cukrem, ale gubiąc przy tym charakter belgijski. Oryginalny przepis zawiera 1 jajko, które pominęłam, i 2 szklanki mąki pszennej, którą zamieniłam na mąkę gryczaną i skrobię kukurydzianą tworząc gofry bezglutenowe
To co kochamczasami więc pojawią się takie przepisy, chociaż rodzina protestuje. Tylko jeśli im nie powiem, że jest bez mąki pszennej, to wtedy zjedzą z apetytem. Odstrasza ich samo słowo „bezglutenowy”. Tak więc obiecuję, iż następne słodkości będą słodkie, z glutenem i jajem! Składniki: ? 200 g mąki migdałowej ? 150 g mąki kukurydzianej ? 50 g mąki ziemniaczanej ? 2 łyżki cukru
To co kochamNastępny chleb z mojej Piekarenki, bardzo zdrowy, bezglutenowy i nafaszerowany ziarnami. To taki superchleb dla każdego, a szczególnie polecam dla osób dbających o figurę. Wszyskie nasiona można kupić w większych marketach lub w sklepach ze zdrową żywnością, natomiast mąkę można wyprodukować sobie w domu mieląc cieciorkę lub kaszę gryczaną w elektrycznym młynku, np. do kawy. Można również upiec ten chleb
To co kochammąki kasztanowej, z którą nie wiedziałam co zrobić, oraz mąki ryżowej. Gofry mają bananowy smak i są ciemne dzięki zawartości kakao, a dodatek cukru perlistego powoduje, że przyjemnie chrupią. Bezglutenowe i bezjajeczne, czyli „hulaj dusza, piekła nie ma…”, oczywiście dla mnie, bo Wy możecie użyć tylko mąki pszennej, a banana zastąpić jajkiem. Ja podałam je z gęstym
To co kochamfakt starcia cukinii, babeczki robi się błyskawicznie, to tylko kwestia wymieszania składników. Składniki na 10 sztuk: ? 1 szklanka startej cukinii, u mnie bez skórki ? 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowa ? 1 łyżka skrobi ziemniaczanej ? 1 szklanka wiórków kokosowych ? 1/2 szklanki cukru ? 1/3 szklanki oleju ? 3/4 szklanki mleka ? 1 łyżeczka sody ? 1 łyżeczka octu winnego ? maliny do dekoracji Wykonanie: ? Suche składniki
To co kochammożna też użyć mąki pszennej. Składniki: – 1 szklanka musu jabłkowego – 1/4 szklanki mleka – 1/4 szklanki oleju – 1 łyżeczka sody – 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowy miks – 1 szklanka malin Wykonanie: – Mus jabłkowy zmiksować z mlekiem i olejem, aż powstanie gęsta emulsja. – Dodać mąkę i sodę, przemieszać do połączenia składników. – Ciasto wylać
To co kochamśiwek, ale i tak był lekko chrupiący. Może kolorystycznie nie wygląda to zbyt pięknie, bo trochę szaro-buro, ale smak wynagradza wygląd. Ja dodałam do kruszonki mąkę bezglutenową i trochę się „rozpłynęła”, proponuję więc mąkę pszenną pełnoziarnistą. Składniki: ? 1,5 szklanki płatków kukurydzianych ? 500 g śliwek Kruszonka ? 100 g masła ? 1 szklanka pełnoziarnistej mąki ? 2 łyżki cukru trzcinowego
To co kochamsuchych skladników, i szybkie pieczenie. Trudno określić smak tych ciastek, dynia nie jest w ogóle wyczuwalna, jednak nadaje ciastkom wilgotności. Mąka kasztanowa natomiast powoduje, że są kruche. Jest lekkostrawna, bezglutenowa, bogata w cukry o wolnym wchłanianiu, co ma znaczenie przy długim wysiłku fizycznym czy intelektualnym, dlatego polecana dla sportowców lub osób uczących się również w celu zwiększenia ogólnej wydolności energetycznej
To co kochamZapraszam po przepisy na pyszną zupę – wegańskie, lekkie, beztłuszczowe, bezglutenowe, bezzbożowe, beznabiałowe, po prostu zdrowe! Zupy podczas stosowania diety dr Dąbrowskiej są absolutną podstawą. Przede wszystkim sycą, dodają energii i rozgrzewają. Dzięki zupom można na tej diecie spokojnie wytrwać pełne 42 dni. Wywar warzywny na włoszczyźnie, przyprawy i dodatek głównego składnika zupy, np. pomidor, ogórek kiszony, kalafior, brokuł, cebula
To co kochamsmakowało mi gotowane sorgo, to chleb wyszedł pyszny. Smakuje zupełnie jak żytni razowy. Składniki: – 3 szklanki ugotowanego ziarna sorgo – 1 szklanka mąki gryczanej – 1 szklanka mąki bezglutenowej – dowolna mieszanka – 1 torebka suszonych drożdży 8 g – 1 łyżka soli – 1 łyżeczka cukru – 2 szklanki gorącej wody Wykonanie: – Ziarna sorgo zalać wodą
To co kochamlekka, orzeźwiająca i przede wszystkim smaczna . Podaję składniki na uniwersalną sałatkę oraz opcjonalne składniki, które możesz do niej dodać. Sałatkę wykonasz w kilkanaście minut . Polecam w diecie wegetariańskiej i bezglutenowej. Składniki na sałatkę z selera naciowego Kaloryczność: 145 kcal w 100 g. 5 łodyg selera naciowego (około 100 g) 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy typu wąż
Ania gotujemożecie je obtoczyć wiórkach czekoladowych Co więcej, jest to idealna przekąska dla osób będących na diecie niskowęglowodanowej jak keto , low carb lub na diecie cukrzycowej . Ponadto przepis ten jest bezglutenowy i bez cukru . Kulki przechowujemy w zamrażalniku , dlatego możemy również przygotować ich większą ilość i podjadać gdy najdzie nas ochota Zobacz również pozostałe przepisy na czekoladowe słodkości oraz fat bombs
WegePrzepisśniadanie , ale bez żadnych wypełniaczy typu makaron , ryż czy ziemniaki , tylko samo dobro . Jest to sałatka z jajkami , selerem, ananasem i tak dalej, można powiedzieć, że wegetariańska jak również bezglutenowa . Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik - > na końcu posta
Kawa z mlekiem5/5 - (1 ocen) Biała kiełbasa to niewątpliwie jedno z tych dań, które gości na Wielkanoc w większości polskich domów. Jeśli do tej pory podawaliście ją po
Ola la LCHFszkoleń – zapraszam TUTAJ! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ . . W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: * CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) * WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) * MONODESERY * DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie * NOWOCZESNE DEKORY
Ostra na Słodko