bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:97/1508)

Pani Walewska -Pychotka 250

wyłożona ją papierem do pieczenia. Mąkę  mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część blaszki wylepić ciastem. Najlepiej piec w dwóch takich samych blaszkach ( jak nie mamy, to bezę dzielimy na dwie porcje). Ciasto smarujemy połową dżemu i posypujemy orzechami. Pieczemy(...)stopniach. w tym czasie przygotowujemy bezę. Beza: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania małymi porcjami dodajemy cukier puder i dalej ubijamy . Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy.  beże wylewamy na ciasto i pieczemy jeszcze 10-15 min. Tak samo robimy z drugim ciastem. Krem budyniowy: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem

W kuchennym oknie Ewy
Sernik cynamonowy bez pieczenia 406

Kolejną propozycją z serii "na zimno" jest sernik z aromatycznym cynamonem, fanom tej przyprawy ciężko będzie poprzestać na jednym kawałku. Do przygotowania tego ciasta nie potrzeba

Smakołyki Bereniki
DIETETYCZNE CIASTO CZEKOLADOWE Z PORZECZKAMI, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU, BEZ LAKTOZY 521

wszystkim dbającym o linię, ale nie tylko. U nas smakowało wszystkim, bez wyjątku. Piekłam w tortownicy 24cm.Składniki:- 4 jajka (osobno białka i żółtka)- 3 żółtka- 1/2 szklanki mąki ryżowej- 1/3 szklanki kakao- 1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru)- 120g czerwonej porzeczki (waga już bez ogonków)- mielony ksylitolt do oprószenia ciastaW misie miksera ubić na sztywno białka jaj. Dodawać(...)najwolniejszych obrotach miksera lub ręcznie. Dokładnie zamieszane ciasto wylewamy na tortownicę, której dno wyłożyliśmy wcześniej papierem do pieczenia i wygładzamy. Na wierzchu układamy umyte, odsączone porzeczki.Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.35 minut (do suchego patyczka) na programie do pieczenia biszkoptów lub góra-dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu  z piekarnika studzimy

Smaczne Zdrowe
CIASTO STEFANIA Z MALINAMI 194

Pewnie wszyscy doskonale znacie  Ciasto Stefania . Szybkie proste i smaczne ciasto, którego bazą jest kasza manna. Dziś przedstawiam trochę inną jego wersję - bez kakao

Walijskie Pichcenie
Malinowa chmurka 182

spód! Można podwoić ilość ciasta, jednak ciasto twardnieje podczas czekania na pieczenie. Beza: -7 białek -230g cukru -płatki migdałowe Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę. Następnie dodajemy porcjami cukier i miksujemy 5 minut. Ubite białka wykładamy na przygotowane wcześniej ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.  Bita śmietana(...)śmietany 36%  -2 śmietan fix  -2 łyżki cukru pudru -1 cukier wanilinowy Aby ubić bitą śmietanę bez problemów, najlepiej ubijać po 500 ml. Należy również ok pół godziny wcześniej włożyć bitą śmietanę do zamrażalnika. Bitą śmietanę ubijałam na najwyższych obrotach miksera. Gdy śmietana się ubiła, dodałam cukier, śmietankę fix, i ubijałam  jeszcze chwilkę. Połowę bitej śmietany

Receptura smaku
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z DODATKIEM MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ, Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 209

obrotach miksera. Owoce wykładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na owoce wylewamy ubite ciasto biszkoptowe i dokładnie rozprowadzamy, przykrywając wszystkie owoce. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy 35 minut na programie góra-dół lub do pieczenia biszkoptów (gdy mamy), bez termoobiegu. Po tym czasie blachę wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy. Jeszcze(...)gorące ciasto nakładamy drugi papier do pieczenia (lub ręcznik kuchenny), na nim kratkę z piekarnika (lub drugą blaszkę). Blachy odwracamy do góry nogami. Zdejmujemy blachę na której piekł się biszkopt, z ciasta odklejamy delikatnie papier (owoce gdy się przykleją do papieru odcinamy nożykiem i układamy na cieście). Następnie przy pomocy papieru (ręcznika) zawijamy naszą roladę wzdłuż dłuższego boku (dość

Smaczne Zdrowe
Jabłecznik z bezą kokosową 187

zimowe dni? JABŁECZNIK ♥ ! Dzisiaj zachęcam Was do upieczenia kruchego ciasta nadzianego plasterkami jabłek i ozdobionego kokosową bezą. Proste i bardzo smaczne połączenie składników. Ciasto świetnie smakuje na drugi dzień po przygotowaniu (kruche ciasto lekko zmięknie).   Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: kruchy spód 3/4 kostki masła (150 g) 1,5 szklanki(...)cukier. Ubijać, aż do rozpuszczenia się cukru. Na sam koniec wsypać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Na podpieczony spód wyłożyć podduszone jabłka. Na sam wierzch przełożyć bezę kokosową. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec 35-45 minut w 180ºC (do zarumienienia bezy). Od lewej strony: przygotowywanie kruche ciasta i bezy kokosowej Składanie ciasta: kruchy spód, duszone jabłka i beza kokosowa

Ugotować
SZARLOTKA Z WIŚNIAMI I BEZĄ 192

wiśni cynamon cukier do smaku BEZA: 4 białka szklanka cukru 0,5 opakowania różowego kisielu WYKONANIE CIASTO: Mąkę z proszkiem przesiewamy, dodajemy cukier i zimny tłuszcz. Wszystko siekamy, następnie dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto, jeśli jest potrzeba dodajemy łyżkę śmietany. Ciasto dzielimy na 2 części: 2/3 ciasta chowamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Resztę ciasta zagniatamy z kakao i wkładamy(...)cukier do smaku. Odkładamy w chłodne miejsce. BEZA: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier. Na końcu dodajemy kisiel. SKŁADANIE I PIECZENIE CIASTA: Na podpieczone ciasto wykładamy zimne jabłka i w odstępach dajemy wiśnie. Łyżką nakładamy bezę i równo rozsmarowujemy. Ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i pieczemy ok. 40 - 50 minut aż nasza beza ładnie

Pani na deser
jabłecznik pod bezową czapą 202

bezy. Na tym cieście była jej bardzo gruba warstwa, z wierzchu chrupiąca a w środku lekka i puszysta jak pianka. Ciasto wspaniale smakowało jeszcze gorące, z gałką lodów waniliowych. Pycha! *foremka 23*30 cm Składniki: na ciasto: 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18% 125 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort bez pieczenia 147

mnie gruszkówka z zanurzonymi laskami wanilii 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 3 łyżki cukru pudru kakao maliny Jak zrobić Tort bez pieczenia? Parzymy kawę i odstawiamy do przestudzenia, kiedy nie jest już gorąca dodajemy alkohol. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody (tak, żeby cała była przykryta) odstawiamy do napęcznienia. Mocno schłodzoną śmietanę(...)reszty kremu. Całość wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po wyciągnięciu z lodówki możemy przewiązać tort wstążką. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Tort bez pieczenia pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Ciasto ze śliwkami i malinami 155

żółto, bo piana nie ubije się. Gdy będziecie mieli już sztywną pianę dodajcie szklankę cukru pudru bez grudek, mieszajcie cały czas, następnie dodajcie żółtka i proszek do pieczenia. Masło roztopcie w rondelku i lekko wystudźcie. Gdy będziecie mieli gładką masę ciasta dodawajcie na przemian mąkę i trochę płynnego masła - będzie łatwiej mieszać i uzyskać gładką masę(...)Śliwki umyj, przekrój na pół, wydrąż pestki. Formę kwadratową lub okrągłą o średnicy około 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej trochę ciasta, potem posyp gdzieniegdzie malinami, zalej resztą ciasta. Piecz w temp. 180C 15 minut na środkowej półce bez termoobiegu programem grzania góra - dół. Po 15 minutach wyjmij ciasto, ułóż śliwki skórką do dołu. Piecz 50 minut

Zasmakuj Kuchni
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 351

Wyśmienite w smaku ciasto bez odpalania piekarnika , w sam raz na słodki poczęstunek, z malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wanilia i Kardamon
Ciasto waniliowe z truskawkami 371

jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Przełożyć do niej ciasto i równo rozprowadzić po dnie tortownicy - najlepiej pomóc sobie łyżką, bo ciasto będzie dość gęste .  Ciasta jest dość mało, ale bez obaw, urośnie w pieczeniu.  Na wierzch wyłożyć przekrojone na ćwiartki truskawki. Posypać cukrem perlistym wedle uznania - ja sypałam(...)akurat po 30 minutach pieczenia, żeby cukier nie wsiąkł w ciasto.   Piec w temp. 180C ok. 40-50 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu . Im mniejsza tortownica, tym wyższe ciasto i wydłużony czas pieczenia. Wykonać test „suchego patyczka” by upewnić się że się upiekło - jak wyjdzie suchy, niczym nie oblepiony – ciasto gotowe

Grunt to przepis!
MAKOWIEC ZAWIJANY / STRUCLA Z MAKIEM NA MĄCE ORKISZOWEJ 490

keksówek. Ja użyłam dwie ok.35cm. Ciasta rozwałkować na blacie. Ja rozwałkowuje od razu na papierze do pieczenia. łatwiej zwinąć roladę i dużo łatwiej przenieść potem całość do keksówki. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć masę makową i równomiernie ją rozsmarować. Boki pozostawić bez farszu.Zwinąć przy pomocy papieru w rulon i delikatnie przenieść do foremki.Odstawić na ok. 30 minut(...)ponakłuwać widelcem i posmarować wodą lub rozbełtanym jajkiem. Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku ( termoobieg) ok 45-50 minut, do lekkiego zrumienienia.Jeszcze letnie polukrować , ja przygotowuję lukier z pudru trzcinowego ( kiedyś go mieliłam, ostatnio kupiłam gotowy mielony) z kilkoma kroplami olejku migdałowego i kremówki. Posypałam jeszcze migdałami. Uwaga: pierwszego dnia ciasto jest bardzo delikatne, może się kruszyć, na drugi

Smaczne Zdrowe
SERNIKOBROWNIE Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 170

sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa przełamana jest kwaśnymi czerwonymi porzeczkami oraz smakiem gorzkiej czekolady(...)cukrem pudrem, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Na końcu dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z solą i mieszamy łyżką lub mikserem na małych obrotach. Przygotowane ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Czerwone porzeczki myjemy, osuszamy i obrywamy z gałązek. Jajka ubijamy mikserem z cukrem, a następnie

Kuchnia MagdaLeny