, pieprzymy, dodajemy czerwoną paprykę, ostrą – mieszamy wszystko. Mieszamy składniki tak by przyprawy dotarły do wszystkich warzyw i do mięsa. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika

MojaQchnia.pl
Mega Burak-burgery 221

kapusty pekińskiej: 1/2 kapusty pekińskiej szczypta granulowanego czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku Dodatki: humus kiełki (u mnie brokułu) ogórek, papryka lub inne ulubione chrupiące warzywa opieczone pełnoziarniste bułki Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i zeszklij na 3 łyżkach oleju. 2. Warzywa zetrzyj na tarce

Kuchnia w Słońcu Skąpana