bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:529/1508)

Imbirowo-kardamonowe ciasto z gruszką 119

WAŻNE: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 1,75 szklanki (240 g) mąki pszennej + 1 łyżka do obtoczenia kawałków gruszki 1 kostka (200 g) masła 0,75 szklanki (120 g) cukru trzcinowego 3 jajka 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego bez cukru 1,5 łyżeczki (6 g) proszku do pieczenia 2 łyżeczki tartego, świeżego imbiru(...)jednym jajku, a następnie tarty imbir oraz ziarenka kardamonu roztarte w moździerzu. 4) Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać mikserem. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać kawałkami gruszki. 6) Piec 45-50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Przygotować

Fitsweet.me
Imbirowo-kardamonowe ciasto z gruszką 144

WAŻNE: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 1,75 szklanki (240 g) mąki pszennej + 1 łyżka do obtoczenia kawałków gruszki 1 kostka (200 g) masła 0,75 szklanki (120 g) cukru trzcinowego 3 jajka 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego bez cukru 1,5 łyżeczki (6 g) proszku do pieczenia 2 łyżeczki tartego, świeżego imbiru(...)jednym jajku, a następnie tarty imbir oraz ziarenka kardamonu roztarte w moździerzu. 4) Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać mikserem. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać kawałkami gruszki. 6) Piec 45-50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Przygotować

Fitsweet.me
Ciasto mocno miętowe 117

Pianka: 250ml śmietanki kremówki 1  galaretka agrestowa 1 szklanka wody Dodatkowo: 20 herbatników   30g gorzkiej czekolady Wykonanie zajęło mi w sumie jakieś dwie godziny, łącznie z pieczeniem, studzeniem ciasta, budyniu i galaretki. Do rzeczy: gotujemy szklankę mleka na krem  i zaparzamy w niej torebkę mięty. W osobnym garnuszku cukierki zalewamy wodą i rozpuszczamy na wolnym ogniu(...)jeśli chce się mieć biszkopt bez żadnych "gór i dolin"). Całość dokładnie mieszamy przy użyciu miksera (końcówka haki- takie jak do wyrabiania ciasta, najwyższe obroty, ale ponoć można zrobić to łyżką, przynajmniej tak twierdzi moja mama). Biszkopt wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut. Po upieczeniu studzimy. W czasie pieczenia ciasta rozpuszczamy galaretkę w szklance

Wrzosowa Polana
CHLEBEK BANANOWY Z ORZECHAMI 144

Wilgotne, miękkie i naturalnie słodkie ciasto bananowe. Łatwo i szybko się przygotowuje - bez zbędnego bałaganu w kuchni, bez użycia miksera.  Aby uniknąć ryzyka zakalca pamiętajcie o wcześniejszym wyjęciu składników z lodówki oraz nie mieszaniu składników sypkich z mokrymi zbyt długo i energicznie. Wystarczy zgrubnie przemieszać je widelcem lub szpatułką. Tylko do połączenia składników. Chlebek ładnie rośnie(...)wanilii i jogurt.  Miksujemy lub energicznie mieszamy rózgą, stopniowo, cienką stróżką wlewając olej. Delikatnie łączymy z suchymi składnikami z drugiej miski oraz posiekanymi orzechami.  Ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok 55 minut lub do tzw. suchego patyczka.  Wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, następnie wyjmujemy z formy i układamy na kratce.  POLEWA

cool and minty
Ciasto jamajka 422

Ciasto nie należy do szybkich ciast, ale w smaku jest pyszne więc polecam. Przepis znalazłam na blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej(...)obrotach. Potem dodajemy żółtka i krótko miksujemy na średnich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wyrównujemy powierzchnię.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut

Ewusiowe Smaki
Dyniowe ciasto bezglutenowe z bakaliami i orzechami 163

Ciasto jest bardzo bogate w smaku.  Jest wilgotne i pulchne a dodatek rodzynek i żurawiny nadaje mu dużo specyficznej słodkości.  A polewa z orzechami zapewnia mnóstwo przyjemnej chrupkości.  Robiłam je już kilka razy i zawsze się udaje. Jest smaczne nawet po kilku dniach. Składniki na średnią blachę: 350 g mąki bezglutenowej, biszkoptowej - użyłam własnej mieszanki(...)wysypaną bułką tartą lub zmielonymi płatkami kukurydzianymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut - bez termoobiegu, grzanie góra i dół. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i przewrócić do góry nogami. Zrobić polewę z orzechami - taką jak do ciasta snikers.  Orzechy posiekać na małe kawałki. W rondelku rozgrzać margarynę i miód - nie gotować. Dodać orzechy, wymieszać

Ze smakiem bez glutenu
Drozdzowe buleczki z szynka 127

odstawiamy na 60 minut. Ciasto wykładamy na  omączony blat, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt o wymiarach 45 x 30 cm.  Fetę kroimy w kostkę, rozgniatamy widelcem. Szynkę kroimy w paski Na połowie ciasta rozsmarowujemy majonez, następnie ciasto smarujemy koncentratem. Możemy też majonez wymieszać z koncentratem i tak przygotowaną masą posmarować ciasto. Na wierzchu układamy plasterki(...)pokruszoną fetę. Wszystko posypujemy posiekaną tajską bazylią. Ciasto składamy na pół, czyli część ciasta bez farszu nakładamy na lewą stronę ciasta. Ciasto lekko przyciskamy i ostrym nożem kroimy na paski o szerokości 1 cm. Paski delikatnie zwijamy w rulon i końcówkę zawijamy pod spód. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 30 minut

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto szpinakowe 155

pyszne. Składniki: ciasto: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju rzepakowego 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex 1 łyżeczka proszku do pieczenia masło i bułka tarta do formy krem: 1 szkl śmietanki słodkiej 12% 1 op. śnieżki w proszku 250 g mascarpone galaretka: 200 g mrożonych truskawek bez szypułek Hortex(...)ubijamy z cukrem na puch. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i chwilę razem miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni-do suchego patyczka. W tym czasie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tarta ze śmietanowym kremem jagodowym i bezami 194

jagód leśnych Cukier puder Sposób przygotowania: Ciasto- Mąkę przesiewamy i siekamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy, owijamy w folię i chowamy na 45min do zamrażarki. Po tym czasie wyciągamy i wałkujemy na wielkość blaszki. Dociskamy, dziurkujemy widelcem, wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy fasolę, by zapobiec opadaniu boków i wybrzuszaniu się środka. Pieczemy tak przez 15 minut w piekarniku nagrzanym(...)ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej  i przestudzoną czekoladę. Na końcu dodajemy lekko rozgniecione owoce leśne. Krem wykładamy na wystudzony spód, wyrównujemy. Dekorujemy bezami, posiekaną drobno czekoladą deserową oraz pozostałymi jagodami. Oprószamy cukrem pudrem

Kuchnia w czekoladzie
Orzechowiec, czyli ciasto orzechowo-budyniowe 410

masła 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru Przygotowanie: Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu, dodając zamiast 4 szklanek mleka - 3 szklanki. Odlać trochę mleka, w którym wymieszać proszek budyniowy wraz z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, ucierając nadal dodawać partiami zimny budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć do formy, wyrównać

Fabryka pomysłów
Bezglutenowe FIT ciasto ze śliwkami :) 161

ciastach czy muffinkach pasuje perfekcyjnie. Składniki: 220 g mąki gryczanej  200 g mąki ryżowej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g cukru kokosowego  70 g oleju kokosowego  300 ml mleka 1/2 łyżeczki cynamonu  5 śliwek  Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz śliwek przełóż do miski i dokładnie wymieszaj (śmiało możesz bez użycia miksera

Zdrowie na języku :P
Kruche paszteciki z kapustą i orzechami. 130

lubi? Doskonale można je zastąpić orzechami. Uspokajamy wtedy  tych antygrzybowych,   jak i tworzymy fajne nowe smaki. Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka krupczatki jajko 100 g masła  1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia łyżka majeranku gęsta śmietana Nadzienie: szklanka orzechów włoskich 2 łyżki masła 1/2 kg kiszonej kapusty liść laurowy(...)suchej patelni, aż się ładnie zrumienią. Można też dać bez prażenia, jednak te rumiane dodają, dużo, dużo więcej smaku, niż białe. Gdy masa lekko ostygnie dodajemy jajko. Ciasto wałkujemy na cienki placek, smarujemy jajkiem, układamy nadzienie i rolujemy. To zapobiegnie wypadaniu kapusty ze środka, przywrze do ciasta i wszystko ładnie się trzyma. Kroimy na niewielkie paszteciki, układamy na blaszce

Dieta moja pasja
Snikers 236

pierwsza część ciasta jest upieczona, należy odłożyć ją do wystudzenia. Drugą część ciasta rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wlać na ciasto jeszcze ciepłą masę orzechową. Piec ok. 15 – 20 minut w 200 stopniach. Masa budyniowa: Odlać trochę mleka (około 100 ml) i dokładnie rozrobić(...)już gorące wlać do niego wymieszaną wcześniej mąkę i cały czas mieszając ugotować budyń. Gorącą masą budyniową posmarować pierwszy placek (bez orzechów), a na masę wyłożyć drugi ostudzony placek z orzechami. Ciasto wystudzić, przykryć ścierką i odstawić najlepiej na minimum 6-8 godzin, aby zmiękło. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Drożdżowy chlebek z pomidorami i rozmarynem 100

kilka dni temu piekłam ciasto drożdżowe z malinami w „fałdki” natchnęło mnie i postanowiłam te fałdki czymś bardzie wytrawnym wypełnić, a że teraz z kolei muszę ogarniać pomidory to wyszło coś na kształt chlebka, który w smaku lekko pod pizzę podchodzi tyle, że bez sera. Składniki (to mój sprawdzony przepis na wegańskie ciasto drożdżowe z mniejsza ilością(...)czarnych oliwek łyżka suszonego rozmarynu (tymianku, co tam lubicie) Przygotowanie: standardowo jak ciasto drożdżowe, dokładnie krok po kroku opis znajdziecie tu Ciasto po 40 minutach wyrastania Wyrośnięte ciasto odgazowujemy wyrabiając je ponownie dodając przy tym rozmaryn. Pomidory kroimy w półplasterki tak samo oliwki. Ciasto podzielić na pół (to ułatwi z nim pracę), rozwałkować na szerokość blachy, po czym układając kolejno

greenscarf
Forma do pieczenia babeczek - test 191

pracę jeszcze szybszą. Do zrobienia kształtnych muffinek obowiązkowo potrzebuję formy do pieczenia! Dziś przedstawiam Wam wrażenia z testu formy ze sklepu Przyjemne gotowanie. Otrzymana forma ma wymiary 26x35x3 cm i idealnie nadaje się do upieczenia 12 babeczek. Producent zapewnia, że forma posiada powłokę antyadhezyjną, która uniemożliwia przywieraniu ciasta, ale ja jednak wolę tego nie sprawdzać i stosować silikonowe wkładki(...)zakupie otrzymujemy samą formę bez zaprezentowanych na zdjęciach papilotek.  Ja formę przetestowałam podczas przygotowywania muffinek na Piknik Smakoszy. Jak widać na zdjęciach, formy dały sobie z tym doskonale radę. Muffinki wyszły kształtne, odpowiednio wyrosły, a ciasto nie rozlało się po formie. Poniżej możecie zobaczyć jak się prezentowały: W sklepie forma do pieczenia babeczek kosztuje

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania