Królowa sałatek w amerykańskich stołówkach i knajpach meksykańskich, podawana z pikantnymi i chrupiącymi chipsami kukurydzianymi tortilla, czyli nachosami. Jak na meksykańskie danie przystało nie może w
Lamarida.plPasztet ten jest piękny w swej prostocie – ma dwa bardzo zdrowe i sycące roślinne składniki – a jest niesamowicie smaczny! Jego smak doceniają również inni
Lamarida.plMleczne rafaello było jednym z naszych ulubionych ciast zanim przekonwertowaliśmy się na roślinną dietę. Teraz ta wegańska jaglana wersja od Veganbandy podbiła nasze serca i zachwyciła
Lamarida.plTofu z warzywami kojarzy mi się z puzzlami… Tak, tymi do układania Chociaż przyrządzam je także przy innych okazjach, to bardzo dobrze się sprawdzało jako ciepłe
Lamarida.plW warzywniakach już jakiś czas temu pojawił się fenkuł prosto z Italii i już kilka razy go piekłam, a dzisiaj prezentuję go w towarzystwie swojskiego ziemniaka
Lamarida.plNa hasło: “Zrobiłam dżem z truskawek bez cukru i bez gotowania” reakcja była jedna – niedowierzanie i powątpiewanie, że tak się przecież nie da. A właśnie
Lamarida.plBuraki czerwone mają w swoim smaku to coś, co mnie zachwyca Jadamy je pod wieloma postaciami: sałatki z batatami , pasty do chleba lub właśnie tej oto
Lamarida.plŻurek uwielbiam jeść nie tylko w święta i często go przyrządzam. A te białe kiełbaski od VeganNerd idealne do niego pasują! Łatwo się je robi, a
Lamarida.plBakłażany nadziewane kaszą jaglaną są stałą pozycją w naszym jadłospisie. Nasz przedszkolak tak bardzo je lubi, że zjada porcję dla dorosłego Przepis* jest bardzo elastyczny, można
Lamarida.plBuraki czerwone wprost uwielbiamy, ja i moja rodzinka. Na ostatnie grudniowe święta zrobiłam ten oto barszcz czerwony kiszony według przepisu VeganNerd i wszyscy nie mogliśmy się
Lamarida.plCzarna fasola jest w moim domu wielkim hitem, szczególnie, gdy serwuję ją na liściu chrupiącej zielonej sałaty schłodzonej uprzednio w lodówce. Wspaniale nadaje się jako przystawka
Lamarida.plKoreańska sałatka ze świeżych ogórków jest kwaśna w smaku , mocno czosnkowa, można powiedzieć mizeria w nowym wydaniu! Płatki chilli i ziarna sezamu dodają nowego wymiaru. Polecam
Lamarida.plTofucznica to wegańska jajecznica z tofu. Ale ta moja jest doskonała – bo wspaniale puszysta za sprawą aquafaby (wody z puszki po ciecierzycy), która sprawia, że
Lamarida.plJuż jakiś czas temu na targu warzywnym pojawiła się świeża i chrupiąca fasolka szparagowa. Nie mogliśmy się jej doczekać, bo w zeszłym roku zajadaliśmy się nią
Lamarida.plHumusu chyba przedstawiać nie trzeba Ale gwoli formalności: humus przyrządzamy z ciecierzycy, a drugim kluczowym składnikiem jest pasta z prażonych ziaren sezamu, czyli tahini. Nie może
Lamarida.pl