Dzisiaj kolejny bezglutenowy wypiek – niestety zawsze byliśmy uzależnieni od ciast w weekend więc po przejściu na dietę bezglutenową staramy się tę tradycję
Kuchenne WariacjeTym razem klasyczne włoskie tiramisu, wzbogacone jednakże kwaskowatym smakiem wiśni. Na temat tego deseru nie ma jednej historii. Post Tiramisu pojawił się poraz pierwszy w PanCook
PancookSezon na truskawki w pełni, więc pora na słodziutki i leciutki tort truskawkowy :) Całe cudo pochłonęło 2 kg truskawek, ale efekt jest fenomenalny, a smak cudowny
Kulinarna (nie)codziennośćWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class
Marta GotujeDelikatna, puszysta i soczysta tarta z wiśniami. Krem wzbogaciłam o nasiona chia i kilka listków mięty. Idealne ciasto na cieplejsze dni. Składniki: 2 jajka 4 łyżki
Gotowanie i blogowanieBardziej letnia odsłona babki biszkoptowej z kakao, wzbogacona o wiórki kokosowe i wiśnie. Przepis pozostał praktycznie ten sam, a ciasto zmieniło się niesamowicie. Możecie przygotować je
Gotowanie i blogowanieDziś ważny mecz Polski z Niemcami. Z tej okazji chciałam wesprzeć Naszych Piłkarzy tym pysznym deserem w narodowych barwach. Myślę, że przypadnie do gustu wielu kibicom
Anioszek w kuchniskładniki: 60 g świeżych płatków róży 800 g truskawek, bez szypułek sok z 1 cytryny 500 g cukru 500 ml spirytusu wykonanie: Truskawki myjemy, płatki róż
Domowy Smak JedzeniaTen przepis od jakiegoś czasu czekał na publikacje i ciągle był odkładany na później ale czas najwyższy aby zagościł na naszym blogu zwłaszcza,
Kuchenne WariacjeHmmm... cudowne wspomnienie z dzieciństwa :D Mięciutkie, pulchne i pachnące latem ciast z rabarbarem :) UWIELBIAM Składniki: ok. ½ kg rabarbaru 150 g cukru 1 opakowanie cukru
Kulinarna (nie)codzienność(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki 1 szczypta soli dodatkowo: masło klarowane do smażenia ulubiony dżem, konfitura, cukier puder do podania wykonanie: Żółtka
Domowy Smak JedzeniaDawno już nie było ciasta, a tortu zwłaszcza, więc zebrałam się wreszcie w sobie i odtworzyłam tort, który upiekłam jakiś czas temu na urodziny koleżanki. Tort
brunetkawkuchniNie ma jak sobie dobrze zagospodarować wolną sobotę, ja to potrafię. Tak na serio postanowiłam upiec coś szczególnego, ciasto, które jest kwintesencją naszych marzeń, ciasto jak
Bernika - moj kulinarny pamietnikKiedyś udało mi się upiec bardzo fajne ciasto na białkach, więc postanowiłam iść za ciosem i powstało połączenie ciasta z białek z ciastem z żółtek, to
Ciasteczkowy PotwórRolada biszkoptowa jest jednym z naszych ulubionych rodzajów ciast. Może być jasna i ciemna, owocowa i czekoladowa, z polewą i posypana cukrem pudrem,
Kuchenne Wariacje