biała czekolada - 5588 przepisów (strona:194/373)

Sernik z polewa karmelową i likierem truskawkowym 139

lata. Idealny na jesienne chłodne wieczory.  Składniki: (foremka 23cm) 3 jaja 3/4 szklanki cukru pudru 200g jogurtu naturalnego 500g zmielonego sera białego 2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 łyżki skórki z pomarańczy kropelka barwnika różowego 100g czekolady karmelowej 50ml mleka 50ml likieru truskawkowego Dalkowski* Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą masę. Zwalniamy obroty miksera do najwolniejszych i dodajemy zmielony

Gotowanie i blogowanie
Sernik brownie z żurawiną 216

łyżki cukru 2 jaja 90 g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladę i masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą biała masę, wlewamy ostudzoną czekoladę i znów miksujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem, mieszamy całość dokładnie i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok 15 minut

Cynamonowe szczęście
Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym 181

Piec ok. 35-40min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 2 warstwy.     Krem czekoladowy: 250g półtłustego twarogu, 100g jogurtu naturalnego, 170g mlecznej czekolady, 130g cukru pudru.       Biały ser dokładnie utrzeć z cukrem pudrem oraz jogurtem naturalnym. Następnie dodać stopioną, przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Połową kremu przełożyć warstwy ciasta, resztę rozsmarować na wierzchu

Z miłości do słodkości
Pierwsze urodziny bloga i torcik czekoladowy z trusawkami 164

syropie z kwiatów czarnego bzu z miętą. Pełna rozpusta :) Przy okazji podpinam torcik do Wyzwania Kulinarnego 2015 jako "Torcik piętrowy" (w końcu mamy tu 2 pietra czekolady!) i "Wypiek bez białej mąki". Spód (na okrąglą tortownicę o średnicy 22 cm) 150 g masła 150 g gorzkiej czekolady 5 jaj (osobno żółtka i białka) 1 łyżka kakao naturalnego 1 pełna

Zawsze głodna!
Babka czekoladowo-pomarańczowa 173

łyżka masła 100 g białego cukru 100 g ciemnego cukru muscovado 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1,5 szklanki mąki skórka starta z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy garść groszków czekoladowych lub pokrojonej ciemnej czekolady Polewa: sok z 1 pomarańczy tabliczka gorzkiej czekolady skórka z 1 pomarańczy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(...)łyżką masła. Kostkę masła ucieramy na gładką białą masę z białym i brązowym cukrem. Dodajemy stopioną czekoladę, sok z pomarańczy, skórkę startą z pomarańczy, proszek do pieczenia, jajka i mąkę i wszystko dokładnie miksujemy. Dodajemy groszki czekoladowe lub drobno pokrojoną czekoladę. Przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i wstawiamy na 50 minut do piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Walentynkowe ciastka owsiane z fasolą i czekoladą 222

trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość. „ 1 LIST DO KORYNTIAN  Miłości przybywaj, wciąż czekam :) Ciastka owsiane z fasolą i czekoladą Składniki: 300 g fasoli białej 3 jajka Kilka łyżek płatków owsianych 100 g czekolady gorzkiej 80 % Kawałek masła 1-2  łyżki ksylitolu Garść suszonych moreli Garść suszonych śliwek Garść suszonej żurawiny

Bon Appetit Małgorzaty
Serniczki pomarańczowe z czekoladą w słoiczkach (wegańskie) 197

soku wyciśniętego z pomarańczy + drobno otarta skórka ze średniego owocu 1 łyżka soku z cytryny około 30 g posiekanej czekolady z min. 70% zawartością kakao, bez białego cukru /można również użyć czekolady na bazie karobu lub kruszonego ziarna kakao + odrobina roztopionej czekolady do polania gotowego deseru (opcjonalnie) po szczypcie soli, kurkumy, imbiru i wanilii Nerkowce zalać wodą z dodatkiem

Even Better Food
Babeczki - Rudolf Czerwononosy 151

300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  125g serka mascarpone,  2 krople olejku waniliowego,  24 precelki,  24 białe okrągłe draży,  12 czerwonych płaskich drażetek- lentilek,  2 kostki stopionej gorzkiej czekolady. Śmietankę ubić z cukrem pudrem(...)sztywno, dodać serek i olejek. Dokładnie wymieszać. Za pomocą szprycy nakładać na babeczki.  Z  precelków zrobić uszy, z czerwonych drażetek nos, zaś z białych drażetek oczy, a ze stopionej czekolady namalować źrenice.                                          Smacznego:) Przepis dodaję

Z miłości do słodkości
Dekorowanie pierników? - nic prostszego! 301

niesamowicie uroczy pomysł na pierniczki to misie w kolorowych sweterkach z szaliczkami :)  Piernikowe misie obrysowujemy, a następnie pokrywamy jasnobrązowym lukrem. Odkładamy do zastygnięcia. Nastęnie przy pomocy białego lukru malujemy oczy. Ciemną czekoladą lub czarnym lukrem malujemy źrenice, nosek oraz buzię misia. Wybieramy kolorowy lukier "gęstszy" i malujemy nim kontury sweterka, rysujemy kołnierzyk, zaznaczamy rękawki i dolne zakończenie sweterka. Następnie(...)ciężke, ale jeśli znajdziecie foremki o średnicy ok. 8 cm myślę, że będą o wiele ładniejsze :) Pierniczki w kształcie głowy renifera malujemy brązowym lukrem. Białym lukrem malujemy oczy renifera, a czarnym lukrem lub gorzką czekoladą malujemy źrenice i rogi renifera. Przy pomocy "gęstszego" czerwonego lukru malujemy nos. Na koniec dorusowujemy reniferowi brwi i buzię, tak aby powstała ciekawa mina

DefinicjaSmaku
Naleśniki serowo-bananowe 174

lepszego od połączenia białego sera, bananów i czekolady. Polecam:) Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju nadzienie 300 g białego sera 2 duże dojrzałe banany 3-4 łyżki cukru  waniliowego 2 łyżki jogurtu naturalnego Składniki: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładka masę

magiczna kuchnia Kasi
Jesienne menu w VIVIAN 176

przyjemnie pieści podniebienie. Żółtko cudownie rozlewa się na rybie i pobudza zmysły, które miejscami zostają dopieszczone aromatem białych trufli. Jagnięcina, kawa i czekolada Kolejne danie to biodrówka jagnięca podana z chipsem z pasternaku, sensualnym sosem, w którym wyczuwalne są refleksy kawy i czekolady i borówkami. Połączenie wyszukane w smaku i mogące zadowolić wymagające podniebienia. Wybuchowy sernik No i moja ulubiona(...)Amuse-bouche: jabłko / słonina / skóra wieprzowa. Przystawka: śledź / ziemniak / koper / chrzan / olej lniany. Przystawka: jeleń / kurki / borowik / pietruszka / nasturcja. Danie główne: łosoś / kalafior / żółtko / biała trufla / palone masło. Danie główne: biodrówka jagnięca / pasternak / borówka / czekolada / kawa. Deser: sernik / rokitnik / lody ze słonym karmelem. * VIVIAN Restaurant || Magnolia Park, Legnicka 58, Wrocław

Food Square
CZEKOLADOWE CIASTKA RAZOWE 160

pudru lub bardzo drobnego) 100 g mąki pszennej razowej nieco więcej niż 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajo 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g posiekanej czekolady (gorzkiej, mlecznej lub białej) Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 190 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Do rondelka włóżcie masło i gorzką czekoladę, roztopcie i delikatnie przestudźcie. Jajo zmiksujcie

OliveandThyme
Gorzka czekolada na gorąco z musem truskawkowym 232

Dzisiejszy deser to gratka dla tych, którzy uwielbiają czekoladę, zwłaszcza gorzką, choć można go oczywiście przygotować także z białą czy mleczną. Jak wiadomo czekolada doskonale komponuje się z truskawkami, dlatego nie mogło ich tutaj zabraknąć :) Niestety te importowane nie są tak pyszne jak nasze, ale skusiłam się, bo już nie mogę doczekać się sezonu. W końcu to moje

Ze smakiem i z pasją
MINI BATONIKI SEROWE Z KOKOSEM 157

Batoniki z białego sera z dodatkiem kokosu, oblane gorzką czekoladą - dzieci małe i duże z pewnością je pokochają. Są kremowe i delikatne w smaku, rozpływają się w ustach. Batoniki powstały na wzór tych sklepowych, ale w odróżnieniu od nich ich skład jest bardzo prosty i na pewno lepszy jakościowo. Moje batoniki składają się zaledwie z kilku składników i są mniej(...)sera białego półtłustego ok. 70 g miękkiego masła + 1 łyżka do polewy 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 100 g czekolady 2-3 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie: Do miski wrzucamy rozdrobniony ser biały, dodajemy kawałki miękkiego masła i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy cukier puder oraz mleko w proszku i miksujemy do połączenia składników

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK DYNIOWY 200

piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok.60 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po ostudzeniu, zdjąć obręcz i schłodzić sernik w lodówce. Polewa czekoladowa: - 50g czekolady (dałam po 25g białej i ciemnej słodzonych stewią) - 3 łyżki jogurtu naturalnego - płatki migdałów (nie trzeba) W 2 kubeczkach roztopić połamane na mniejsze kawałki czekolady z dodatkiem jogurtu

Smaczne Zdrowe
Przepis #117 Walentynkowy deser FIT "Monte" 173

Składniki (2 porcje ) - 400 ml jogurtu greckiego - banan - najlepiej bardzo dojrzały  - 5 kostek gorzkiej czekolady (bez cukru)  - 1,5 łyżki syropu daktylowego lub innego słodzika - 2-3 łyżeczki kakao Wykonanie Jogurt dzielimy na dwie części. Pierwszą (biała warstwa) miksujemy z bananem na jednolitą masę. W kąpieli wodnej(...)rozpuszczamy czekoladę. Następnie bardzo powoli dodajemy drugą część jogurtu. Dosypujemy kakao oraz syrop daktylowy. Całość dokładnie mieszamy. Do salaterek/szklanek najpierw wkładamy ciemną masę a następnie białą. Całość posypujemy odrobinę kakao lub startą gorzką czekoladą.   Deser najlepiej smakuje po schłodzeniu. Będzie idealnym dopełnieniem nie tylko walentynkowej kolacji.   Smacznego

Health-Fit-Life
Bounty domowe 149

dlatego taki domowy baton bounty od razu mnie skusił. Nie jest tak słodki jak oryginalny, aczkolwiek ilość cukru można zwiększyć lub zmniejszyć. Możemy tutaj wykorzystać każdy rodzaj czekolady - mleczną, gorzką lub białą. Polecam! Bounty domowe Składniki na około 25 sztuk: 200g wiórków kokosowych 70g masła 70g cukru pudru 100ml śmietanki kremówki 30% 150g czekolady deserowej lub mlecznej Wykonanie

Smak mojej kuchni
Brownie z solą morską 143

brownie z masą miętową, które znajdziecie tu , uzupełnieniem tego ciasta jest gruba sól morska. BROWNIE z SOLĄ MORSKĄ Składniki: (forma 20x30) 230 g masła 200 g czekolady 200 g cukru białego 100 g cukru brązowego 4 jajka 85 g mąki 1/4 szklanki kakao dodatkowo: 1 łyżka soli morskiej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy

Bon appetit mon amie
Czekoladowe lizaki z ryżem preparowanym 150

żurawiny. Można puścić wodze fantazji. U mnie z ryżem preparowanym - bardzo polecam. Dla kogo: dla dzieciaków dla chcących zrobić komuś słodki podarunek dla kochających czekoladę Składniki: 200g czekolady (mlecznej, gorzkiej lub białej - ja użyłam mlecznej) firmy Goplana 3 garście ryżu preparowanego (lub więcej) inne bakalie czy dodatki  - wszystko zależy od Was Wykonanie: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej

Mania Wypiekania
Tafla Mlecznej Czekolady z Orzechami - Na Bogato ;) 255

będzie przepis? Tym razem nazwałabym to propozycją. W moim domu często przetapiamy zwykłe czekolady mleczne, gorzkie i białe, z których razem z synem tworzymy sobie własne tafle czekoladowe, wrzucamy do nich to co uwielbiamy. Nie ma wtedy problemu, że czekolada bakaliowa ma rodzynki, których nie lubimy, bo nasza bakaliowa rodzynek nie ma. Nie narzekamy, że w czekoladzie orzechowej jest

Blondynka Gotuje