Oto sposób na spożytkowanie resztek serka mascarpone i wiórków kokosowych, zalegającej w szafce białej czekolady, a także proszącej się wręcz o wykorzystanie limonki... Tak właśnie było
Opowieści z piekarnikaCzekając na nadejście upragnionego ciepła i wiosny polecam lekki, zdrowy deser owocowy. Pianka pomarańczowa zrobiona jest na bazie 100 % soku pomarańczowego Hortex oraz pomarańczy. Dla kontrastu
Bon appetit mon amieJeśli szukacie czegoś szybkiego do zrobienia, to przepis jest właśnie dla Was. Jakie są zalety wafli? Całkiem sporo ich wychodzi, przy stosunkowo niskim nakładzie pracy. Dodatkowo
Mieszam w GarnkuPtasie mleczko to ulubiony deser wielu z nas:) Tylko uwaga, bo można się od niego uzależnić – kto nie wierzy, niech
KuchniaWeDwoje.plBlok czekoladowy to smak dzieciństwa i wspomnienie dawnych czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja
Kolorowa kuchnia ElkiSERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM Takim serniczkiem przywołuje wiosnę, a raczej lato. Serniczek jest orzeźwiający z truskawkowo -jogurtowym musem. Aksamitny, z równymi warstwami i najlepszym
Kuchnia PaulettesPowiem Wam, że sernik na zimno był moją zagwozdką od dłuższsego czasu – nie dlatego, że nie potrafiłam go zrobić. Tylko dlatego, że nie umiałam zrobić
CiastkozercyPierogi chodziły za mną od dawna. Mówiąc szczerze to nie lubię robić pierogów ale lubię je jeść! Przepis na pierogi z groszkiem i serem feta jest
codojedzeniaSkładniki: 1 kg twarogu sernikowego (w wiaderku) 330 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny około 100 ml wody 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostuSKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek
Dziś Ja gotujeZdrowy deser, który posmakuje każdemu, małemu i dużemu ;) Jest słodki doprawiony lekką nutą żurawinowej goryczki. Smakuje i na ciepło i na zimno. Polecam. MUS
Bon appetit mon amieBlok czekoladowy to smak dzieciństwa i wspomnienie dawnych czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja
Kolorowa kuchnia ElkiTen deserek był robiony dawno temu..Takie deserki szybko się robi , a składniki mogą być wedle gustu, kombinacje dowolne..u mnie tym razem tylko jogurt , pokruszone
Moje domowe kucharzenieOkres jesienno-zimowy to idealny moment do umilenia sobie weekendu w postaci gorącej czekolady, szczególnie teraz, gdy za oknem dość mroźno. Wystarczy kilka prostych składników, by
Fabryka pomysłówDeser jest naszym domowym HITEM! Uwielbiany przez wszystkich domowników,który znika w oka mgnieniu. Składniki: 250 g serka mascarpone 700 g śmietany 18% 200 g ciasteczek
Anielskie wypieki