Chlebek bananowy z nutellą, maliny herbata miód i malina inspiracjaKorzystam z ostatniego (prawie) leniwego weekendu krzątając się po kuchni, bo w tygodniu brakuje mi już trochę tego porannego lenistwa, na szczęście na razie mam jeszcze od tego weekendy, choć i one niedługo będą zajęte, bo stety, niestety czeka mnie pracowity rok, ale nic samo przecież nie przejdzie
More food, love and dreamsCzekoladowo-bananowa owsianka* z miodem i jeżynami*z kakao, i gorzką czekoladą, bananemJak zwykle gotowana wieczorem, rano tylko odgrzana, bo czy tylko ja gotuje dłużej owsiankę, niż się placki smaży?Nie wiem jak ludzie mogą nie lubić owsianek. Szczególnie takich
More food, love and dreamsdyniowo-bananowa kasza manna z rozgniecionymi malinami i figąPochmurno, chociaż śniadanie ciepłe i kolorowe, bo nie ma co się smucić, jest dobrze, a po południu do kina się wybieram. Dyniowe szaleństwo trwa, a rzeczy do wypróbowania nadal tysiące. I ja kiedyś dyni nie lubiłam
More food, love and dreamsDyniowy omlet owsiany z kremem orzechowo-bananowym**banan rozgnieciony z masłem orzechowymCzasami potrzeba nam po prostu drugiej osoby. Kogoś przy kim poczujemy się dobrze, ramienia do którego możemy się przytulić zapominając o całym świecie. Odwzajemnionego uśmiechu, osoby przez którą(dzięki której) tej uśmiech się pojawia. Zwykłych słów wypowiedzianych przez nią i które działają(chociaż przez chwilę) pomimo, że samemu
More food, love and dreamsBananowa pół owsiana muffina z daktylami i malinami; jogurt naturalny Dziwne kształty przybrała ta muffina, chyba nie do końca dobrze foremkę wyłożyłam stąd tak bardzo wypłynęła, inną możliwością mógł być fakt, że ciasto było dość rzadkie co niezwykle mnie stresowało, bo zetnie się.. nie zetnie, wyszła jednak i to jaka dobra, wyglądem co prawda
More food, love and dreamsBananowy krem z ciecierzycy z masłem orzechowym i czekoladą; malinySzkoda, że tak szybko się skończyło. ;)Na szybko. Gotowe. Szybko zdjęcia. Rozmazane. No, nic. Ale czasami wolę pospać te 10min dłużej
More food, love and dreamsPieczony bananowy krem jaglany z nutelląLubię takie poranki.Składniki:60g kaszy jaglanej + ok 1 1/3-1/5 szklanki wodyduży bananjajkoszczypta sody oczyszczonejcynamon, aromat, szczypta soliKaszę prażymy w garnku, następnie zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż całkowicie wchłonie płyn. Studzimy. (Kaszę można ugotować wieczorem). Miksujemy z bananem i przyprawami. Dodajemy żółtko, a białko ubijamy
More food, love and dreamsceni), zaopatrzyłyśmy się w nasze własne smakołyki. Może to zabrzmi głupio ale nasze żołądki i podniebienia uratowały słoiczki. Wyobraźcie sobie miny tych w białych kitlach, kiedy ze słoiczków wyjęłyśmy bananowe chlebki! :) Zdziwienie widać było na kilometr. Ale i tak przegrało ono z ich mimiką spowodowaną tym, że podgrzewałyśmy zupę krem w słoiczku włożonym do elektrycznego czajnika. :) Taka filozofia.Pozdrawiamy
Wypisz Wymalujwodnej lub mikrofalówce i odstawiamy do przestudzenia - nie powinna być gorąca, ale musi ciągle jeszcze być płynna. Przekładamy ją do woreczka strunowego i odcinamy jeden rożek. Na naleśnikach układamy bananowe pyszczki i uszka. Roztopioną czekoladą malujemy oczka i buzie - można zrobić je także z czekoladowych cukierków lub koralików. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyUwielbiam połączenie banan + szpinak, a szczególnie w tym wydaniu. Smoothie wychodzi naprawdę puszyste i leciutkie :)~ Smoothie szpinakowo-bananowe ~Składniki:150g szpinaku (najlepiej świeżego)dojrzały bananBanana obieramy, kroimy na mniejsze części i blendujemy ze szpinakiem na gładki mus. Podajemy w wysokiej szklance
Kuchenny Skrawek NiebaIchni bigos. Z wyglądu podobne zupełnie do niczego. W smaku oszczędne. Dlatego doprawione. I teraz to jeść mooożna! Najlepiej Zieloną Łyżką.Czekając na paczkę. W bananowym zacieszu na fejsie!SKÅL!Wielka ryba do trzech razy sztuka. Poprzednie wersje (tutaj i tutaj) były dobre. Ale kombinowane. Bo zawsze szukałam tego właściwego wielorybiego smaku. Równocześnie zabijając
bastalenaGotujemy przez 25 minut co jakiś czas mieszając. Kaszę przekładamy do słoiczka/miseczki. Serek twarogowy mieszamy z miodem i cynamonem. Serek i pokrojoną mandarynkę kładziemy na kutię. Kromki chlebka bananowego smarujemy masłem z nerkowców i marmoladą
Kuchenny Skrawek Niebasmaku)Gotowałam jeszcze 10 min.Wymieszałam.I podałam Gizmolowi. Butlę. Wrąbał, aż mu się uszy trzęsły.Resztę rozlałam do miseczek, mojej i Stwórcy.Lekko mdłe. Ale w podrasowanej, bananowej wersji ;) zjadliwe. Przepis (jak i wstęp) pochodzi z książki "Kuchnia pięciu przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych
bastalenaDzisiaj proponuję słodkie bułeczki zrobione z bananowego puree, nadziane dżemem z czarnych porzeczek i udekorowane plasterkami banana. Ciekawe połączenie smaków, które idealnie do siebie pasują. Bułeczki są mięciutkie, pachnące bananami i najsmaczniejsze jeszcze gorące Składniki:Bułeczki:2 średnie banany2 i 1/2 szklanki mąki1 dżem z czarnych porzeczek „Łowicz”30 g świeżych drożdży1/3 szklanki mleka1/2 szklanki cukru2 jajka100
Oryginalny smak