Sezon grillowy w pełni, więc na moim blogu nie może zabraknąć przepisu na mojego ulubionego kurczaka! Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na grilla, a odnośniki
Be Fit Be StrongZ racji tego, że nie przepadam za świeżymi pomidorami (i sokiem pomidorowym!) to podwójną miłością darzę ogórki – w każdej możliwej postaci. Świeżymi pomidorami mogę zajadać
Be Fit Be StrongSzparagi powoli kończą swój sezon, więc jeszcze warto wykorzystać je w kuchni. Dlatego dzisiaj mam dla Was błyskawiczny przepis na wspaniałą sałatkę ze szparagami w roli
Be Fit Be StrongIm cieplej za oknem, tym mniej chce się siedzieć w kuchni, dlatego mam dla Was super przepis na sycący posiłek. Wykorzystując sezon truskawkowy koniecznie musicie spróbować
Be Fit Be StrongO kotlecikach Szu Szu pewnie część z Was słyszała wielokrotnie. To kolejna ciekawa propozycja na wykorzystanie żółtek, które pozostaną nam np. po przygotowaniu bezy Pavlova – tortu
Be Fit Be StrongDzisiaj jest chyba jeszcze cieplej niż wczorajszego dnia! Co robicie w taką pogodę? Ja dzisiaj wybrałam się na spacer Sopot-Gdańsk-Sopot z mrożoną kawą w
Be Fit Be StrongUfff jak gorąco! Nic tylko korzystać ze słońca! Mnie już pierwsze promyki słońca złapały, co odczuwam w szczególności na barkach i plecach. Nie ukrywam, że lubię
Be Fit Be StrongMoja dzisiejsza propozycja to obiadek na wypasie. Obiad porządny, ale niespecjalnie czasochłonny. Ziemniaki Hasselback poznaliście już przy stekach z kalafiora, a grillowane szparagi część z Was
Be Fit Be StrongDzisiaj mam dla Was lekki, zdrowy, wegetariański obiadek. Niby takie nic, a jednak duże coś! Mało kalorii w dużej porcji, czyli tak jak być powinno! Steki
Be Fit Be StrongKiszonki uwielbiam od zawsze. Jednak w tym roku postanowiłam pójść o krok dalej i zamiast wypijać lub wylewać wodę spod domowych ogórków małosolnych/kiszonych postanowiłam, by
Be Fit Be StrongPotrzeba jest matką wynalazków, czyż nie? Miałam ochotę na bardzo lekki, zdrowy i błyskawiczny deser, a w domu tylko truskawki i borówki. Cóż, więc zrobić z
Be Fit Be StrongCzas czytania: 2 min Bezglutenowe wypieki są wielkim wyzwaniem i niełatwo znaleźć dobry przepis na chleb, ciasto czy ciastka. Postanowiłam spróbować swoich sił w tej dziedzinie, a efekt pracy poniżej przedstawiam poniżej 🙂 Ciastka są nie tylko bezglutenowe, ale i bez mleka krowiego, masła i białego cukru, czyli mega zdrowe!!! Ciasteczka o smaku kokosowo – migdałowym z suszoną żurawiną wspaniale smakują(...)niczym nie ustępują klasycznym ciasteczkom. Polecam zrobić podwójną porcję, bo bardzo szybko znikają, szczególnie kiedy w domu jest sporo łasuchów 🙂 Print Ciastka bezglutenowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Desery Cuisine Polska Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Author Anna Ingredients 50 g mąki z amarantusa 50 g mąki
SprawdzonaKuchnia.plbyło jak najmniej. Tarta ma wyjątkowy smak, zupełnie inny niż dobrze Wam znane, pszenne tarty. Jest chrupiąca, orzechowo-bakaliowa, delikatnie słodka i wypełniona soczystymi owocami. Przepis jest w zasadzie bezglutenowy pod warunkiem, że użyjecie certyfikowanej mąki owsianej. Mąka owsiana jest dozwolona w diecie bezglutenowej, a osoby uczulone mogą stosować ją, ale pod kontrolą i w określonych porcjach. Na rynku polskim(...)osób, które chcą tylko ograniczyć spożycie glutenu, certyfikaty nie ma to większego znaczenia. Print Tarta na spodzie z granoli .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Bezglutenowa i bezcukrowa tarta. Course Ciasta Cuisine Polska Keyword bezglutenowe Prep Time 20 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 1 hour Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto
SprawdzonaKuchnia.plpyszne maliny przykryte kruszonką z wiórków kokosowych, to jest super połączenie! Kolejna propozycja na deser dla osób chcących ograniczyć gluten w swojej diecie. Zanim wzięłam się za przepisy bezglutenowe, myślałam, że ciasta bez mąki pszennej nie będą dobrze smakowały. Spotkała mnie wielka niespodzianka! To ciasto jest pyszne, choć myślałam, że niestety nie będzie nadawało się do jedzenia. Po wyjęciu ciasto(...)stężała, a ciasto okazało się pyszne! Trudno skończyć na jednym kawałku, ciągle chcesz jeszcze i jeszcze, jest tak dobre. Zapraszam, spróbujcie sami! Print Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniałe kruche ciasto z pysznym kremem kokosowym. Course Desery Cuisine Polska Keyword maliny, wiórki kokosowe Prep Time 30 minutes Cook
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Truskawkowa tarta bezglutenowa. Wchodzę wczoraj do sklepu, a tam piękne dojrzałe truskawki pomyślałam, zjadałabym tartę z truskawkami z dużą ilością kruszonki! Prawdopodobnie, to już ostatnie tak dobre truskawki w tym sezonie! Po powrocie ze sklepu niezwłocznie przystąpiłam do pieczenia, żeby było zdrowo, spód zrobiłam na bazie mąki ryżowej z niewielkim dodatkiem mąki z amarantusa i odrobiny(...)ziemniaczanej, czyli podkład bezglutenowy! Tarta jest niebywale pyszna, spód bardzo delikatny, a wypełnienie z truskawek z pewnością jest jednym z najlepszych i ta chrupiąca kruszonka… Na samym dnie tarty, rozsmarowałam dżem z czarnej porzeczki, który pięknie podkreśla smaki, mniam! Zapewniam, że ciasto długo nie nacieszy Waszych oczu, znika błyskawicznie:) Gorąco polecam ten przepis i to nie tylko osobom uczulonym
SprawdzonaKuchnia.pl