Prosty, szybki, łatwy i ... naprawdę smaczny sernik na zimno. Właściwie nie wiem czy nazwa "sernik" nie jest tu zbyt wygórowana, bo z serka i śmietany uzyskamy
Walijskie PichcenieTakie kulki zrobiłam jako dodatek do prezentu. Są bardzo proste, zrobione z kilku składników, mimo braku cukru są bardzo słodkie - to przez dodatek daktyli :) Po zakupie
FitKotPrzepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako
Smakowy RajPlacuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!DOMOWE MONTE JAGLANE Do przygotowania tego zabierałam się szczerze pisząc rok czasu ! Wiem, to bardzo długo, bo jak taki pyszny deser nie mógł pojawić się
Kuchnia Paulettesbardzo słodko. Unikam słodkich wypieków, niezbyt dobry w tym jestem. Zwykle zostawiam to Madzi. Ale tym razem stanąłem na wysokości zadania i zrobiłem pyszne bezy. Pierwszy raz w życiu bezy robiłem, a nie skłamię jak powiem, że czaiłem się na nie ze 2 lata już. I w końcu udało się. Właściwie to Madzia na mnie wymusiła :) Właściwie to nie wiem(...)nami. Następnie wyciskamy pianę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Możemy to robić przy pomocy specjalnej szprycy lub też po prostu możemy wyciskać pianę przy pomocy zwykłego worka foliowego z odciętym jednym końcem. Albo zwyczajnie nakładać kleksy łyżką. Technika dowolna. Nagrzewamy piekarnik do 110 stopni i pieczemy nasze bezy 60-100 minut, w zależności od stopnia wypieczenia jaki chcemy
Marder&Marder ManufactureBędąc na Cyprze, miałam okazje smakować różne orzechy i migdały w karmelu. Muszę przyznać, że bardzo mi to zasmakowało, a ostatnimi czasy przypomniałam sobie o tym
Smakowy Rajpierników. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, a następnie z masą jajeczną, dodać pozostałe składniki ciasta, wyrobić. Wlać do formy w kształcie babki (bez komina), natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Piec w tem 180C ok 50 minut(...)Białka ubijać z solą i mąką ziemniaczaną, powoli dodawać cukier, aż piana będzie lśniąca i sztywna. Wystudzoną babkę obłożyć pianą, wstawić do piekarnika nagrzanego do tem 100C. Piec ok 15-20 minut (beza powinna być krucha i lekko zarumieniona). Udekorować i gotowe
Apetyczna babeczkarozgrzewającego się piekarnika należy włożyć naczynie żaroodporne z wodą) przez około 10 minut, a następnie temperaturę piekarnika zmniejszyć do 220 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec już bez pary (wyjąć z piekarnika naczynie z wodą) przez kolejne 25 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce. Kroić po wystudzeniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około(...)można wyłożyć go lnianą ściereczką (100% lnu), obsypać mąką i dopiero włożyć chleb (zlepieniem do góry). Ja dobrze obsypuje koszyk mąką i nigdy nie miałam problemu z jego wyjęciem. Pieczenie z parą oznacza, że przed rozpoczęciem pieczenia na dno piekarnika należy wstawić naczynie żaroodporne wypełnione zimną wodą i pozostawić je na czas pieczenia chleba. Zapobiegnie to zbytniemu
Gospodyni Miejskabiszkopti: 6 dużych jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 bez czubka łyżki kakao Składniki na masę: 3 szklanki mleka ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru 250 gram margaryny lub masła(...)koniec ubijania dodajemy cukier, gdy piana będzie sztywna i lśniąca cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, następnie cały czas miksując wlewamy olej. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy krótko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 40×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Blog kulinarny S9.PLGotowany sernik jest pyszny. Kto jeszcze takiego nie robił to bardzo polecam i nie potrzeba piekarnika. Zrobicie go bardzo szybko i pozostanie tylko poczekać aż dobrze
IzabelawkuchniDwukolorowy budyń z kaszy jaglanej o smaku jeżyn z delikatną posmakiem kokosa. Zdrowy i smaczny pomysł na słodkie śniadanie, deser albo podwieczorek. 1/2 szklanki kaszy jaglanej
https:KKuchniaMniamNa upalne czerwcowe dni polecam truskawkowe orzeźwienie w postaci zimnego deseru z lodówki. warstwa truskawkowa: 250 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody
Kolorowa kuchnia ElkiSezon truskawkowy więc nie może zabraknąć sernika na zimno. Na blogu jest już wiele wersji ale musiałam stworzyć coś nowego. I tak powstał sernik chałwowo-truskawkowy
Monia miesza i gotujeInny sposób na podanie naleśników z serem. Cieszy oko , a jaka przyjemnośc z jedzenia :) ten zobaczy , kto sam spróbuje ;) Składniki na naleśniki 3 jajka 1/2 l
Słodkości i nie tylkoJeśli macie ochotę na wyjątkową tarte najeżoną ulubionymi czekoladkami, w której nic nie trzeba piec - to polecam ten właśnie przepis :) Ciasteczkowy spód oraz delikatny krem mascarpone, polany delikatnie słonym karmelem - to idealna propozycja deseru do popołudniowej kawki. Wierzch ciasta możemy ozdobić dowolnymi czekoladkami, jakie wam tylko przyjdą do głowy - nie ma żadnych ograniczeń :) Składniki na spód: 300 g ciastek(...)kostek czekolady białej batonik Snickers Zaczniemy od przygotowania karmelu. Do rondelka wsypać cukier i rozprowadzić go równomiernie po całym dnie. Postawić na kuchence i podgrzewać na średnim natężeniu (bez mieszania) przez kilka minut aż cukier się rozpuści i uzyska kolor bursztynu. Ważne! Należy uważać, żeby go nie przypalić, ponieważ wtedy karmel będzie gorzki. Zmniejszyć natężenie palnika do minimum
Świat Ciasta