bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:623/1508)

Proste ciasto z powidłami 169

kawy, na leniwe popołudnie, idealne i szybkie. Podaję z cytrusowym lukrem lub domową polewą (mocno!:) czekoladową Dziś u mnie proste ciasto bez miksera pachnące pomarańczami i powidłami. Wspaniałe w smaku, delikatne, rozpływające się w ustach, proste! Takie ciasto na jedną keksówkę znika szybko, często obdarowuję nim znajomych, na zdrowie! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka 1 płaska(...)bakalie Przygotowanie: W misce mieszam suche składniki, następnie po kolei dodaję mokre. Mieszam kuchenną trzepaczką, jak będą lekkie grudki nic się nie stanie. Piekę w temp. 175 C przez 45 minut lub do suchego patyczka. Bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Chlebek bananowy z chia... 153

wszystko, zyskuje automatycznie miano 'zdrowego' po dodaniu owej magicznej rośliny zwanej 'chia'... Czekolada? Od razu lepsza! Ciastka? Fantastyczne wręcz dla zdrowia! Ciasto? Niemal lekarstwo! :)  Dlatego ulubiony i bardzo ceniony chlebek bananowy, z nieodzownym dodatkiem magii, nie przeszedł bez echa i nie dał na siebie długo czekać...   Przepis z bloga Munchkin Time . Składniki: (na 1 bochenek; blaszka/foremka okolice(...)foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. Używajac miksera zmiksuj dokładnie cukier z masłem. Dodaj jajka i banany. Zmiksuj do czasu, aż składniki się połacza. W osobnej misce wymieszaj makę, sodę, sól i chia. Wsyp sucha mieszaknę do mieszanki maślanej i szybko wymieszaj szpatułka - nie za długo; tylko do czasu, aż składniki się połacza! Wylej gotowe ciasto do foremki i piecz

Lejdi of the house
Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką 610

cieście użyłam właśnie przezroczystej o smaku truskawkowo – waniliowym. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g zmielonych migdałów 130g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem(...)pieczenia, zmielone migdały i wymieszać. 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, wsypać cukier, cukier wanilinowy, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę z migdałami i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć

Mała Cukierenka
Japońskie Mleczne Bułeczki - Bardzo Puszyste I Mięciutkie 170

dłużej. 5. Po wyrośnięciu, odgazowujemy ciasto ponownie je zagniatając i dzielimy je na 9 części, z każdej formując bułeczkę. Układamy je obok siebie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie odstawiamy do ponownego podrośnięcia na około 20-30 minut. Przed wyrośnięciem Po wyrośnięciu Piekarnik elektryczny rozgrzewamy do 180 stopni. Grzanie góra-dół bez termoobiegu. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepany

Gotowanie...to proste !
Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami 212

waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 op. mleko 500 ml. cukier 2 łyżki masło 2 łyżki cukier puder do obsypania borówki 300-400 g.  Budyń przygotować według wskazówek na opakowaniu, dodając na końcu masło. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.  Ciasto francuskie wyłożyć na blaszce od piekarnika z papierem do pieczenia. Wyciąć szklanką kółka

Kuchnia Paulettes
Szybkie ciasteczka wg Aleex 177

szybko zagnieść. 4. Z ciasta uformować w rękach 20 kulek, lekko je spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między ciasteczkami odstępy. 5. W każde ciasteczko lekko wcisnąć wybrane dodatki. U mnie to były kawałeczki czekolady deserowej. 6. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC w opcji termoobieg (jeśli pieczemy bez termoobiegu, wówczas należy ustawić

W mojej kuchni
Maślane ciasteczka z kleiku ryżowego i pestek dyni 135

kleiku ryżowego (bez dodatków) 150g masła 100g cukru   2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik, proszek do pieczenia oraz uprzednio zmielone (użyłam młynka do kawy) pestki dyni. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki

Di gotuje
Pizza pepperoni z oliwkami i kaparami 194

wyczuwalne podczas pieczenia ( i jedzenia oczywiście:), wspaniale pasują do tej wytrawnej pizzy. Składniki na ciasto (na dwie pizze o średnicy 32 cm): 400 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody 8 g drożdży instant (suchych) pół łyżeczki soli pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek sypana mielona bazylia i oregano – opcjonalnie, do woli, ciasto będzie ładnie dodatkowo(...)soli – wszystkie składniki na sos połącz w miseczce, wymieszaj. Jak ciasto urośnie podziel je na dwie części, dwie kule i rozłóż na blachach (uprzednio posmarowanych delikatnie oliwą z oliwek, robię to pędzelkiem) rozcierając dłońmi na boki i tworząc ulubioną grubość ciasta i brzegi. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp

Zasmakuj Kuchni
Racuszki z bananami 171

drugiej misce mąkę, proszek do pieczenia i cukier. połącz mieszankę suchych składników do mokrych i dokładnie wymieszaj mikserem. do tak przygotowane ciasta wrzuć banany i wszystko jeszcze raz mieszamy łyżką na patelni rozgrzej olej i smaż racuszki po usmażeniu warto odsączyć racuszki na ręczniku papierowym możesz podać z cukrem pudrem, ja jadłam bez dodatków Inne moje przepisy

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Odrywany chlebek z masłem ziołowym 191

się od dłoni) i bez grudek. Podsypać miskę mąką, uformować kule i pozostawić ciasto pod przykryciem do podwojenia objętości (około 40 minut). W czasie kiedy ciasto rośnie wkładamy do miseczki 3 łyżki masła, do którego wyciskamy przez praskę czosnek i wsypujemy zioła. Dokładanie je mieszamy. Keksówkę o wymiarach 28x8cm wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy na długi

ChilliJemy
Chleb orkiszowo-pszenno-kasztanowy na zakwasie w sierpniowej piekarni 179

godzin przed mieszaniem ciasta. Wtedy zakwas będzie odpowiednio aktywny. ** Po 10 minutach pieczenia skórka chleba mocno zbrązowiała, więc obniżyłam temperaturę do 200 stopni i piekłam chleb 55 minut. W tym czasie wyparowała cała woda. Gdybym miała kolejny raz piec ten chleb, piekłabym go standardowo w temperaturze 190 stopni przez ok. 70 minut i zdecydowanie bez pary. Chleb orkiszowo

Weekendy w domu i ogrodzie
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 142

też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na tortownicę o średnicy 27 cm Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu

Kulinarne przygody Gatity
Maślane piegusy z truskawką 177

już jesteśmy przy pieczeniu... zapraszam jeszcze na piegusy z truskawkami, które już bez trudu i w przystępnej cenie można dostać w każdym sklepie, nawet moim ;) Rogale maślane, przygotowałam po tym jak pierwsze, bez nadzienia zniknęły bezpowrotnie ranną porą :) Stwierdziłam, że skoro były dobre, to czemu nie powtórzyć ich w całkowicie słodkiej wersji :) Do ciasta dodałam więc więcej

Kuchnia w czekoladzie
Groszek ptysiowy 201

ciasto będzie gładkie, bez grudek i będzie odchodzić od ścianek, wtedy odstawiamy masę na bok do ostygnięcia. Do wystudzonego ciasta dodajemy jajka i mieszamy (możemy użyć do tego miksera lub łyżki) do połączenia wszystkich składników, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia niewielkie kuleczki. Pieczemy w 200° przez

PatiGotuje