trzy warstwy. Tak więc mamy ciasto warstwowe małym kosztem pracy i składników – ot cała magia. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli – na górze otrzymamy puszysty biszkopt, na dole budyń o różnej gęstości. Samo ciasto jest tanie i dobre, ale żeby było smaczniej, polecam podać je z owocami np. malinami. Składniki: 4 jajka o temperaturze pokojowej 2 szklanki mleka
Poezja smakujest świetne do tortów z lukrem plastycznym. Jest do nich wręcz doskonałe również dlatego, że wspaniale wycina się z niego różne wzory i nie kruszy się tak bardzo, jak biszkopt. Sprawdzi się także w przypadku niezapowiedzianych gości, ponieważ składniki na nie zazwyczaj mamy w domu. Szybkie, proste, raczej nie może się nie udać. Serdecznie polecam na niedzielny deser :) Smacznego
Ratunku obiadMożna w niej znaleźć przepisy dla niemowlaków i dla dzieci do trzeciego roku życia, dietę bezglutenową; jest także "Ściąga praktycznej kucharki", a w niej np. przepis na domowy makaron, biszkopt czy tortille. Jestem z niej zadowolona. Wypróbowałam kilka przepisów, a to jeden z nich: Obiadek z kalafiora: Składniki na 2 porcje po ok. 200 ml: 1/2 pietruszki; 1/2 marchewki
Miksturownikpoprowadził je Piotr Chylarecki , którego miałam przyjemność spotkać już na finale konkursu BlogerChef, gdzie moje siostrzenice wykonały pod jego okiem pyszne czekoladki, a my z siostrą upiekłyśmy rewelacyjne biszkopty i brownie... Na brownie muszę koniecznie odgrzebać przepis i zrobić je w domu :) Na warsztatach przygotowaliśmy indywidualnie udekorowane torty - ten na zdjęciu to właśnie mój, na koniec posypałam go jeszcze delikatnie
Kraina Tysiąca Smakówzupełnie niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie jest słodkim ulepkiem. Ogromną zaletą brownie jest to, że chyba nie można go schrzanić! Dwa, może trzy lata temu walczyłam z biszkoptem z bitą śmietaną i galaretką. W małym, elektrycznym piekarniczku wyszły mi chyba trzy zakalce pod rząd. Któryś tam został ochrzczony najlepszym zakalcem "ever" i do tej pory słyszę czasami
Kraina Tysiąca SmakówKotlet.tv Składniki: 200 g serka mascarpone - dałam całe opakowanie czyli 250 g 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru - dałam 100 g fruktozy 1/2 szklanki mleka 10 biszkoptów - dałam 7 digestive 1/2 tabliczki czekolady mlecznej - dałam gorzką 2 łyżki czekoladowych drobinek (posypka) - dałam 2 pomadki - galaretki w czekoladzie kilka kostek stopionej gorzkiej czekolady do polania Zrobiłam w keksówce
Zdrowa Kuchnia Sowychrupiące, właśnie tym się różnią od przeciętnych owsianych ciasteczek - są miękkie:) Pozdrawiam! Gość: weryfany, 213-199-218-2.tktelekom.pl 2012/06/12 22:41:55 No właśnie, bardziej przypominają biszkopty, niż chrupiące ciasteczka. Nie dodałam rodzynek, bo prawie nikt z moich domowników ich nie lubi i niestety nie był to dobry pomysł, bo ciastka są w smaku trochę nijakie. Koniecznie trzeba dodać
Zdrowa Kuchnia SowyWczorajszy dzień był owocny. Oprócz herbat, o których była mowa poniżej, dostałam jeszcze jedną przesyłkę. Były w niej ciastka od firmy PIAST, otrzymane w ramach współpracy
kolorowotorcikowoTimes New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: 500 g suchego ciasta, np okrawki babki piaskowej, biszkoptu, muffinek 120 g serka mascarpone 80 g nutelli do dekoracji: 200 g białej czekolady 1 łyżka oleju rzepakowego barwnik niebieski posypki, perełki, pisaki cukrowe patyczki Wykonanie : Normal 0 21 false
kolorowotorcikowousunąć kąpiel wodną, studzić sernik w lekko uchylonym piekarniku. Schłodzić przez noc w lodówce. Ja piekłam z formą napełnioną wodą na niższym poziomie i na programie do pieczenia biszkoptów(wilgoć pozostaje w środku) przez ok. 1 godzinę i 40 minut, a następnie zostawiłam w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Krem budyniowy: -5 żółtek -75g ksylitolu -350ml mleka
Smaczne Zdrowe100g migdałów blanszowanych - 70g suszonych fig ( dałam 35g) - 70g daktyli bez pestek ( dałam 35g) - 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam) - 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany - 2 białka - 4 podłużne biszkopty ( pokruszone) Dodatkowo : - jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania rogali - ok. 1 szklanki pudru + kremówka + kilka kropli olejku migdałowego - posiekane orzeszki i /lub migdały do posypania Przygotować zaczyn
Smaczne Zdrowerównież na co dzień, do popołudniowej kawki. Babeczka bardzo zaskoczyła mnie smakiem, szczerze to nie spodziewałam się iż wyjdzie taka pychotka. Nigdy nie dodaję mąki ziemniaczanej ani do biszkoptów ani do babek, tutaj zrobiłam wyjątek, troszkę tylko zmniejszyłam jej ilość. Makę pszenną zamieniłam na orkiszową i wyszła meeega pyszna babeczka. Babeczka jest raczej mała, taka na jedno popołudnie, można oczywiście
Smaczne ZdroweJajka sparzyć. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier, żółtka i ubijać tak długo aż masa będzie sztywna (tak jak na biszkopt). Dodać do smaku sok z cytryny, wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać do rozpuszczenia i letnią wlewać do masy jajecznej cały czas miksując na wolniejszych obrotach. Masę wylać
Ala piecze i gotujeWszak truskawki i beza to idealne połączenie. To ciasto z truskawkami musi być pyszne! Polecam również przepisy na: Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Ciasto z truskawkami jest słodkie, pyszne i nie wiadomo kiedy znika Przygotowywałam ciasto podobnie jak ciasto na Tartaletki z musem czekoladowym, tylko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodpowiedź jest jedna: tiramisu! Nie tylko ochłodzi ale i doda energii, bo przecież “tira su”- dosłownie podnosi do góry. Uwielbiam ten włoski smakołyk pod każdą postacią: tradycyjnego deseru z biszkoptów, kawy i mascarpone, kawiarnianych drobnych ciasteczek czy lodów, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok Durszlakowej akcji Tiramisu . Jakiś czas temu miałam okazj ę przygotować cupcakes al tiramisu, małe babeczki otulone
Mia Cucina Sofieta