Kolorowy tort naleśnikowy Kochani, pewnie jesteście zalatani przed Świętami, trwają ostatnie porządki, jeszcze trzeba upiec babkę: np. na oleju i przyozdobić mazurki. U mnie wygląda podobnie
dolcevitainmykitchenMożna zrobić dowolną ilość, a smak o wiele lepszy niż ten sklepowy, gdyż doprawiamy ulubionymi przyprawami składniki 2 żóltka wymieszać z 2 łyżkami musztardy sarepskiej lub
Moje Wyrobykuchenną trzepaczką. Miksera nie trzeba włączać Mieszamy mokre i suche składniki, mieszamy.Ciasto przekładamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 175 C grzaniem góra plus dół – bez termoobiegu. Piec ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, czekamy 5 minut i wyjmujemy z formy. Studzimy na kratce. Posypujemy cukrem pudrem
Zasmakuj KuchniPascha wielkanocna na zimno pojawiła się w naszym domu dopiero parę lat temu. I przyznam szczerze, że biorąc pod uwagę, jaką zrobiła furorę, nie do końca
Pociąg Do KuchniDesery z ryżem na mleku są przepyszne i łatwe do zrobienia. Najlepiej jest wcześniej ugotować ryż, zrobić większą porcję np. na śniadanie, a reszta świetnie nada
dolcevitainmykitchenCzekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej
Monia miesza i gotujePyszny serniczek na zimno z dodatkiem puree z kiwi. Wiem, nie wygląda jakby zawierał te zielone owoce...;). Intensywnie zielone puree z kiwi w połączeniu z masą
Opowieści z piekarnikaDomowe batoniki bounty to niebo w gębie! Te oryginalne ze sklepu nie umywają się do nich. Do tego są łatwe w przygotowaniu, a jedyny minus jest
Kuchnia MagdaLenyZ tego przepisu jestem bardzo dumna. Ciasto nie jest trudne, nie jest bardzo słodkie. Idealnie pasuje do "babskiego" spotkania. Jak widać na załączonym obrazku idealnie komponuje
MamaOskarkaKokosowa Princessa to jeden z moich ulubionych wafelków. Postanowiłam więc zrobić je w domu. Wyszły przepyszne i w smaku niewiele różniące się od oryginału. Koleżanki mojej
Smakołyki AsiCiasto idealne dla wielbicieli kokosa. Dodatkowym atutem jest prostota jego wykonania oraz brak konieczności użycie piekarnika :) Polecam Składniki: * herbatniki 450 g * 200 g miękkiego masła
Kulinarne przygodyDuża, podzielna porcja pysznego ciasta kakaowego, przygotowanego na herbatnikach, przełożonych krem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Ciasto smakuje najlepiej po nocy spędzonej w lodówce, kiedy wszystko dokładnie
Słodko-Słony Świat IlonyCoś słodkiego do kawy..szybko można zrobić, ale trzeba troszkę poczekać aż zastygnie. 90 g ryżu preparowanego [u mnie mix zbóż ekspandowanych ] 140 g daktyli
Moje domowe kucharzenieSkładniki: * 350 ml śmietanki słodkiej 30% * 250 g herbatników * 250 g serka mascarpone * 2 białe czekolady * 2 mleczne czekolady * 3 szklanki płatków Kangus + kilka garści
Kulinarne przygody