koleżankę z dzieciństwa (Madziu, jeśli to czytasz, przesyłam uściski :), która stwierdziła kiedyś, że nie lubi bananów, bo smakują, jak ziemniaki. Może nie do końca się z tym stwierdzeniem zgadzam, ale muszę przyznać, że sama nie pałam do nich wielką miłością. W zasadzie tylko takie zielone, jeszcze lekko niedojrzałe jadam od czasu do czasu… Czytaj dalej Najlepsze muffiny bananowe
brunetkawkuchniŁatwy i szybki przepis na pyszne naleśniki. Idealnie pasują do słodkiego nadzienia - u mnie jeszcze w świątecznej formie, podane z kremem czekoladowym, bananami i wiórkami kokosowymi. Pyszności. Polecam i na śniadanie i na podwieczorek ;) PS Jeśli marzy Wam się mała zmiana w Waszym salonie, jakiś nowy element dekoracyjny na ścianie warto zainteresować się ofertą digitaldruk.pl/obrazy-na-plotnie.html To obrazy
Domowa cukiernia Ewysobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem z rokitnika, banan i orzechy nerkowca
Kucharzycasobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem z rokitnika, banan i orzechy nerkowca
Kucharzycazmniejsza ryzyko występowania chorób układu krążenia. Sezon na jarmuż to głównie jesień i zima. Jak możecie wykorzystać jarmuż w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Koktajl z jarmużu, kiwi i banana Chipsy z jarmużu Artykuł Jarmuż pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki : 2 dojrzałe banany 1 jabłko 1 szklanka naturalnego jogurtu 1 łyżka miodu ( np. lipowego ) Sposób wykonania : B anany obierz ze skórki, miąższ pokrój na kawałki. Jabłko dokładnie umyj, usuń gniazdo nasienne, pokrój na kawałki ( nie obieraj ). Wrzuć wszystkie składniki do blendera, zmiksuj. Rozlej do szklanek, wypij. Jeśli chcesz możesz dodać szczyptę cynamonu. K oktajl możesz posypać nasionami
Przepisy i porady kulinarnedrobnych na wózek, oczywiście nie mam, dobra tak naprawdę chce tylko kilka rzeczy, obejdę się bez niego… Idę do mojego ulubionego działu warzywnego, biorę bataty, jakieś awokado, kilka bananów i nagle widze – SĄ ONE – leżą tak spokojnie i grzecznie, a ludzie obojętnie przechodzą obok… Nagły flashback, na krótką chwilę przeniosłem się na Sycylię – jedziemy samochodem
PaleoLifepyszne! Idealne do kawy, na szybko, można polać polewą czekoladową. Inne moje wersje tego ciasta: dodaję wiórki kokosowe, dodaję inny owocowy dżem, konfiturę, dodaję świeże posiekane owoce, np. banany, śliwki, jabłka, maliny, wtedy można nie dodawać kakao, dodaję mak, dodaję sok z cytryny i skórkę z dwóch cytryn, powstaje ciasto cytrynowe, rezygnuje wtedy z kakao, dodaję suszone owoce, bakalie
Zasmakuj Kuchnipomykającą sarnę, która wraca do lasu z wyżerki w ogrodzie sąsiadów, wszystko smakuje najlepiej. Czasem jemy nasze tradycyjne/codzienne śniadanie – czyli płatki kukurydziane z jogurtem greckim, tyle że zostawiamy banana, ale mango zastępujemy poziomkami, malinami lub jagodami, albo słodkimi jak miód, pachnącymi jeżynami. Często mamy ochotę na jakaś odmianę – obficie zastawiony stół pełen warzyw, owoców, serów, wędlin i pieczywa
Niedzielny kucharzposiekał w zakładowej kuchni i zjadł ze smakiem. Z czasem w domu udoskonaliliśmy przepis. Jego podstawę stanowi mango, nasz najulubieńszy owoc który od dawna wciągamy na śniadanie razem z bananem, płatkami i jogurtem. Reszta składników jest absolutnie dowolna. Z jednym wyjątkiem: w sałatce powinny znaleźć się pomidorki koktajlowe, które przez swoją kwaskowość podkreślają delikatną słodycz mango. Zamiast wędzonej ryby
Niedzielny kucharzposiekałem w zakładowej kuchni i zjadłem ze smakiem. Z czasem w domu udoskonaliliśmy przepis. Jego podstawą jest mango , nasz najulubieńszy owoc który od dawna wciągamy na śniadanie razem z bananem, płatkami i jogurtem. Reszta składników jest absolutnie dowolna. Z jednym wyjątkiem: w sałatce powinny znaleźć się pomidorki koktajlowe, które przez swoją kwaskowość podkreślają delikatną słodycz mango. Zamiast wędzonej ryby
Niedzielny kucharzswoje skojarzenia, gdy pierwszy raz słyszy jakąś nową nazwę. Do dziś pamiętam moje, gdy usłyszałem o batatach. Batat? A może ktoś miał ma myśli banan? Patat? Czy to ma coś wspólnego z patatajaniem? Jak się szybko okazało – byłem w błędzie. Nie chodziło ani o tropikalne owoce
Vegan Tastemojego gotowego kefiru malinowego. Rolę słodkiego dopełnienia, zamiast miodu spełnią także syrop klonowy, z agawy, melasa, cukier brzozowy – ksylitol. A zamiast kefiru smakuje także maślanka, np. z dodatkiem banana. Mmm.. naturalne słodycze od rana Zapraszam na kefir malinowy, taki domowy, na szybko, na raz, na drugie śniadanie, do śniadania czy w ciągu dnia, w kilka chwil. Pyszny! Składniki
Zasmakuj Kuchniwypróbować kolejne warzywne ciasto! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju 3/4 szklanki mąki gryczanej 1 łyżka karobu lub kakao 1/2 szklanki pomidorów krojonych z puszki 1/2 banana szczypta proszeky do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Za pomocą blendera ręcznego wszystko dokładnie blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut
Truskawkowa Fiestaznana sałatka jarzynowa . Do mojej sałatki użyłam owoców, które pozostaną świeże kilka godzin i na pewno po obraniu nie zmienią koloru na szary, dlatego też ze składników sałatki wykluczyłam banana czy jabłko. Zobacz też: Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów Przepis na sałatkę owocową Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki
Kuchnia Bazylii