tortilli Delikatne placuszki z mascarpone Zdrowe kanapki śniadaniowe z owocami (truskawkami) Płatki ryżowe z karmelizowanym jabłuszkiem Pasta kanapkowa na serkach topionych Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mocno jabłkowa i zdrowa owsianka śniadaniowa z olejem kokosowym Owocowa owsianka z chia i ziarenkami Miłego dnia i SMACZNEGO
Słodkie okruszkiKoktajl bananowy można przygotować na różne sposoby. Moja dzisiejsza propozycja to połączenie banana, mleka i jogurtu naturalnego. Ulubiony napój nie tylko dla dzieci. Zapraszam :) Do przygotowania koktajlu potrzebujemy: * 1 duży jogurt naturalny (500g) * 200ml mleka * 3 dojrzałe banany * opcjonalnie cukier puder do smaku Banany zmiksować w blenderze. Wymieszać z jogurtem naturalnym i mlekiem. Dodać ewentualny cukier puder do smaku
Zrób to smacznieoprócz orzechów). Obieramy banany, łamiemy na mniejsze części, wrzucamy do miski i miażdżymy za pomocą tłuczka do ziemniaków. Do garnka wlewamy olej, jogurt, dodajemy jajka i ubijamy. Dodajemy mus bananowy oraz suche produkty i całość dokładnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek, posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w piekarniku przez około 35 minut w 180 stopniach. Gotowe
Symfonia smakowarozpracowała masę problemów kulinarnych i wprowadziła praktyczne rozwiązania, które pozwalają jej radzić sobie z limitowanym czasem i planowaniem rodzinnych posiłków. Szczególnie spodobał mi się jej pyszny przepis na orkiszowo-bananowe pancakes, czyli puszyste śniadaniowe placki, zwane również „amerykańskimi naleśnikami”. Zawsze myślałem, że pancakes wykonane od podstaw to zbyt ambitny projekt na śniadanie w środku tygodnia, tym bardziej dla zapracowanej, aktorskiej
Jem więc Jestemrazem za zadanie obraliśmy sobie przygotowanie przepisów opartych o odpady, które zazwyczaj są wyrzucane do śmieci, a można by je inaczej wykorzystać. Do gotowania zabrali się Wege Smaki , Veganbanda.pl , Bananowe Pole , Oatmeal and Figs oraz oczywiście ja. O tym, co przygotowały koleżanki przekonacie się przechodząc na ich blogi. U mnie znajdziecie pesto z natki marchewki. Tak, tak, to ta zielona
Blendmanserii alkoholi domowej roboty polecam przepis na likier bananowy
Ugotujmy Cośmały, truskawki 1/2 szklanki/mrożone, konfitura z pigwy 1 łyżka do dzbanka blendera włożyć obrane awokado, banana, wsypać truskawki dodać konfiturę z pigwy, wsypać białko serwatkowe:użyłam smak bananowy /białko jest suplementem dla ćwiczących osób na wzmocnienie tkanki mięsniowej lub osób po chorobach i operacjach zwłaszcza gastrycznych/, można zrobić bez białka wlać maślankę i dokładnie wszystko zmiksować, przechowywać
W Mojej Kuchni LubięPyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję je z innymi owocami i/lub jogurtem. W ten szybko sposób powstają smaczne lody. Zamiast mrożonego banana mogą być inne mrożone owoce. Jeśli zamiast mąki kokosowej użyjecie innej, np. orkiszowej, masa będzie miała rzadszą konsystencję
Kucharzycapozbawić ją goryczki. Daktyle (dobrze jest je wcześniej namoczyć) i banana blendujemy na gładką masę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, a następnie mieszamy z kaszą, musem daktylowo-bananowym oraz żurawiną i rodzynkami. Przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (moja miała średnicę 26 cm) i pieczemy w 170 st. C 70 minut. widgetId = 12712; width= 590; height
Cynamonowe szczęściedrobną kostkę, świeżego banana łączymy delikatnie za pomocą drewnianej łyżki z czekoladowym ciastem. Następnie ubijamy białka z szczyptą soli na sztywną pianę i łączymy ją ostrożnie z czekoladowo-bananowym ciastem. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką keksówki. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 40-45 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjmuje
Słodkie okruszkidziennie odżywia organizm i wspomaga jego regenerację. To nie tylko źródło energii, ale również wielowitaminowa pigułka zalecana rekonwalescentom, a także osobom niedożywionych, np. chorym na anoreksję. Po ćwiczeniach Bananowa przekąska zjedzona tuż po treningu szybko dodaje sił. Dostarcza cukrów, które są zastrzykiem energii dla mięśni, a także witamin C i E neutralizujących wolne rodniki, które powstają w czasie intensywnego
w mojej kuchnipropozycję na nietypowe ciasto. Tego typu przepisy do tej pory rzadko kiedy gościły na blogu, ale mam nadzieję, że z czasem to się zmieni. Chcemy Wam bowiem zaproponować bananowe brownie. Co w nim nietypowego zapytacie? Ano fakt, że został upieczony bez cukru, bez glutenu i bez laktozy ;) Po takim opisie tego ciasta na naszym facebooku padło pytanie, czy smak
Kolizje Smakówumieszczamy 1/2 średniego banana pokrojonego w mniejsze kawałki. Dodajemy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny oraz 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego. Łączymy składniki przy użyciu blendera. Tak przygotowaną mieszankę miodowo-cytrynowo-bananową wlewamy do pucharka na wierzch wcześniej przygotowanej warstwy z kiwi. Smoothie zdobimy 3-4 listkami świeżej mięty. Wiosenne smoothie jest idealnym orzeźwieniem na ciepłe dni. Przed podaniem polecam schłodzić smoothie
Słodkie okruszkiUwielbiam słodkie rolady ! Można tworzyć wiele ciekawych wariacji smakowych- u mnie dziś o smaku bananowym. Mniam! Składniki na ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 banany cukier puder do posypki Składniki na krem: 1 serek homogenizowany 2 dojrzałe banany 1/3 szklanki mleka 1 łyżka żelatyny 2 żółtka jaja 3 łyżki cukru pudru 1 cytryna Wykonanie
Tradycyjna Kuchniabyła za bardzo zainteresowana, bo była zbyt zajęta zabawą, by coś zjeść. Mi smakowało bardzo, chociaż po zjedzeniu prawie dwóch szklanek miałam dość. Bardzo syte, dostatecznie słodkie dzięki bananowi i rodzynkom, a do tego zdrowe. Zamiast kefiru można dać mleko, kefir będzie nieco rzadszy i trochę inny w smaku. Szczerze mówiąc, nie pamiętam, czy robiłam kiedykolwiek koktajl na mleku
Anioszek w kuchni