biszkopt - 18068 przepisów (strona:1011/1205)

Miodowo-kakaowe ciasto z kremem 335

ardzo smaczne, miodowo-kakaowe ciasto przekładane kremem budyniowym i biszkoptem. Mięciutkie i delikatne. Bardzo ładnie się kroi i pięknie prezentuje na stole. Z podanej porcji wychodzi duża blacha, tzw. "sernikowa". Miodowo-kakaowe ciasto z kremem PRZEPIS /źródło MW /   Ciasto kakaowe Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180ºC Czas pieczenia: 15-20 min. 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru(...)wyłożon ej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez 15-20 minut. Drugi placek upiec w ten sam sposó b , ostudzić . Jasne ciasto biszkoptowe Temperatura pieczenia jasnego biszkoptu: 160-170ºC Czas pieczenia: ok. 30 min. 1 szklanka mąki pszennej pół szklanki cukru 4 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ptasie mleczko śmietankowo- czekoladowe 388

zaletą :) Foremka na keks : 22 cm Składniki: 600 ml śmietanki kremówki 30 % 1/2 szkl. cukru 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 3 łyżki żelatyny op. podłużnych biszkoptów Foremkę keksową wyłożyc papierem do pieczenia. Żelatynę moczymy w 1/3 szkl. zimnej wody, a gdy napęcznieje , podgrzewamy aby sie rozpuściła. Czekoldaę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanke ubijamy z cukrem pudrem(...)części: mieszamy z rozpuszczona czekoladą mieszamy z czekoladą mleczną startą  pozostaje biała Na dno foremki wykładamy białą masę , następnie czekoladową i straciatellę a na samej gorze dociskamy biszkopty. Ptasie mleczko odstawiamy do lodówki , aby deser dobrze się stężał. Przed podaniem wyjmujemy z foremki i usuwamy papier. Smacznego  /żródło - Przyjaciółka

Słodkości i nie tylko
Torcik makowy 399

temp. 180 C Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i po lekkim ostudzeniu łączymy z ubitą na sztywno śmietanką. Amaretto łączymy z 1/2 szkl. przegotowanej i schłodzonej wody. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem  przekładamy płaty biszkoptu.. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy płatkami migdałowymi i można jeszcze serduszkami czekoladowymi

Słodkości i nie tylko
Ciasto " Pawi ogon" 213

śliwkowych 200 g masła 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego  80 g mąki  ziemniaczanej 1 opakowanie galaretki wiśniowej  1 duża paczka biszkoptów   Polewa czekoladowa : 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny Cukier , kakao i mleko mieszamy w garnuszku. Gdy cukier się rozpuści dodajemy margarynę i mieszamy(...)Proponuję ciasto wstawić do lodówki aby wszystko dobrze stężało ( ja tego nie uczyniłam i mi galaretka gdzieś się ulotniła ;)  Gdy galaretki zastygną wyłożyć resztę kremu . Na kremie układamy biszkopty . Wierzch polewamy polewą . Wstawiamy do lodówki w celu połączenia się smaków i do całkowitego stężenia. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik na zimno z truskawkami 170

Składniki: - 60 dkg sera białego - pół kostki masła - 3 jajka - 2 łyżki żelatyny - 1 szklanka mleka - 1 i 1/2 szklanki cukru pudru - 2 galaretki - 1 paczka okrągłych biszkoptów. Ser mielimy dwa razy, by miał gładszą konsystencję. Pół kostki masła ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę, następnie dodajemy 3 żółtka oraz zmielony ser. Podgrzewamy mleko i rozpuszczmy(...)żelatynę. Gdy przestygnie wlewamy je do wcześniej przygotowanej masy. Następnie ubijamy pianę z białek i mieszamy powoli całość. Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami, układamy truskawki  i zalewamy tężejącymi galaretkami. Tak przygotowany sernik odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny

Zainspirowana w kuchni
Tarta z galaretką dyniową 229

razem tarta dyniowa o ciekawym smaku, na miękkim biszkoptowym spodzie :) Składniki: Biszkopt - 2 jajka - 2 łyzżi cukru - 1/3 szklanki mąki pszennej - 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka - 40 dag miąższu dyni - galaretka pomarańczowa - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki imbiru - 1/4 łyżeczki mielonych goździków - 1/2 szklanki soku pomarańczowego Przygotowanie: Żółtka ubijamy(...)przygotowujemy nadzienie. Dynię drobno kroimy, zalewamy sokiem, dodajemy cukier oraz przyprawy. Przykrywamy i rozgotowujemy. Zestawiamy z ognia, miksujemy i dodajemy galaretkę. Przestudzoną masę wylewamy na wcześniej upieczony i przestudzony biszkopt. Wstawiamy do lodówki

Zainspirowana w kuchni
Lekki tort truskawkowy z kremem mascarpone 272

słodkie owoce spoglądają z każdego rogu na bazarkach, więc korzystajmy z tego jak najwięcej. W towarzystwie orzeźwiającego, delikatnego kremu na bazie mascarpone świetnie smakuje nawet w upalny dzień. Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki 30% 200 g jogurtu greckiego(...)krem zgęstnieje dodajemy mascarpone i porcjami dolewamy masy owocowej. Miksujemy całość aż do dokładnego połączenia się składników i schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę.       Biszkopt dzielimy na trzy części, dwa dolne blaty nasączamy nalewką owocową lub wystudzoną, osłodzoną herbatą. Każdy z nich smarujemy 3-4 dużymi łychami kremu, składamy ciasto w całość i wykładamy masę

sama złodycz
Mleczna kanapka/Milkyway 2915

przyrządzałam sama polewy czekoladowej, gdyż miałam gotową i chciałam ją wykorzystać, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi. Zmniejszyłam także ilość cukru i masła w masie. Składniki: na kakaowy biszkopt:   6 jajek   3/4 szklanki cukru   pół szklanki mąki pszennej   pół szklanki mąki ziemniaczanej   1 łyżeczka proszku do pieczenia   3 łyżki kakao   2 łyżki oleju Przygotowanie(...)zwykłe) zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym.   Ostudzić.   Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Polać ciasto polewą i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Smacznego

Fabryka pomysłów
Tort tiramisu 192

był naprawdę przepyszny i szybki, a efekt... przerósł moje oczekiwania. Cała rodzinka się nim zajadała, a najbardziej smakował mojej córci, która skomentowała krótko: „pyśny jest ten tort mamusiu” Biszkopt pieczemy wg przepisu, który znajdziecie tutaj , studzimy i kroimy na trzy części. Ja użyłam tortownicy o średnicy 24 cm. Krem: 500 g serka mascaropne, 330 ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru(...)pudru, 1 filiżanka mocnego naparu z kawy, 3 łyżki likieru amaretto, kakao do posypania, biszkopty podłużne ( Biscotto savoiardo, Ladyfinger (biscuits) do obłożenia boków tortu. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, a gdy będzie dobrze ubita, dodajemy serki mascarpone i delikatnie na najniższych obrotach miksujemy do połączenia składników. Do ostudzonej kawy wlewamy amaretto i nasączamy pokrojone biszkopty. Na pierwszy biszkopt nakładamy krem

Delicious Titbits
Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) 685

Post Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek 402

Zielone ciasteczko na cześć bajkowego, zielonego stworka o imieniu Shrek zasmakuje zarówno dużym i małym łakomczuchom! Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 5 łyżek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mąka pszenna 5 łyżek Mąka ziemniaczana 2 łyżki Aromat do ciasta kilka kropel (dowolnego aromatu) Olej 2 łyżki Masa nr 1 Budynie śmietankowe 3 budynie Butelka […] The post Ciasto Shrek

Kulinarne Przeboje
Ciasto wuzetka 216

Wuzetka to jedno z tych ciast, którego nie może zabraknąć na różnego rodzaju uroczystościach. Od rodzinnych spotkań, przez święta, po codzienny deser, wuzetka to ciasto, które

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania