Co prawda nie planowałam dodawać żadnych nowych przepisów przed świętami, ale tym po prostu musiałam się podzielić. To pyszne drożdżowe ciasto pachnące migdałami, ze słodkimi marcepanowymi
brunetkawkuchniDrożdżowa gwiazda z makiem do nic innego jak makowiec, tyle że w nieco innej formie niż zwyczajowa strucla zawijana. Można ją wykonać dowolnej wielkości, choć przepis
Smakołyki BerenikiDo listy świątecznych wypieków, koniecznie dorzućcie jeszcze jeden sernik. Sernik kajmakowy z chrupiącymi orzechami, na pewno trafi w niejedno serce łasucha. Sernik kajmakowy jest
kolorowotorcikowoKapusta z grochem to jedna z dwunastu tradycyjnych Wigilijnych potraw. Jak babcia wspominała groch na wigilijnym stole oznaczał płodność i urodzaj w nadchodzącym roku. Składniki : 1
Mechanik w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitKochani nijak mi robota nie idzie :) Coś tam w kuchni się dzieje, ale w sumie więcej bałaganu niż jedzenia w tym wszystkim. Dom też nie ogarnięty
Kuchnia w czekoladzieDelikatne i puszyste ciasto dopieszczone drożdżowe z wilgotną masą makową Helio z bakaliami. Wspaniały świąteczny wypiek, który wspaniale smakuje i pięknie wygląda. Drożdżowy wieniec nie
Zasmakuj KuchniWpis pochodzi z mgotuje.pl Jeżeli jeszcze nie zaplanowaliście wszystkich wypieków świątecznych to koniecznie dopiszcie do listy przepis na piernik staropolski. Piernik przełożony
Marta GotujeBarszcz? Grzybowa? Inna (jaka)? Odwieczne pytanie. Odwieczny spór gustów. Ja tym razem wybieram grzybową. A gdybym miał wybrać jakąś inną, to taką z owocowego suszu z
zadanie-gotowanieBarszcz grzybowy to coś pomiędzy zwykłą zupą grzybową a barszczem czarwonym na zakwasie . Intensywny, kwaskowy smak i piękny zapach grzybów zadowolą miłośników obu wigilijnych dań, szczególnie
Smaczna PyzaPierniczki imbirowe to moje ulubione świąteczne pierniczki. Są proste, szybkie i bardzo kruche. Na świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak
Moja DelicjaO ile nikt z nas nie ma problemu co powinno stać na wigilijnym stole , o tyle przy pierwszym czy drugim dniu świąt pojawia się problem. W
Pobite gary BarbaryMięsny dodatek do świątecznego barszczu. Pierożki z pysznym nadzieniem, które dla odmiany są smażone a nie gotowane. Przepyszne! Składniki: ciasto: 75 dag mąki 2 jajka
Pobite gary BarbarySą przepisy, które zaraz po przeczytaniu składników, wiemy już, że to musi być pyszne. Po prostu skazane na sukces. Tak było i w tym przypadku, kiedy
Świat CiastaWYKONANIE: ŚREDNIE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 ŚREDNICA PATELNI: 22 CM. Składniki na naleśniki: szklanka mleka, 3/4 szklanki
JejKuchnia