bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1940/3453)

Tort bezowy z czekoladą i malinami 141

ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru około 500 g malin Przygotowanie: Blaty bezowe: Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i narysować dwa koła o średnicy około 22 cm. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić. Białka ubić z mąką ziemniaczaną i szczyptą soli. W połowie ubijania stopniowo dodawać(...)błyszcząca. Następnie czekoladę rozlać na białkach i wymieszać robiąc tylko jeden, dwa ruchy. Nałożyć na narysowane koła i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 7-8 minut, potem temperaturę zmniejszyć do 140°C i piec przez 80-90 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić, aż do ostygnięcia. Krem: Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną kremówką i cukrem

Oryginalny smak
Biszkopt makowy, bardzo wilgotny. 43

kwaśną żurawiną, jak i słodką bezą lub kremem z czarnego sezamu. Biszkopt z poniższego przepisu to propozycja dla osób, które bardziej cenią sobie ciasta mokre i intensywne w smaku. Dzięki dużej ilości jajek w stosunku do składników suchych, biszkopt makowy jest mocno wilgotny i nie potrzebuje już dodatkowego nawilżania. Torcik ten piekłam w ramach podziękowań dla sąsiadki, która zawsze

SmartBake.pl
Niedzielny sernik 74

przy tym czerpać dużo radości ze wspólnie spędzonego czasu. Po pysznym obiedzie, przygotowanym pieczołowicie i z największą starannością, warto przygotować deser, który lubią wszyscy! Bo jak to niedzielny obiad bez serniczka? Żadna babcia nie wypuści z domu, jak nie zostanie skonsumowany chociaż kawałeczek ciasta. I z szacunku do babci, ale i też ogromnej miłości do sernika, warto się skusić(...)tłuszczu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 3-4 krople olejku waniliowego bądź migdałowego – w zależności od preferencji smakowych Garść rodzynek – w zależności od preferencji (wiemy, że rodzynki podzieliły niejedną rodzinę) Sposób przygotowania: W garnku rozpuszczamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Tortownicę (średnia 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury

Oryginalny smak
domowe jagodzianki 91

przestudzone masło. Wyrabiamy, aż ciasto bez problemu będzie odchodziło od dłoni. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (na ok. 60 min.). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części, z których formujemy kulki a następnie rozpłaszczamy. Na środek nakładamy jagody, zlepiamy brzegi ciasta. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do dołu. Przykrywamy ściereczką

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami 59

coś słodkiego. Deser który przygotujemy bez większego nakładu pracy w kilka chwil. Arkusz ciasta francuskiego 1budyń waniliowy z cukrem 500ml mleka 1łyżeczka mąki pszennej Truskawki i borówki około 500 gramów Dno i brzegi foremki do tarty wyłożyć ciastem francuskim, nakłuć po całej powierzchni widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni i pieczemy aż będzie przyrumieniona około 30 minut

Andzia Pichci
Proste ciasto z truskawkami i maślaną kruszonką 124

jest bez mleka, bez kefiru, bez maślanki i bez jogurtu, za to z dużą ilością masła i z dodatkiem proszku budyniowego! Zainteresowani przepisem? Ciasto ucierane z truskawkami i maślaną kruszonką jest naprawdę błyskawiczne. Najbardziej smakuje wiosną i latem, kiedy są świeże truskawki, dlatego najlepiej podawać je właśnie o tej porze roku. Bo kiedy je piec

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza z tortilli na patelni 194

wykonaniu to jeszcze pyszna. Jeżeli interesuje Cię pomysł na tortillę lub na tortillę bez mięsa czy pizza z patelni, zobacz przepis. Pizza bez drożdży, pizza bez wyrabiania, szybka pizza. Pizza z patelni Pizza z patelni to propozycja dla tych którzy szukają przepisu bez piekarnika, albo interesuje co na obiad w upalne dni. Pizza na tortilli wegetariańska(...)pizza bez drożdży, bez wyrabiania, bez wyrastania i bez piekarnika. Inne szypie przepisy na pizzę to pizza na naleśnikach, pizza na chlebie. Pizza z tortilli na patelni z jajkami to tylko jedna z wielu propozycji. Można także zrobić pizzę z tortilli z piekarnika lub z mikrofali. Do każdej z nich można wykorzystać wędzonego lub pieczonego kurczaka

Dieta moja pasja
Owsiane ciasteczka z żurawiną 100

chrupiące małe co-nieco i już! Bez wyrzutów sumienia i obaw, że znowu złamaliśmy to postanowienie noworoczne, możemy wejść z nową energią w drugą część dnia. Składniki 1/2 szklanki mąki migdałowej 1/3 szklanki mąki kokosowej lub ryżowej 3/4 szklanki płatków owsianych górskich 2-3 łyżki brązowego cukru/syropu klonowego/ksylitolu/erytrytolu płaska łyżeczka proszku do pieczenia jajko lub banan 1/3 łyżeczki

Analiza Smaku
Kakaowy piernik z brandy i bakaliami / Cocoa gingerbread with brandy and dried fruits 107

wody 2/3 szklanki cukru Skórki pomarańczowe (bez białych części) posiekaj w cienkie paseczki. Przełóż do rondelka i zalej wodą, gotuj 2 minuty. Przecedź i jeszcze raz powtórz czynność ze świeżą wodą. Z wody i cukru ugotuj syrop, włóż odcedzone skórki pomarańczowe i gotuj 5 minut. Odcedź i rozłóż skórki na papierze do pieczenia. Wystudź. Rodzynki, daktyle, morele, orzechy

Delicious Place
Wegański placek z dynią 71

smaczne ciasto codzienne – bez jajek, bez masła, bez trudno dostępnych składników i dodatków. Przygotowane z kilu dosłownie składników – smaczne, sycące, wegańskie, odpowiednie dla osób na diecie bezjajecznej i bezmlecznej. Do jego przygotowania nie potrzebujemy miksera, wszystko miesza się w jednej misce. To również świetna propozycja dla osób, które dopiero uczą się gotować i piec. PRZEPIS WEGAŃSKI PLACEK

Dorota Smakuje
Racuchy z jabłkami 99

łyżki cukru z wanilią 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia cukier puder do oprószenia PRZYGOTOWANIE: W misce ubij jajko z cukrem z wanilią, dodawaj powoli mąkę i mleko. Gdy powstanie gładka masa dodaj szczyptę soli, proszek do pieczenia i jabłka obrane ze skórki i pokrojone w cienkie talarki półksiężyce. Smaż(...)nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posyp cukrem pudrem. Moje rady: – Zanim zaczniesz smażyć pierwszą partię nalej na patelnię więcej oleju, tak by starczyło na usmażenie wszystkich racuchów bez dolewania oleju. Dolewanie oleju podczas smażenia powoduje, że racuchy będą bardziej go chłonąć, przez co będą tłustsze. – Do ciasta możesz dodać szczyptę cynamonu. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Jagodzianki – przepis na puszyste bułeczki pełne jagód 98

roku. Nie ma zimy bez pierników, jesieni bez szarlotki i jagodzianek w lato. Dlatego tak bardzo się ucieszyłam, gdy w końcu dorwałam jagody w sklepie (w 4 warzywniakach w mojej najbliższej okolicy nie pojawiły się ani razu!). Wzięłam od razu większą ilość, bo czułam, że nie tylko jedna runda tych drożdżowych bułeczek będzie pieczona. Zanim udało mi się

Na-talerzu.pl
Chrust 85

czwartek! Dla niektórych jest to najwspanialszy dzień w roku, no może zaraz po Bożym Narodzeniu. Co pieczecie w tym dniu pączki , oponki serowe , churros , a może rozetki bezglutenowe ? Najlepiej wszystko, ale kto siedziałby dziś cały dzień w kuchni. Jeśli nie macie wprawy w pieczeniu pączków lub czasu na ich przygotowanie to skuście się na chrust . Chrust jest bardzo łatwy(...)jeśli będziecie mieli jakiegoś pomocnika, to praca pójdzie błyskawicznie. Przygotowanie ciasta sprowadza się do jego zagniecenia i tutaj wspiera mnie mój robot kuchenny, który odwala całą robotę, ale oczywiście bez problemu zrobicie to ręcznie. Następnie trzeba dać odpocząć ciastu przez jakieś pół godziny, zanim weźmiemy się za bicie ciasta. Bicie ciasta to jeden z najważniejszych punktów dzisiejszego przepisu. Ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto kawowe – tanie wegańskie 149

smaczne ciasto codzienne – bez jajek, bez masła, bez trudno dostępnych składników i dodatków. Przygotowane z kilu dosłownie składników – smaczne, sycące, wegańskie, odpowiednie dla osób na diecie bezjajecznej i bezmlecznej. Do jego przygotowania nie potrzebujemy miksera, wszystko miesza się w jednej misce. To również świetna propozycja dla osób, które dopiero uczą się gotować i piec. PRZEPIS CIASTO KAWOWE

Dorota Smakuje
Biszkopt makowy, bardzo wilgotny. 102

kwaśną żurawiną, jak i słodką bezą lub kremem z czarnego sezamu. Biszkopt z poniższego przepisu to propozycja dla osób, które bardziej cenią sobie ciasta mokre i intensywne w smaku. Dzięki dużej ilości jajek w stosunku do składników suchych, biszkopt makowy jest mocno wilgotny i nie potrzebuje już dodatkowego nawilżania. Torcik ten piekłam w ramach podziękowań dla sąsiadki, która zawsze

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania