Zupa grzybowa na suszonych borowikach była pyszna i bardzo ją lubimy. Ale jeszcze smaczniejsza jest zupa grzybowa z mrożonych borowików, gdzie spore kawałki mięciutkich grzybów są
Moja DelicjaMoje dziecko po powrocie z przedszkola przyleciało do mnie i mówi: – “Mamusiu, we wtorek mamy Mikołajki na szachach, upieczesz mi jakieś ciasto? Bo każdy
Moja DelicjaPrzepis na ten domowy likier kawowy wyprosiłam od mojej koleżanki z pracy (pozdrawiam Aniu :)). Pomimo tego, że kawoszem nie jestem i nigdy smakiem kawy się nie
Moja DelicjaPierniczki imbirowe to moje ulubione świąteczne pierniczki. Są proste, szybkie i bardzo kruche. Na świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak
Moja DelicjaBardzo aromatyczny, intensywnie czerwony barszcz na zakwasie z buraków. Przepis na zakwas znajdziecie tutaj: zakwas z buraków. Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera z włoszczyzny obrać i
BullioSałatka Król Imprezy to rzeczywiście “hit domówek”. Warstwowa sałatka z mięsem mielonym i nachosami efektownie wygląda i smakuje naprawdę dobrze. Jest bardzo syta i
Pieguskowa KuchniaPrzełom roku to moment wielkich podsumowań, refleksji i planów. Wolę patrzeć naprzód niż oglądać się za siebie, dlatego pierwszego dnia Nowego Roku 2018 życzę Wam i
Smakowity Blog KulinarnySchab przygotowany w ten sposób jest wyjątkowo pyszny, kruchy i delikatny. Doskonały na wyjątkowe okazje jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlina. Polecam! Jeśli go
Smakołyki AsiPo życzeniach noworocznych przyszedł czas na pyszne mięsko. Mięso z indyka, udziec z indyka pieczony z kością, pyszny, soczysty, delikatny, idealny na noworoczny obiad i taki
Moje Małe CzarowanieCiasteczka są pyszne, takie chrupiące i bardzo proste w przygotowaniu, a przy okazji cudownie pachną oraz... uroczo wyglądają. Prawda? Ich nazwa pochodzi od
Di gotujePostanowiłam wypróbować znanej na całym świecie, torcianej klasyki – Red Velvet Cake. Założę się, że to ciasto mignęło Wam w jakiejś kolorowej gazecie. Właściwie to
Rusty ForkPierniczki z tego przepisu jak czytamy na blogu Doroty z MW nadają się do zjedzenia od zaraz. Przepis jest zbawieniem dla wszystkich spóźnialskich, którzy wygospodarowali trochę
Rusty ForkŚwięta coraz bliżej, powoli szykuję listę świątecznych wypieków. Numerem dwa na mojej liście ( bo nr 1 jest oczywiście mój ukochany makowiec) jest świąteczny piernik. Jeszcze nie
Rusty Fork