upałów najlepiej sprawdzają się szybkie obiady, racuchy są zarówno daniem obiadowym, jak i doskonałą przekąską lub propozycją na śniadanie. Jestem wielbicielką bananów, więc zamiast tradycyjnych jabłek przygotowałam dziś racuchy bananowe. Zazwyczaj przyrządzam je z dodatkiem proszku do pieczenia, ale ponieważ miałam w lodówce drożdże, dodałam je w zastępstwie - racuchy wyszły jak zawsze puszyste i delikatne. Drożdżowe racuchy z bananamiSkładniki
Smakołyki Berenikilekko brązowieć.Do rondelka wlać wodę,włożyć połamaną na kawałki czekoladę, wstawić na bardzo mały ogień i mieszając podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady.Na usmażone naleśniki wyłożyć bananowe nadzienie, zwinąć w rulony, polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPyszne i zdrowe lody bananowe:) Banalnie prosto - bananowo pysznie! Składniki: 2 banany 1 gorzka czekolada orzechy (włoskie lub laskowe) Banany obrać, przekroić na połowę, wbić patyczki. Czekoladę roztopić, zanurzać w niej banany, posypać posiekanymi orzechami i odstawić do zamrażarki na około 2 godzin (chociaż już wcześniej, w wersji mocno schłodzonej też są pyszne
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamąki 3 duże jabłka - u mnie szara reneta 3 jajka 5 łyżeczek oliwy/oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 8 dag suszonych bananów (tzw. chipsy bananowe) Przygotowanie: Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, odstawić na godzinę aż puszczą sok. Orzechy i czekoladę posiekać na grube kawałki. Banany połamać na drobniejsze. Do jabłek dodać resztę
Fabryka pomysłówJeżeli chcecie to możecie je osłodzić miodem, wtedy zawsze jest zdrowiej. Zrobiłam ich dwie wersje smakowe, gdyż przy okazji proponuję jednocześnie dwie formy podania. Jedna w formie lodów jogurtowych (bananowe kulki) oraz drugie w formie mrożonego jogurtu (mango – wersja dla leniwych, którzy nie chcą czekać paru godzin). Przepis podpatrzyłam uDomi w kuchni, jednak oryginalnie pochodzi on od Jamiego Oliviera, który
Fabryka pomysłówmega orzeźwiająca sałatka. Zwykłą bazylię lubię choć bardziej smakuje mi oregano, ale za to bazylia cytrynowa dla mnie jest rewelacyjna, szczególnie do deserków. Polecam też smoothie truskawkowo-bananowe również z dodatkiem bazylii cytrynowej.składniki:300 g arbuza bez skóry300 g truskawekkilka listków bazylii cytrynowej3 łyżki sosu balsamicznego1 łyżka miodu2 łyżki soku jabłkowego lub z pomarańczyArbuza pokroić
Monia miesza i gotujePyszne, zdrowe ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi oraz kawałkami czekolady. Wilgotności nadają mu banany i jogurt naturalny. Do tego przygotowuje się je łatwo i szybko, bez
Healthy food explorerSłodkie, urocze, mini pancakes. Cudownie puchate, pożywne i smaczne. Co prawda, trochę więcej z nimi zabawy, niż z klasyczną wersją placuszków, ale efekt wart jest wysiłku
Fitsweet.meSernik, albo brownie? Oto jest pytanie. A może po prostu pyszne, rozpływające się w ustach połączenie mocno czekoladowego ciasta i kremowego sernika z delikatną nutą wanilii
Fitsweet.mePrzepis z zachowanego wycinka z magazynu supermarketu Co-op. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę (lub dwie, okolice 10/20cm)- wyłóż papierem do pieczenia
Lejdi of the housePrzepis z The spruce eats . Składniki: (na 1 bochenek, keksówka okolice 10/20cm) 100g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka
Lejdi of the house2 ciasta z patelni, które pokazałam w zeszłym roku na blogu zrobiły niesamowitą furorę i okazały się prawdziwym hitem! Zainspirowana tymi wypiekami przygotowałam dla Was kolejny
Ostra na SłodkoPrzepis z bloga Domestic Gothess . Składniki: (blaszka okolice 10/20cm, czyli 8-10 plastrów/porcji) 2 szklanki (250g) mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2
Lejdi of the houseCo zrobić z dwóch dojrzałych bananów i dorodnej marchewki? Oczywiście chlebek bananowo – marchewkowy bez dodatku cukru, a i tak będzie słodki. Jeśli mamy akurat jakieś
Natka PietruszkiSezon dyniowy trwa, a my korzystamy z niego z ogromną przyjemnością. Zupa krem, kopytka, ciasta i obowiązkowo placuszki. Tym razem przygotowałam takie z dodatkiem banana, który
Smaki Na Talerzu