Kokosowa owsianka z dodatkiem czekolady bardzo mi smakiem przypominała batonik Bounty. Wpisuje się u mnie jako propozycja na deser. Jeżeli jednak lubicie słodkie śniadanie, ta owsianka przypadnie Wam do gustu. Składniki na 2 porcje 1/2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mleka 70g gorzkiej lub mlecznej czekolady 2 łyżki chipsów kokosowych (lub 2 płaskie łyżeczki wiórek kokosowych) 2 łyżki miodu Sposób
Pink EnvelopeDziś podzielę się z Wami przepisem na pyszne batoniki orzechowe w karmelu z nutką wanilii. Idealny pomysł na szybką, słodką i chrupiącą przekąskę. Składniki: 40g masła ½ szklanki wody 2½ szklanki cukru pudru z wanilią 4 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki niesolonych orzeszków ziemnych – prażonych Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier puder, miód i na średnim
Podróż w kulinariasuche składniki do mokrych i mieszamy do połączenia składników. Jeśli masa jest za gęsta można dodać więcej wody. Foremki na muffinki napełniamy do 2/3 wysokości. Do każdej wkładamy kawałek batonika. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy. Czekoladę roztapiamy z masłem. Orzeszki rozdrabniamy w malakserze. Każdą muffinkę smarujemy czekoladą i posypujemy orzeszkami. GOTOWE! :)) Przepis ze strony zjemto.blox.pl
Czerwona Porzeczkaktóry gorzkie czekolady omija szerokim łukiem powiedział, że dobre. Wszystkie były smaczne ale najbardziej smakowała mi miętowa i cytrynowa. To tak pyszne czekolady, że chrupałam je w całości jak batoniki. Miętowa jest bardzo orzeźwiająca, sprawia, że ciągle chce się więcej a długo po zjedzeniu choćby kosteczki w ustach czuć przyjemny miętowy smak. Natomiast cytrynowa ma tak niesamowicie intensywny smak
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMasa serowa: 300g mielonego twarogu 100g masła orzechowego 1/4 szklanki cukru pudru Wierzch: 200 ml śmietanki 30-36% 50g gorzkiej czekolady (możecie użyć mlecznej) Opcjonalnie do dekoracji: 2 batoniki Snicers (małe) zmielone orzeszki Czekoladę (ze śmietanką) rozpuścić w kąpieli wodnej. (Śmietankę przelać do metalowej miseczki i dodać połamaną czekoladę. Miskę ustawić na garnku z delikatnie
Di gotujeWszyscy się zgadzamy, że dieta powinna być zbilansowana adekwatnie do naszych celów treningowych (bo je trzeba mieć!). Wszyscy jednak, wiedząc to wszystko, podjadamy czasami w pracy czy na uczelni batoniki zamiast drugiego śniadania, kanapki z margaryną od „pana kanapki” albo obiady spędzające w podgrzewaczach po kilka godzin. My też. Czasami! Bo chociaż uwielbiamy gotować, to zdarza się
GRUBY WAŁEKpowinno wywoływać u Was paniki. Aby przygotować domowe, smaczne i radosne kinder party wystarczy tylko trochę warzyw i owoców. Będzie to i zdrowsze i mniej obciążające dla portfela niż batoniki i chipsy, a przy tym błyśniecie przed rówieśnikami swojej pociechy pomysłowością i poczuciem humoru :) Składniki - ilość jest uzależniona od ilości małych gości pomarańcze banany śliwki kiwi mandarynki marchewka papryka truskawki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadawna jesteśmy miłośnikami kokosowych smaków, co widać po przepisach na blogu. Na ciasto Bounty miałam ochotę od dawna. Batoniki a'la Bounty robiłam już wielokrotnie, były tak pyszne, że zakochaliśmy się w nich bez pamięci. Pyszny, gęsty, kokosowy krem, pomiędzy delikatnym biszkoptem i z dużą ilością czekolady na wierzchu. Mniam! Składniki: (na blaszkę 20 x 20cm) BISZKOPT: 200g miękkiego masła
Cakes By Kejtdokładnie mieszamy, najlepiej ręką. Wykładamy masę do formy wyłożonej papierem, dociskamy i wyrównujemy. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 160st. Po upieczeniu dokładnie studzimy i kroimy w podłużne batoniki
Gotowanie moimi oczamiSkładniki: spód: 400 g herbatników 440 g masy krówkowej masa serowa z batonikami: 750g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremowej 30 % 4 łyżki cukru pudru 3 batony lion masa śmietanowa: 500 g śmietany kremowej 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fix 2 batony lion Sposób wykonania: Dno blaszki o wymiarach 24x33 wykładamy herbatnikami, smarujemy masą krówkową, przykrywamy warstwą
Darcia w kuchniSernik warstwowy z dodatkiem masy kajmakowej, orzeszków ziemnych i masła orzechowego. W smaku jak najbardziej przypomina znane batoniki, chociaż nie jest tak słodki jak one. Natomiast jest to sernik z rodzaju ciężkich i zazwyczaj poprzestajemy na jednym kawałku ;) SPÓD: 100g herbatników 50g masła SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 200g masy kajmakowej
https:KKuchniaMniamdługich poszukiwaniach postanowiłam upiec ciasto o nazwie Milky way, korciło mnie bounty ale nie chciało mi się kupować śmietany 30%. Co prawda ciasto ma niewiele wspólnego z tym pysznym batonikiem ale wyszło bardzo dobre. Nawet Rysiowi smakowało,a on fanem ciastek nie jest. Nie lubię za słodkich ciast. Więc oczywiście musiałam zmienić troszkę przepis który znalazłam
sierotka maRysia w kuchnispód, mocno kokosowe nadzienie i zwieńczająca wszystko polewa czekoladowa. Pychota jakich mało. Zrobiłam to ciasto na prośbę mojego mężczyzny i przyznam szczerze, że byliśmy tym ciastem oczarowani. Oboje uwielbiamy batoniki, które posłużyły za wzór i muszę przyznać że chętnie poeksperymentuję z innymi batonami. ;) Potrzebne nam: - opakowanie gotowego ciasta na tartę - 400 ml mleka - 200 g wiórek kokosowych - 2 łyżki likieru
W poszukiwaniu inspiracjiWszyscy lubimy zjeść coś słodkiego. Jesteśmy łasuchami i słodycze moglibyśmy jeść codziennie. Kiedy najdzie nas ochota na smaczną przekąskę, batoniki musli są najlepszym rozwiązaniem. Nie posiadają mąki i białego cukru. Dają dobrą dawkę energii. Składniki: - 450g płatków owsianych - 350g ryżu preparowanego - 150g suszonej żurawiny - 100g łuskanego słonecznika - 50g sezamu - 100g orzechów laskowych - 5 łyżek miodu - 4 łyżki oleju kokosowego
Pan i Pani Smith w kuchnisamolocie. Coś na słodko W trakcie podróży nie można zapominać o przekąskach na słodko. Glukoza jest dobrym źródłem energii i doda wigoru zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Batonik, czy parę kostek czekolady sprawdzą się bardzo dobrze w każdym przypadku. Niestety słodycze mają to do siebie, że nie najlepiej się przewożą w trakcie podróży. Czekolada może się roztopić i pobrudzić nasze
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia