To już odpowiedni moment, na pieczenie i lukrowanie pierniczków . Pierniczki z tego przepisu szybko miękną i na pewno na Święta będą idealne. Drugą
kolorowotorcikowoKruche, maślane z wyraźnym aromatem pomarańczy i cynamonu. Przywołują na myśl świąteczną atmosferę. Jeśli znudziły Wam się pierniczki, albo po prostu ich nie lubicie, te ciasteczka
Pyry na GazC zy pierniczki mogą być fit i w dodatku paleo? Pewnie, że mogą! Wystarczy tylko odrobina wyobraźni aby stworzyć wegańskie bezglutenowe pierniczki bez ani krzty cukru
Food SquareZupa cebulowa na świątecznym stole? A dlaczego nie? Może i fajnie (i wygodnie) jest raczyć się przez kilka bożonarodzeniowych dni wigilijnym barszczem (oczywiście jeśli nie była
zadanie-gotowanieJakie pierogi kojarzą Wam się z Wigilią? Mi z kapustą i grzybami, koniecznie odsmażane Ale mojemu mężowi już niekoniecznie. U niego na północy, często jadało się
Mieszam w GarnkuCoraz bliżej do Świąt. Nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji bez czerwonego barszczu z uszkami. Dlatego dziś podzielę się z Wami moim przepisem na domowe uszka z
Słodkie okruszkiSłodziutka rolada z śnieżnym kremem. Do tego dodatek kokosowego wafelka i małe beziki. Gwarantuję na jednym kawałku się nie skończy. Rolada (blaszka 36x44 cm): 5 jajek
VioletoweKucharzenieZapowiadane już kiedyś na Fb, doczekały się w końcu publikacji ;) Czekoladowe, mięciutkie i o niebanalnym kształcie dzięki bezowej, zielonej choince. Ubrane w kolorowe perełki i
Kuchnia w czekoladzieKokos tzn.wiórki kokosowe do panierki do ryby? dziwne połączenie..ale warte wypróbowania...rybka naprawdę smaczna..polecam.Pomysł na taką rybkę podpatrzony tutaj . filety dowolnej ryby
Moje domowe kucharzenieZabawę ze świątecznymi pierniczkami najwyższy czas zacząć ;) U mnie na pierwszy ogień poszły zupełnie nowe, bo przepis wypatrzyłam zupełnie przypadkiem. Już jakiś czas temu na próbę
FitKotSkładniki: 2 polędwice z dorsza (ok. 250 g) 3 średnie cebule 300 ml śmietany sól i pieprz olej, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę zeszklić na oleju z
czarrna od kuchniskładniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 350 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g maku 30 g migdałów 120 g cukru pudru 30 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka 50 ml kefiru
Domowy Smak JedzeniaChociaż ja uwielbiam barszcz czerwony za zakwasie to wiem, że nie wszyscy taki preferują. Nie wszyscy też tolerują dodatek grzybów w potrawach, choćby tylko w postaci
Smaczna PyzaNietypowa i oryginalna, ciekawa w smaku tarta z powidłami na piernikowym spodzie. Ma smak piernika przekładanego powidłami, z tą różnicą, że w tej wersji mamy kruche
Szefowa kuchni