Mój mąż jest wielkim miłośnikiem wszelkiego rodzaju galaretek – owocowych, żeby nie było, czy budyniów. Kompletnie oszalał na punkcie deserów w Hiszpanii, które są połączeniem właśnie
Mieszam w GarnkuSzukałam szybkiego ciasta – znalazłam na blogu Kwestia Smaku. Przepis sprawdził się świetnie, chociaż trochę musiałam czekać zanim budyń ostygł (ale był upał i przez
Szybko Tanio SmacznieTym razem proponuję Wam pyszny i dziecinnie prosty serniczek na zimno mojej córki Oliwki. Jak to miło jest popatrzeć jak dziecko przygotowuje coś w kuchni
Smakołyki AsiAndruty to smaki mojego dzieciństwa, szybki do przygotowania deser nie tylko dla dzieci, przełożone najprostszą masą jaką można by było zrobić, idealne na upalne lato, kiedy
Wanilia i KardamonWreszcie nadszedł upragniony piątek i przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto
Różne smaki w kuchniBardzo łatwy do wykonania sernik na biszkoptach. Możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców oraz ulubionej galaretki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając jednak o 50
BullioCo jakiś czas w internecie pojawia się przepis, który zdobywa rzesze zwolenników. Poprzedni na Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna był niewątpliwie hitem. Do tego przepisu wrócę
mojewypiekiinietylkoNiestety dziś za oknem deszczowo, więc trzeba sobie poprawić humor słonecznym deserem. Jako, że wielkimi krokami zbliża się sezon na truskawki warto przypomnieć sobie sprawdzone pomysły
Programista w kuchniNa urodziny zamiast tortu zawsze wolałam sezonowe ciasto. Tym razem wybrałyśmy z mamą sernik na zimno z twarogiem z wiaderka. Za przepiękną owocową dekorację odpowiada mama
Pasja SmakuAromatyczny migdałowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy manny i likieru amaretto na biszkoptowym spodzie. A na zakończenie lata otulony ogromną ilością truskawek i galaretki. Składniki
Życie zaczyna się w kuchniJak ja lubię niedziele. Takie gdzie możemy sobie poleniuchować (chociaż wstać "musimy" koło 6) i nic nie trzeba robić. No może poza śniadaniem, ale to jest
Gotowanie z pasjąIdealny dodatek do ciast i deserów. Jeśli ktoś lubi to nawet można prosto ze słoiczka wyjadać. Proste rozwiązania są często najlepsze. Masę krówkową można oczywiście kupić
Gotowanie z pasjąW Mikołajki całkowicie poświęciłam czas dla Miśki , ale dzisiaj już jestem dla Was. I przychodzę z przepisem, który od dawna krąży po sieci. Ja
Gotowanie z pasjąJak znalazłam ten przepis w czeluściach internetu, wiedziałam, że będę musiała kiedyś spróbować. Mleko w proszku już patrzyło na mnie swoim okiem i mówiło "weź mnie
Gotowanie z pasjąW czeluściach szafki kuchennej zawsze gdzieś na dnie znajdą się czekoladki, o których już dawno zapomniałam, że istnieją. I tak się stało i Tym razem. Przy
Gotowanie z pasją