bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1851/3453)

Pomysły na przekąski na piknik 105

Paszteciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 st C przez 20-25 minut do zrumienienia.  Koreczki z wędliną i dodatkami Składniki: – kiełbasa drobiowa Cedrob – krakowska z kurnej półki Cedrob – filet z kurnej półki Cedrob – ser gouda – oliwki – czarne i zielone bez pestek – pomidorki koktajlowe – inne dodatki

nietylkopasta.pl
Bakaliowe muffinki a'la mini keksy 119

przepadamy. Jeśli już zdecyduję się coś przygotować to coś prostszego bez kremów itd. Muffinki są świetnym sposobem na szybką małą zachciankę. A pełne bakalii świetnie pasują do kubka kawy czy gorącego kakao. Składniki (ok. 12szt.) -2 szkl. mąki -1/2 szkl. cukru brązowego -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szkl. mleka -1/4 oleju  -2 jajka -szczypta

Zielona Kuchnia
CIASTECZKA LASKI MIKOŁAJA 146

kruchego o smaku waniliowo-piernikowym. Chciałam, aby ciasteczka były naturalne bez żadnych barwników, dlatego powstały one w takich trochę niemikołajowych kolorach 😉 Ale za to są pyszne w smaku i z pewnością każde dziecko będzie zachwycone takimi ciasteczkami. Poza tym są banalnie proste w przygotowaniu, dlatego do ich pieczenia możemy zaangażować całą rodzinę łącznie z dziećmi. Jeśli wykonany

Kuchnia MagdaLeny
Torcik kakaowy z kremem, słodki deser bez cukru 105

najlepsze - wcale nie trzeba :D TORCIK KAKAOWY Z KREMEM, BEZ CUKRU Ciasto upieczone w tortownicy 16 cm Ciasto 2 dojrzałe banany 60 g mąki owsianej 30 g mąki kokosowej 30 g mąki orkiszowej 350 g jogurtu naturalnego 2 jajka Łyżka kakao Wiśnie (mrożone) Odrobina sody/proszku do pieczenia Krem Kostka twarogu półtłustego Banan Łyżka miodu Ciasto Banany zblenduj

HealthyCreations
Sernik pina colada z ananasem i kokosem 436

Wspaniały w smaku sernik z dodatkiem orzeźwiającego ananasa i kokosowej bezy. Moim gościom bardzo posmakował i każdy prosił o dokładkę :)  Będzie jak znalazł do weekendowej kawki. Polecam :) Spód: 3 szkl mąki 250 g zimnego masła/ margaryny 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 125g masła 3 jajka 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu

Smakołyki Asi
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 148

piekarnik nagrzeje się do temperatury 240 stopni (grzałka góra - dół, bez termoobiegu). Na samym dole piekarnika umieszczamy żaroodporne naczynie z wodą lub kostkami lodu - dzięki temu wytworzy się para i w efekcie otrzymamy pyszną, chrupiącą skórkę. Wstawiamy formę do piekarnika. Domowy chleb pszenno-żytni na zakwasie pieczemy łącznie przez 55 do 60 minut. Przez pierwsze 20 minut w temperaturze

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
udziec kozi z rękawa... 151

minut, pod koniec rozciąć rękaw i w 150C termoobieg piec z 10 minut powstały wywar przelać do garnuszka, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać i mieszać do zagęszczenia sosu., do smaku przyprawić przyprawą w płynie - mięso kozie jest bardzo delikatne, kruche, lekko odchodzi od kości bez użycia noża, smakuje lepiej od wieprzowiny, przypomina mi trochę cielęcinę...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTECZKA LASKI MIKOŁAJA 359

kruchego o smaku waniliowo-piernikowym. Chciałam, aby ciasteczka były naturalne bez żadnych barwników, dlatego powstały one w takich trochę niemikołajowych kolorach 😉 Ale za to są pyszne w smaku i z pewnością każde dziecko będzie zachwycone takimi ciasteczkami. Poza tym są banalnie proste w przygotowaniu, dlatego do ich pieczenia możemy zaangażować całą rodzinę łącznie z dziećmi. Jeśli wykonany

Kuchnia MagdaLeny
Przepyszne świąteczne ciastka (paleo, bez glutenu) 140

blasze układamy papier do pieczenia. Formujemy ciastka. Każde obtaczamy w posypce i układamy na blasze. Pieczemy około 12-15 minut albo do czasu, aż brzegi się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostygnięcia. Zaraz po wyjęciu z piekarnika są bardzo kruche, ale z chwilą robią się przyjemnie miękkie. Smacznego! Artykuł Przepyszne świąteczne ciastka (paleo, bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
placuszki jabłkowe... 158

pokojowa = do białek wsypać przesianą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, dodać żółtka, wlać mleko, mikserem połączyć składniki dodać do ciasta pokrojone jabłka, wymieszać na gorącym "głębokim"oleju smażyć z każdej strony około 3 minuty złociste placuszki, odkładać na ręcznik papierowy, można posypać cukrem pudrem placuszki jabłkowe bez drożdży o smaku waniliowym są bardzo smacznym posiłkiem na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowiec z jabłkami 123

cukru - szczypta cynamonu oraz - 500 g jabłek - 1 kisiel cytrynowy bez cukru - 2 łyżki cukru Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z cukrem, aż się rozpuszczą. Następie dodajemy jogurt, jajko, mąkę i przestudzone masło. Wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne. Formę o wymiarach 24 cm x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej rozwałkowane ciasto. Blachę odstawiamy na godzinę

Zainspirowana w kuchni
Ciasto góra lodowa 182

obrotach mikserem. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy górę. Pieczemy w 180 stopniach około 30 - 35 minut. Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 2% 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 2 budynie śmietankowe (2x 40 g bez cukru) 250 g masła (temp. pokojowa

kruche babeczki
Jogurtowe ciasto ze śliwkami 309

Ciasto, które przygotujemy w kilka chwil, w dodatku bez użycia miksera:) Jest takie jak lubię – wilgotne i mięciutkie. Słodycz ciasta przełamują kwaśne śliwki. Jak dla mnie bomba:) Ja często wracam do tego przepisu. Polecam i Wam:) 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 100 g drobnego cukru do wypieków

Smaki Na Talerzu
Bułki grahamki z czosnkiem i cząbrem do zupy 290

lepiące . Podczas wyrabiania dodajemy masło z czosnkiem , najlepiej dodać je bez studzenia . Po wyrobieniu gładkiego , ciasta , smarujemy ręce oliwą z oliwek i formujemy małe bułeczki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kształt jest kwestią gustu i upodobań Warto je tylko ponacinać ,żeby nie pękały niekontrolowanie . Układamy je na papierze do pieczenia i odstawiamy na 30-40 minut w ciepłe miejsce

Ogrodnik w podróży
Poranny pudding z twarogiem 139

chudego twarogu 2 jajka 2 opakowania (80 g) budyniu bez cukru, ja użyłam malinowego 1 szklanka mleka 3-4 łyżki słodziwa (u mnie erytrol) garść owoców Poza owocami, pozostałe składniki miksujemy na gładką masę, którą następnie przelewamy do kokilek do zapiekania. Do każdej kokilki dodajemy owoce. Pieczemy ok. 35-40 minut w 180 st. C, do czasu, aż masa

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania