Jakiś czas temu w pracy miałam okazję skosztować ciasta marchewkowego - pysznego, lekkiego, a na domiar wszystkiego bez mleka - słowem ideał. Takowe ciasto na pewno wkrótce zrobię
Kulinarne zapędy KokosaRęka do góry kto lubi kokos? Dla wszystkich zgłoszonych mam coś super pysznego. Fantastyczne ciasto bez pieczenia, przygotowane z dodatkiem kokosowego mleka, dużej ilości kokosu i słonych krakersów. Nieduże, bo przygotowane w formie keksowej. Ciasto jest jednak dość syte, więc ta ilość jest zupełnie wystarczająca. 400 ml mleka kokosowego 250 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej
Smaki Na Talerzucukier – 100 g * maka pszenna – 1,5 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * masło – 150 g * kokos – 0,5 szkl * likier kokosowy Malibu – 2 łyżki * spirytus – 1 łyżka BEZA WŁOSKA: * drobny cukie – 1 szkl * woda – 1/4 szkl * białko – 3 szt * sol – 1 szczypta DO NASĄCZENIA: * słodka herbata DODATKOWO: * dżem(...)gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy budyń, s tudzimy. Masło ucieramy na puch i łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń kokosowy. Dodajemy likier i kokos – mieszamy, chłodzimy. BEZA WŁOSKA: Białka ubijamy z solą do momentu „miękkich wierzchołków”. Wodę gotujemy z cukrem, a gdy zawrze gotujemy 3 minuty, do tzn „próby piórka”. Do ubitych
Ostra na SłodkoUwielbiacie serniki bez pieczenia – wiem! Ja też! Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik bez pieczenia z masłem orzechowym i kokosem. Idealnie kremowy, delikatny, na chrupiącym, bakaliowym spodzie. Błyskawiczny do zrobienia i niesamowicie pyszny! Jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo na rodzinną imprezę. Zamieniając składniki można zrobić z niego fit sernik – wtedy i osoby na diecie
Ostra na SłodkoBardzo lubię kruche ciasta. Tym razem mam dla Was propozycję na ciasto z jabłkowo - orzechowym nadzieniem i bezą z kokosem. Idealne do kawki, ale pasować będzie również na świąteczny stół. Jabłecznik na bogato. Składniki kruchego ciasta: 200 g mąki pszennej (typ 500) pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) 80 g cukru 100 g zimnego masła 3 żółtka Składniki
Smak mojego domuCiasto bez pieczenia z kajmakiem i kokosem to deser, który jest o umiarkowanej słodyczy, szybko się przygotowuje i świetnie smakuje. Ciasto po zastygnięciu dobrze się kroi i jest podzielne, gdyż nawet mały kawałeczek szybko zaspokaja chęć na słodycze. Pomimo dodatku masy krówkowej, która jest dość słodka, ciasto nie jest przesłodzone. Deser wychodzi dość sycący, dlatego proponuję kroić(...)mniejszej foremce. Ciasto zachowuje smak i świeżość nawet do tygodnia, na dłużej nigdy nie wystarczyło. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Składniki na ciasto bez pieczenia z kajmakiem i kokosem: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa z kajmakiem: 460 g masy krówkowej (kajmak) 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% (schłodzić) 3 łyżeczki
Kuchcik gotujeWiecie, że kokos uwielbiamy, w chili gustuje Monika a wersja proteinowa to idealna przekąska między treningami 😍 Przeczytajcie jak te cudeńka od Nutura wzbogaciły nasze orzechowe doświadczenia! bez certyfikatów - chili i kokos Nazwa: Masło orzechowe z dodatkiem kokosa / chili/ o podwyższonej zawartości białka Firma: Nutura Skład: Z kokosem – prażone orzechy ziemne 85%, wiórki kokosowe 15% Z chili – prażone orzechy ziemne(...)ciemniejsza i również lejąca. Choć nie posiada kawałków orzechów to zawiera sporo płatków chili. Ostatnie masełko proteinowe jest zupełnie inne, zwarte i nieco grudkowe. Smak: Z kokosem: masło jest delikatne, gładkie bez widocznych wiórków kokosowych. Nie posiada też mocnego posmaku prażonych orzechów, dlatego nuty kokosa mają szansę na zauważenie. Można pomyśleć, że wymieszane jest z olejem kokosowym nierafinowanym
Candy Pandaskuchni odkryłam, że kokos zadziwiająco dobrze łączy sie z limonką dając słodki i jednocześnie orzeźwiający smak. Połączenie to postanowiłam wykorzystać przygotowując fit kokosanki i był to strzał w dziesiatkę. Moje kokosanki bogate są w naturlane białko i zdrowe tłuszcze, natomiast nie zawierają w swoim składzie mąki, glutenu, mleka, laktozy ani cukru. Można się więc nimi zajadać bez wyrzutów sumienia (pamietajmy
Zawsze głodna!Bardzo lubię sobotnie i niedzielne poranki, kiedy powoli można stawić czoło nowemu dniu. Wtedy staram się przygotować coś smacznego, coś na co Pan Mąż miałby ochotę
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Troszkę inna wersja murzynka. Ciasto jest mięciutkie i delikatne. Dodatek powideł śliwkowych i chrupiącej bezy z kokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 1 margaryna 1 szkl cukru 1/2 szkl wody 4 łyżki kakao 5 żółtek 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 białka Beza 2 białka 1/2 szkl cukru
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniasmakuje kokos z daktylami? Ten kto nigdy nie jadł tego duetu ten nie wie co to są vege przekąski :D Karmelowa słodycz daktyli z intensywnym i dobrej jakości kokosem (na szczęście bez tego specyficznego smaku jaki zjełczały kokos lubi zostawiać) to ambrozja smaku! Duży plus też za fakt, że pomimo oleju kokosowego kuleczki nie są ani trochę tłuste. Trufle MANGO
Candy PandasCzas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: forma 20x30 Drukuj Ciasto “Rafaello” bez pieczenia By Piotr 12 marca 2018 Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) Składniki: mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 2 opakownia mąka ziemniaczana - 4 łyżeczki cukier - ok. 180g (niepełna szklanka) masło - 270g krakersy - ok. 400g(...)lodówce przez kilka godzin by ciasto osiągnęło odpowiednią konsystencję. Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) [foodiepress] [hide] Ciasto “Rafaello” bez pieczenia Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) Składniki: mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 2 opakownia mąka
Pogotujmy.plByło ciasto naleśnikowe, paprykowe, czosnkowe, czas na mojego ulubieńca, czyli kokos. Większości osób, kokos kojarzy się z ciastami i deserami. A warto go użyć do potraw słonych, znakomicie komponuje się z pomidorami. Tak całymi jak i wszelakimi sosami z ich dodatkiem. Ciasto: szklanka wody gazowanej szklanka mąki 3 jajka 1/2 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki(...)łyżeczka proszku do pieczenia szklanka wiórków kokosowych Oraz: łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 piersi z kurczaka ręczniki papierowe olej do smażenia Ze składników robimy ciasto, bez dodawania kokosu. Odstawiamy na 10 - 15 min aby sobie odpoczęło. Mięso kroimy na paski, lekko rozbijamy. To bardzo istotne, raz ciasto się lepiej trzyma, dwa szybciej się przesmaża
Dieta moja pasjaZapraszam na pyszne, słodkie ciasto makowe z kokosem. Przełożone lekkim, przyjemnym, waniliowym kremem (nie czuć budyniu), plus powidła śliwkowe domowej roboty. Całość smakuje wyśmienicie. W tym cieście są aż 3 warstwy, więc zajmuje ono trochę czasu, ale uważam, że warto je przygotować. Moim domownikom bardzo smakowało polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji HARALD GLOOCKLER COLLECTIONS(...)biszkopt w blaszce. Na biszkopt wyłożyć 1/3 kremu i położyć bezę z makiem. 12. Bezę z makiem posmarować powidłami śliwkowymi i wyłożyć połowę pozostałego kremu. Na krem położyć bezę z kokosem i posmarować ją resztą kremu. Polewa: 13. Wszystkie składniki na polewę przełożyć do rondelka z grubym dnem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować polewę przez około 3-4 minuty
Mała CukierenkaZapraszam na pyszne, słodkie ciasto makowe z kokosem. Przełożone lekkim, przyjemnym, waniliowym kremem (nie czuć budyniu), plus powidła śliwkowe domowej roboty. Całość smakuje wyśmienicie. W tym cieście są aż 3 warstwy, więc zajmuje ono trochę czasu, ale uważam, że warto je przygotować. Moim domownikom bardzo smakowało polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji HARALD GLOOCKLER COLLECTIONS(...)biszkopt w blaszce. Na biszkopt wyłożyć 1/3 kremu i położyć bezę z makiem. 12. Bezę z makiem posmarować powidłami śliwkowymi i wyłożyć połowę pozostałego kremu. Na krem położyć bezę z kokosem i posmarować ją resztą kremu. Polewa: 13. Wszystkie składniki na polewę przełożyć do rondelka z grubym dnem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować polewę przez około 3-4 minuty
Mała Cukierenka