Dzisiaj zaszalałam troszeczkę z zrobiłam orzeszki z pysznym kremem migdałowym. Najbardziej pracochłonne jest wypiekanie łupinek, ale dla takiego efektu warto się pomęczyć. Ja
Rozpustne gotowanieDzisiaj poszłam "za ciosem" i przygotowałam kolejna partię orzeszków, tym razem z moim ulubionym nadzieniem. Są pyszne!!! Słodkie, kokosowe, obłędne... Szkoda
Rozpustne gotowanieUwielbiam te małe, smakowite, czekoladowe wspaniałości. Są wyborne! Gorzka, kremowa czekolada, przełamana słodkim, delikatnym smakiem marcepanu... Poezja... Smaki idealnie się równoważą tworząc niezapomniane
Rozpustne gotowanieNie wyobrażam sobie Świąt bez sosu tatarskiego i ćwikły. Delikatne jajeczko z dodatkiem takiego sosu to jedna z moich ulubionych Wielkanocnych przekąsek;-) Sos
Rozpustne gotowanieJest z nami od zawsze. Nie wyobrażam sobie Świąt, przyjęć, czy innych ważnych okazji bez sałatki jarzynowej. Choć jej chwała już przemija
Rozpustne gotowaniePrzepis na to ciasto pochodzi z Węgier, skąd przywiozła go moja mama dawno, dawno temu. Przeleżał kilka lat wciśnięty w jakąś książkę kucharską
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam na pyszny, kremowy, delikatny, waniliowy sernik. Jest BOSKI!!! Kiedyś gdy byłam jeszcze mała nie przepadałam za sernikami, bo były bardziej twarde
Rozpustne gotowaniePyszna, soczysta, aromatyczna pieczeń wieprzowa z warzywnym nadzieniem, który idealnie łączy się ze smakiem lekko pikantnej marynaty. Do tego np. biały sosik
Rozpustne gotowaniePrzepyszne, delikatne bułeczki, wypełnione smakowitym farszem, w sam raz na śniadanie, kolację, dodatek do zup, lecz idealnie sprawdzą się również jako przekąska do
Rozpustne gotowanieJest coś magicznego w tych ciasteczkach. Ilekroć je zrobię, to po chwili nie ma już połowy! Winę za to ponosi ich
Rozpustne gotowanieLubię wszelkiego rodzaju dania z kapusty, a przede wszystkim baaardzo lubię bigosik. Podany ze świeżym chlebkiem, który można maczać w powstałym sosiku... mmmm
Rozpustne gotowanieW końcu przyszedł czas na kaczkę. Jest to ulubiony przepis mojego męża, czyli kaczka pieczona po polsku. Soczysta, subtelnie pachnąca czosnkiem i majerankiem
Rozpustne gotowanieJak już kiedyś wspominałam mój Mężuś uwielbia ryby, a najbardziej w tym wydaniu. Pieczone w piecu, nadziane czosnkiem i ziołami, delikatnie oprószone przyprawą
Rozpustne gotowanieDzisiaj zapraszam Was na pyszne, jesienne ciacho. Jest to ciasto miodowe, przełożone pysznym kremem budyniowo-jabłkowym. Jak dla mnie, rewelacja! Polecam!!! Składniki na
Rozpustne gotowanieDziś przedstawiam Wam najlepszy tort czekoladowy jaki zrobiłam. Pyszny, puszysty czekoladowy biszkopt przełożony czekoladową masą i kremową bitą śmietaną. Ja dodatkowo tort ozdobiłam
Rozpustne gotowanie