To mój ukochany kompot wigilijny! Nawet teraz, gdy nie mieszkam już z rodzicami to jest to obowiązkowa pozycja w naszym świątecznym menu. Mój mąż nie
Mania WypiekaniaTradycyjne pierogi są pyszne, ale może masz ochotę na odmianę? Albo szukasz oryginalnego pomysłu na gwiazdowe przyjęcie ze znajomymi? Moje pierożki z ciasta francuskiego robi się
Chilli Czosnek i OliwaTeraz mamy takie bogactwo przeróżnych produktów, że trzeba się zastanawiać czym doprawić, co wybrać. Kiedyś nasze babki i prababki nie miały takiego wyboru, a jednak
Dieta moja pasjaZakwas na barszcz czerwony Prawdziwy barszcz czerwony powinno zrobić się na zakwasie , a już na pewno ten świąteczny. Wykonanie samego zakwasu jest bardzo proste
Aromatyczne PodróżeW naszej tradycji bożonarodzeniowej, na naszych świątecznych stołach królują m.in. śledzie i sałatki. W moim domu potraw ze śledziami jest kilka, podobnie jak sałatek. Dzisiaj chcę
Codzienna kuchnia niecodziennaŚwięta tuż, tuż:) Chciałabym Wam zaproponować muffinki czekoladowe, które co prawda są już na blogu ale dzisiejsze będą prawdziwie świąteczne:) Zrobimy krem budyniowy, który wykorzystamy do
Ania i Marcin gotująZbliżają się święta więc mnie jak co roku ogarnia szał śledziowania i tak też jest w tym roku, śledzie kocham miłością pierwszą i robię ich zawsze
Moje Małe CzarowaniePiaskowiec to proste w wykonaniu ciasto, które wzbogacone o suszone... Artykuł PIASKOWIEC Z SUSZONYMI OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMigdały pachną i smakują zniewalająco. Mają w sobie coś tak... Artykuł CIASTECZKA MIGDAŁOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENa ciasto pietruszkowe natknełam się przeglądając jakąś gazetę i pomyślała, że to świetny pomysł i przecież nie może się nie udać skoro marchewkowe się zawsze udaje
Cynamonowe szczęściepyszny i aromatyczny piernik, nie może go zabraknąć na wigilijnym stole SKŁADNIKI 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka 1/2 kostki margaryny 1
słodki bratekDziś zapraszam Was na bardzo prostą, ale za razem elegancką i bardzo smaczną sałatkę. Będzie idealna na świąteczne śniadanie. Przygotowałam ją na bazie naturalnie słodkiej, wyprodukowanej
Kulinarne przygody GatityŚwięta, święta…już niedługo. Obecnie trwa Adwent, więc w Szwecji świętujemy już od pierwszej adwentowej niedzieli. Tym razem zapalimy trzecią świeczkę adwentową. Na tą okazję
codojedzeniaWspaniałe danie jako dodatek do dań mięsnych, zbyt rzadko ją przyrządzamy biorąc pod uwagę wartości odżywcze jakie posiada ta kapusta, podana na ciepło, ze słodko-kwaśnym
kgwjanczewoJeśli nie macie jeszcze pomysłu co przygotować na świąteczny lub noworoczny obiad, to już śpieszę Wam z pomocą. Danie bardzo proste, a co za tym idzie
Apetyczna babeczka