Przepis na przepyszny, piernik biszkoptowy zaczerpnęłam z zeszytu Babci Zosi. Piernik to obowiązkowe świąteczne ciasto, które po prostu musi znaleźć się na naszym stole.
Rusty ForkWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik piernikowy dedykuję wielbicielom zarówno sernika jak i piernika. Spód ciasta wykonałam z pierniczków czekoladowych z nadzieniem, zaś do
Marta GotujeDzisiaj mam dla Was takie małe słodkości, pyszne trufelki, bardzo słodkie i wyjątkowe w smaku. Pachnące cynamonem, więc kojarzą się ze świętami. W sumie to można
IzabelawkuchniJako, że jestem wielbicielką serników, na święta oczywiście nie może zabraknąć tego wypieku Sernik z bakaliami powstał w sumie przypadkowo Otrzymałam od firmy Helio mieszankę suszonych
PatiGotujeWszyscy lubimy pierogi, wszak polska kuchnia z pierogów słynie. Każdy ma swój ulubiony farsz, bo lubimy je jeść, ale już lepić je niekoniecznie. Wystarczy jednak dobry
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przepyszne bułeczki z mięsnym farszem, ale nie takim jaki znajdziecie w naszych tradycyjnych pierogach, to połączenie mięsa i beszamelu. Wypróbujcie, bo są tego warte. Można podać
MamaOskarkaCześć Nadchodzące święta to nie tylko Wigilia i postne potrawy. Dlatego też przychodzę do Was z przepisem na pyszną przystawkę, którą możecie podać na świąteczne śniadanie
blog.moje-pasje.infoSzynka w galarecie, to idealna przekąska na nadchodzące Święta i Sylwestra. Bardzo łatwa w przygotowaniu, a zarazem smaczna i estetycznie się się prezentuje na stole
Gosia gotujeWspaniały lekko wilgotny piernik z dużą ilością dyni i bakalii sprawia, że aromaty w nosie kręcą i wabią nawet najbardziej opornych na słodycze domowników. U
Apetyczna babeczkaDzięki dodaniu potartej cukinii ciasto jest wilgotne. Zachęcam do wypróbowania, smak ciasta jest bardzo dobry. Można zrobić bez kremu, tylko polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami
Kuchnia PokoleńGru dzień to czas kie dy spotykamy się w ro dzinnym gronie, czy z przyjaciółmi i celebrujemy świąteczny czas. Gru dzień kojarzy mi się ze śniegiem
ChilliJemyDziś mam dla Was prawdziwą ucztę smaków! Plus wskazówki dla ciekawych jak zrobić baardzo wysoki tort z biszkoptu. Śmietankowy tort z żurawiną robiłam z okazji przyjęcia
CiastkozercyOszronione żurawiny to elegancka zimowa i świąteczna dekoracja ciast i deserów. Jej przygotowanie wymaga czasu, ale nie jest trudne. Pięknie prezentuje się na sernikach, ciastach oblanych
Kulinarne InspiracjeNiebo w gębie-parzone ciasto wyciskane szprycą w połączeniu z bitą śmietaną i konfiturą truskawkową , całość otula pudrowa pierzynka, uwielbiane przez dzieci ze względu na smak
Wanilia i KardamonSernik cappuccino z pianką to najpyszniejszy sernik, jaki udało mi się w ostatnim czasie przygotować, wiesz? No po prostu genialny! Obłędny! Kremowy
Kolorowy Przepisownik