Sałatka z szynką parmeńską i oregano 240SKŁADNIKI: Rukola Roszponka Oliwki zielone/ czarne Mozzarella Pomidorki koktajlowe Szynka parmeńska PRZYGOTOWANIE: Pokrojone składniki układamy na liściach rukoli i roszponki. Następnie podsmażamy szynkę parmeńska na patelni
kulinarnyJa
Sałatka z wędzonym łososiem z cytrynowym vinaigrette 397SKŁADNIKI: Łosoś wędzony Rukola Roszponka Pomidorki cherry Oliwki zielone Szczypiorek Koperek PRZYGOTOWANIE: Na liściach rukoli i roszponki układamy wędzonego łososia. Dodajemy pokrojone pomidorki cherry, oliwki i
kulinarnyJa
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 308SKŁADNIKI: 1 woreczek ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka Oliwki zielone 1/2 kulki mozzarelli Kukurydza słodka Szczypiorek Koperek Jogurt naturalny lub typu greckiego
kulinarnyJa
Sałatka z szynką parmeńską i papryczką chilli 250SKŁADNIKI: ukola Ogórek Pomidorki koktajlowe Oliwki zielone Ser biały typu włoskiego Szynka parmeńska Świeże papryczki chilli Oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Wszystkie pokrojone i oczywiście wcześniej umyte
kulinarnyJa
Kurczak na szpinaku 239SKŁADNIKI: pierś kurczaka świeży szpinak świeże pomidory lub z puszki dymka lub cebula czosnek śmietana ( dla łasuchów) lub jogurt (dla tych fit ) oregano sól
kulinarnyJa
Sałatka z kurczakiem i szparagami 288SKŁADNIKI: 1/2 piersi z kurczaka 6 świeżych szparagów 1/2 paczki rukoli 1/2 paczki roszponki Pomidorki koktajlowe Zielone oliwki Musztarda dijo Oliwa z oliwek Ocet winny, oregano
kulinarnyJa
Sałatka z figami 362Figi uwielbiam pod każdą postacią. Zarówno te świeże jak i suszone. Dzisiejszy przepis na przystawkę-sałatkę z wykorzystaniem świeżej figi. Połączyłem je z dojrzałym awokado, mozzarellą
kulinarnyJa
Domowe sushi 272Przedstawiam Wam efekt mojego eksperymentowania z sushi. Okazuje się, że na sushi nie trzeba iść do restauracji, ale można wykonać je we własnej kuchni. Sushi można
kulinarnyJa
Papryka faszerowana 245Przygotowanie papryki faszerowanej chodziło mi po głowie już od dłuższego czasu. Dzisiejszy pochmurny i deszczowy dzień wołał o przygotowanie czegoś gorącego. Danie z faszerowaną papryką można
kulinarnyJa
Tzatziki 260Tzatziki jest popularnym greckim dipem, składającym się z jogurtu, czosnku i świeżego ogórka. Tegoroczne wypoczynek spędziłem w Grecji. Zajadałem się tym przysmakiem codziennie. Gdy przygotowuję je
kulinarnyJa
Sałatka z wołowiną i granatem 262Dziś zaserwuję wykwintną sałatkę z wołowiną, granatem i serem pleśniowym. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Zarówno na lunch jak i kolację. Czas przygotowania
kulinarnyJa
Krewetki w białym winie z puree z selera i salsą z pomidorów i papryki 207Jedni je lubią, inni nienawidzą. Ja uwielbiam pod każdą postacią. Dziś przedstawiam moje ulubione krewetki, czyli w białym winie. Aby urozmaicić to danie postanowiłem połączyć je
kulinarnyJa
Gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami 168Jesień zawitała na całego. Dni co raz krótsze, a noce co raz zimniejsze. Aż prosi się o przygotowanie czegoś gorącego na jesienny obiad. Przedstawiam Wam mój
kulinarnyJa
Cukinia z wędzonym łososiem i avocado 216Pora na przystawkę. Dziś cukinia zrolowana z wędzonym łososiem i avocado. Palce lizać :) Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 12,00 zł
kulinarnyJa
Jesienna sałatka z dynią i szynką parmeńską 186Sezon dyniowy trwa. Może sałatka z dynią? Ale czy sałatka może być rozgrzewającym jesiennym obiadem lub kolacją? Oczywiście! A to za sprawą cynamonu i pikantnego peperoncino
kulinarnyJa