bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:514/3453)

Serniczki Herbaciane z Truskawkowo - Czekoladową Niespodzianką 170

Taka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw , o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z

Blondynka Gotuje
Deser czekoladowo-owocowy 119

Pewnie zdarza się Wam mieć wielką ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i nie mieć nic pod ręką? U nas ten problem jest rozwiązany, bo w takiej

Lamarida.pl
Tort z mango i limonki (bez glutenu) 140

trafiło do przepisu, a drugie znikło podczas przygotowywania Taki mały bonus dla kucharza. Jeśli szukacie czegoś na jakąś uroczystość lub żeby pokazać rodzinie i znajomym, że tort bez glutenu, pieczenia, cukru i całkiem paleo też może być smaczny, to ten przepis nada się jak najbardziej. Delikatny, owocowy do tego idealnie chłodzi w ciepły letni dzień. Pierwsza warstwa tortu(...)jednolita dokładamy do niej nasiona chia, mieszamy wszystko razem i zostawiamy na chwilę, aby napęczniały. Jeśli warstwa mango jest wystarczająco twarda to wylewamy na nią warstwę drugą. Odstawiamy tort bez glutenu do lodówki na około 3h-4h. Smacznego! Artykuł Tort z mango i limonki (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Lody czekoladowe (bez maszyny) 240

Lody czekoladowe są moje ulubione! Najlepiej smakują przygotowane z dobrej jakości gorzkiej czekolady, z mleczną są nie mniej dobre, ale tylko gorzka czekolada pomaga odkryć prawdziwy

Kuchnia Łukasza
Kanelbullar - szwedzkie bułeczki cynamonowe 190

Kanelbullar, drożdżowe bułeczki z dużą porcją cynamonu, zwinięte w ślimaczki i tradycyjnie polewane syropem cukrowym. Jak dla nas cukru w nich aż nadto wiec pieczemy je bez syropu i posypujemy super food - granulowaną czekoladą lub kruszonymi ziarnami kakaowca. Bułeczki są popularne na całym świecie i nawet doczekały się swojego święta 4 października, ale nie ma co się ograniczać(...)minut. Ciasto powinno podwoić swoja objętość. Utrzyj składniki nadzienia. Ciasto rozwałkuj na prostokąt (ok. 40x50), posmaruj nadzieniem, zroluj, pokrój na krążki (gr. ok. 2 cm). Wyłóż na blachy do pieczenia (na papier, zachowując odstępu) przykryj, odstaw do wyrośnięcia na kolejną godzinę.  Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp wybraną posypką. Piecz 8-10 minut (do zrumienienia) w 220 st.C

SzczyptaSmaQ
Waflowo – czekoladowy tort Pischinger 209

Inspiracją do zrobieni tego waflowego tortu, była książka z przepisami dziadka mojego męża, o której wspominałam przy poprzednim przepisie na wafle Pischinger . Wafelki są mocno czekoladowe

Smakowy Raj
Owocowa góra lodowa 1003

To ciasto to hit lata ! Maślane herbatniki, budyniowy krem, warstwa orzeźwiającej galaretki z owocami, biszkopty i mleczna polewa. Słodka uczta dla podniebienia. Jak tradycyjna góra lodowa

Wanilia i Kardamon
Delikatny tort musowy 69

mojprzepisna.pl | Delikatny tort musowy Przepyszny, mało słodki, wręcz prawie wytrawny tort zrobiony głównie na bazie gorzkiej i białej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez dodatku mąki, więc ciasto może być dla osób na diecie bezglutenowej. Tort jest bardzo lubiany w mojej rodzinie, szczególnie brat i bratowa za nim przepadają i proszą abym go przygotowywała na specjalne okazje(...)łyżce cukru, każda łyżka ma się całkowicie rozpuścić, przed dodaniem kolejnej. Do czekolady dodać 1/3 ubitych białek, delikatnie wymieszać, dodać pozostałe białka, delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w 160 st. przez 23 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić. Nie zdejmować obręczy z tortownicy. Składniki na mus z gorzkiej czekolady

moj przepis na
Delikatny tort musowy 63

mojprzepisna.pl | Delikatny tort musowy Przepyszny, mało słodki, wręcz prawie wytrawny tort zrobiony głównie na bazie gorzkiej i białej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez dodatku mąki, więc ciasto może być dla osób na diecie bezglutenowej. Tort jest bardzo lubiany w mojej rodzinie, szczególnie brat i bratowa za nim przepadają i proszą abym go przygotowywała na specjalne okazje(...)łyżce cukru, każda łyżka ma się całkowicie rozpuścić, przed dodaniem kolejnej. Do czekolady dodać 1/3 ubitych białek, delikatnie wymieszać, dodać pozostałe białka, delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w 160 st. przez 23 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić. Nie zdejmować obręczy z tortownicy. Składniki na mus z gorzkiej czekolady

moj przepis na
Łatwy tort truskawkowy 190

Wystarczy dobrać odpowiednią dekorację. Tort jest delikatny, lekki, dobrze nasączony, przyjemnie owocowy. Do tego łatwo i dość szybko się go robi. Tort zrobiłam na budyniowym biszkopcie bez proszku do pieczenia. Krem to ubita śmietana połączona z galaretką truskawkową i dżemem truskawkowym. Tort otynkowałam kremem budyniowym o smaku śmietankowym. Na wierzch wylałam trochę galaretki wymieszanej z dżemem truskawkowym(...)Mąkę przesiałam z proszkiem budyniowym i dodałam do masy jajecznej. Wszystko wymieszałam i przelałam do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam ok. 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu biszkopt od razu wyjęłam i wystudziłam go w formie na metalowej kratce. Wystudzony biszkopt przekroiłam

Waniliowe Improwizacje
Wafle z masą krówkową (kajmakiem) 205

Uwielbiam wafle i krówki, dlatego postanowiłam połączyć te dwa smaki, które doskonale się komponują. Poniżej prezentuję 3 sposoby na wafle z karmelkiem, myślę że każdy znajdzie

Smakowy Raj
Korzenne tiramisu z malinami 155

Jestem wielką fanką tego ciasta-deseru, składa się z warstw biszkoptów savoiardi  maczanych w kawie z nutą korzennego aromatu , kremu na bazie jajek i mascarpone

Wanilia i Kardamon
Piernikowe tiramisu 166

Dzisiaj zapraszam na pyszne i szybkie do przygotowania piernikowe tiramisu. Kto powiedział, że tiramisu musi być jedynie na biszkoptach? Spróbujcie wariantu na piernikach! Smak pierników idealnie

Mieszam w Garnku
Kaczka pieczona z pomarańczami 184

upieczeniu w środku jest przyjemnie krucha i soczysta, zaś skórka jest chrupiąca i bardzo aromatyczna. Swoją delikatność kaczka zawdzięcza marynowaniu i pieczeniu w odpowiedni sposób. Tym razem część czasu kaczkę piekłam pod przykryciem, a część bez przykrycia, polewając ją co pewien czas wytopionym tłuszczem i sokiem z pomarańczy. Mięso z kaczki jest bardzo smaczne i zdrowe, więc(...)stopni C około 20 minut bez przykrycia, następnie polać częścią soku z pomarańczy i cytryny, przykryć folią aluminiową i piec 2 godziny w 180 stopniach C. Po tym czasie odkryć, polać pozostałym sokiem i wytopionym tłuszczem i piec jeszcze około 20 - 30 minut, polewając co pewien czas wytopionym z kaczki tłuszczem (czas pieczenia zależy jak duża jest kaczka

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania