wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Posypujemy orzechami i startymi cukierkami Michałkami. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gorąco polecam, ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, wilgotny biszkopt, pyyyszna masa, wszystko idealnie współgra tworząc pyszną całość. Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuLubię do swoich wypieków dodawać zdrowy akcent, dlatego też mus składa się z jogurtu greckiego, zaś zamiast cukru dodałam miodu. Całość komponuje się pysznie. Lekko kwaśne owoce idealnie pasują do czekoladowego biszkoptu i musu. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru trzcinowego 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 g kakao Galaretka z owocami
Passions hobbies lifeJest to własna mieszanka mąk bezglutenowych, które wykorzystuję w ciastach typu biszkopt czy kruche ciasto. Idealnie sprawdzi się też do naleśników i innych placków. S kładniki na 1 kg mąki bezglutenowej: 300 g skrobi ziemniaczanej 300 g skrobi kukurydzianej 200 g mąki kukurydzianej 200 g mąki ryżowej 4 łyżeczki gumy guar Wszystkie składniki dokładnie mieszam w dużej misce i przesypuje
Ze smakiem bez glutenukremem. Krem dodatkowo podkreślał smak tortu. A tym magicznym składnikiem jest olej kujawski i ogórek. Myślę ze połączenie kremu z ogórkiem to genialny pomysł. Tort wyszedł obłędny. Biszkopt może nie wyszedł idealny musze nad nim popracować by był równy ale sam pomysł jest fajny. Przepis
Kulinarne pyszności MolkiZapraszam na pyszny, idealny na letnie przyjęcie torcik z kawałkami brzoskwini i kremem z maślanki. Biszkopt, na który podam Wam przepis, jest moim ulubionym, często używam go do innych tortów. Zaczynamy : piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę dokładnie posmarować masłem. Lekki torcik z brzoskwinią: Składniki: 150g margaryny lub masła 150g cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli
dolcevitainmykitchenBiszkoptowy Pewniak Puszysty, lekki i zawsze wychodzi !!! składniki na formę o wymiarach 26 cm 7 jaj 1 szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki
Wylizany RondelMokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru
To co kochamMistrzami ciast nie jesteśmy, ale od czasu do czasu lubimy zjeść jakieś słodkości. Tym razem zrobiliśmy coś "słodkiego" bez dużej ilości słodyczy. Dla nas idealne. Składniki 1 opakowanie biszkoptów 600 ml śmietanki 30% 1 łyżka ksylitolu 3 łyżeczki żelatyny (100 ml wrzątku) 1/2 puszki ananasa pokrojonego w kostkę 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G KitchenNadeszła pora na damską wersję ciasta Shrek idealnego na upały : ) Składniki: Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa czerwona: 1 l czerwonego truskawkowego soku kubuś pysio lub inny 2 budynie śmietankowe 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany 30-stki 1 galaretka truskawkowa Ponadto: opakowanie delicji połówki truskawek
PychotkaaaPlacek – bo plackowaty cały swoim jestestwem. W konsystencji gdzieś między biszkoptem a ciastem ucieranym, idealnie podkreśla cierpki smak rabarbaru. Naprawdę uwielbiam to ciasto, spróbujcie. Czemu to placek z trzech misek? Bo dokładnie tyle naczyń potrzeba do jego zrobienia. Przyda się też ręczny mikser i duża blacha do pieczenia (moja ma 36/23cm). Umyjcie rabarbar i obierzcie go. Pokrójcie na drobne
Karo in the KitchenSezon jagodowy w pełni, więc to idealna pora, aby przygotować smakołyki z tych owoców. My proponujemy wam pyszny placek jagodowy, który dzięki idealnej równowadze między słodkim biszkoptem a lekko kwaśną masą sprawia, że mamy ochotę sięgnąć po kolejny kawałek. Najlepiej aby po upieczeniu ciasto spędziło noc w lodówce, aby masa nabrała odpowiedniej konsystencji. PS. Nam z przygotowanego wczoraj wieczorem deseru
Banana Smilesdobrego upiekliście na niedzielę? Ja wypróbowałam przepis na ciasto Bounty. Delikatny biszkopt, kokosowy krem i słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki
paapilotkaaTort ten, trzeba lojalnie przyznać, jest przepyszny. Niestety jest także pracochłonny, jednak jeżeli lubicie czekoladę i słodkie torty musicie go zrobić. Idealny na wyjątkowo okazje Biszkopt: 140 g cukru 7 jajek 140 g mielonych migdałów 80 g mielonej gorzkiej czekolady Migdały podprażyć na suchej patelni. 7 żółtek ubić z 90 g cukru na parze, wystudzić i połączyć
Humanistka w kuchni