Wreszcie nadeszła moja ulubiona pora roku kiedy na wyciągnięcie ręki mam mnóstwo owoców i mogę oddać się owocowemu szaleństwu. Czerwone porzeczki,mało lubiane, wielu uważa,że
Kolorowa kuchnia ElkiUwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć! Nie o przetworach a o sezonowym cieście popiszę. Czekam na końcówkę truskawek na ogrodzie i wtedy będę robić dżemy. Pod koniec sezonu truskawki są słodziutkie
Pieprzyć z FantazjąSkładniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki
KUCHNIA POLSKASłodkie bezy o ciekawym kształcie, przełożone kremem truskawkowym. Ten deser łączy w sobie słodycz z lekko kwaskowymi truskawkami i dzięki temu jest przepyszny. Krem nakładam tuż
https:KKuchniaMniamCo prawda Święta Wielkanocne już za nami, ale nie omieszkam pochwalić się naszym mazurkiem wielkanocnym :) Jak na pierwszy raz, to mazurek wielkanocny wyszedł pyszny i bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Obudził mnie C. przed wyjściem do pracy. Nie, żeby tak złośliwie; nawet zaproponował, żebym sobie jeszcze pospała, w końcu wcześnie jest... Jednak jutro muszę wstać o
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTort czekoladowy z czekoladową bezą…kto lubi czekoladę? Na pewno moje dzieci! Od dawna chciałam upiec to ciasto ale zawsze coś mi wypadło. Zostaliśmy zaproszeni
codojedzeniaBeza to bardzo słodki wypiek, jego podstawowymi składnikami są białka i cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami – na ciepło i na zimno. Możemy z nich
AleTorcikskładniki na ciasto: 400 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, schłodzonego 4 jajka (żółtak do ciasta, białka na piankę) 80 g cukru 2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaMałe bezy wypełnione kremem waniliowym, świeżymi owocami i sosem malinowym. Przed podaniem oprószone cukrem pudrem i posypane uprażonymi wcześniej płatkami migdałów. Beza jest lekka i krucha
cool and mintyChyba nikogo nie trzeba przekonywać do tego deseru. Delikatna czekoladowa beza, pyszny krem i kwaskowata frużelina to trio idealne. Na początku nie mogłam się przekonać do
Pieguskowa KuchniaMaj nas nie rozpieszcza szczególnie dzisiaj pogoda spłatała figla. Po wczorajszym ciepłym dniu dzisiaj przyszło niespodziewanie ochłodzenie. Dla poprawy nastroju proponuję pyszne, pachnące cynamonem i czekoladą
Pieguskowa KuchniaNa święta miałam ochotę zaszaleć z kaloriami ;) Bezę robię bardzo rzadko i juz od jakiegoś czasu miałam na nią chrapkę. Początkowo wydawało mi się, że bezę
Jemy PijemyJuż prawie dwa tygodnie temu zabraliśmy się za działania w naszym skromnym ogródku. Poszliśmy na całość, kupując spore ilości nasionek i sadzonek, a także kilka skrzynek
Pożeraczka, czyli raz adobrze