babki - 8724 przepisów (strona:310/582)

MUFINKI KURCZAKI + FILMIK 87

Dzisiaj przepis na mufinkowe kurczaki, babeczki efektownie wyglądają i pysznie smakują, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  3 jajka  1/2 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka Zebra na soku pomarańczowym, długo wilgotna 667

Pyszna i wilgotna babka na soku pomarańczowym i z pomarańczowym lukrem. Długo pozostaje świeża i do tego robi się bardzo szybko i łatwo. Moje dzieci ją uwielbiają. Ciężko nie sięgnąć po kolejny kawałek... polecam Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Piekarniki do zabudowy – w jaki sposób piec w nich ciasta? 120

należy zapewnić plackom w trakcie pieczenia, mogą się różnić. Dlatego ważne jest, aby wiedzieć, jaka temperatura i jaki czas grzania są optymalne . Poniżej podajemy przykłady dla kilku wybranych wypieków : babka piaskowa – należy ją piec w temperaturze 160–180°C przez około 50 minut, biszkopt – 160°C, 15–40 minut, ciasto francuskie – 160–200°C w czasie 15–30 minut, murzynek

ProstePesto.pl
Idealne ciasta na Wielkanoc 176

Wielkanoc tuż tuż.. a to oznacza, że pora planować Wielkanocne menu. Oczywiście obowiązkowo na Wielkanocnym stole powinna się znaleść babka Wielkanocna , jajka faszerowane , sałatki Wielkanocne a także pyszne ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jakie ciasta na Wielkanoc przygotować w tym roku? Wiele osób ma dylemat, a święta to idealna okazja na wypróbowanie nowych przepisów! Oto zbiór przepisów na pyszne ciasta

Damusia.pl
Szybki i tani obiad z niczego 133

pozostajemy przy daniach ziemniaczanych to nie może też zabraknąć placków ziemniaczanych tartych na grubych oczkach z serem . Hitem taniego, prostego i szybkiego w zrobieniu dania z ziemniaków jest także babka ziemniaczana , którą polewam kleksami śmietany lub jogurtu naturalnego. Późnym latem oraz jesienią dosłownie z niczego robię gr zyby w śmietanie z cebulą . Wystarczy nazbierać je w okolicznym lesie i praktycznie

Ania gotuje
Makaron z krewetkami 89

znajdź coś dla siebie! Książka ZAPACH ŚWIĄT 49,00  zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Forma do babki kwiat 30,00  zł Dodaj do koszyka WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Aniela – średnia 135,00  zł Dodaj do koszyka Artykuł Makaron z krewetkami pochodzi z serwisu

nietylkopasta.pl
Babka piegusek 74

kilka kropel aromatu i mleko. Na końcu wsypujemy mak. Pieczemy ok. 50 min w temp. 170 stopni do suchego patyczka. Polewamy lukrem i ozdabiamy makiem. Autor przepisu: Jolanta Artykuł Babka piegusek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik wielkanocny z kajmakiem i solą morską. 111

oddasz tych chwil, kiedy mama wysyła Cię po jeszcze jeden woreczek orzechów do spiżarni, podaje łyżkę abyś mieszał kajmak, czy żebyś znów udekorował mazurka czy polukrowała wielkanocną babkę.  Każdy ma swoją robotę i każdy w czymś jest niezastąpiony i każdy z dumą spyta przy stole: spróbowałeś już mojego? Pomimo różnic charakterów, każde święta są tak samo ważne

Z Kuchni Do Kuchni
Brzoskwiniowy serniczek 81

brzoskwinie, pogotować ok. 10 minut z sokiem z cytryny. ? Żelatynę zalać 1/2 szklanką zimnej wody. ? Brzoswkinie zmiksować na gładką masę. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. ? Formę na babkę posmarować delikatnie olejem, na dno wyłożyć dwie obrane ze skórki i pokrojone brzoskwinie. ? Wylać ok. 1 szklankę musu brzoskwiniwego. Wstawić formę do zamrażarki aby mus częściowo stężał. ? Do reszty przestudzonego

To co kocham
Babka z gotowanych ziemniaków trójkolorowa 71

posypać bułką tartą. ? Wykładać po kolei trzy masy wygładzając każdą. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 1 godzinę. Sprawdzić patyczkiem. ? Podawać z gęstym jogurtem posypanym szczypiorkiem. ? Babka najlepiej kroi się po wystudzeniu i smakuje równie dobrze odgrzana

To co kocham
Galaretki z kurczaka 106

plastry lub ćwiartki. ? Ja zrobiłam galaretki w 4 formach na jajka i jednej większej Lilianie. Można zrobić w filiżankach, kubkach i małych miseczkach, ewentualnie jednej większej formie na babkę i kroić jak tort. ? Każdą formę posmarować olejem i wlać po kilka łyżek bulionu na spód. ? Dekorować według uznania i własnej inwencji twórczej pamietając, że dno będzie wierzchem galaretki. ? Na ułożoną

To co kocham
Mazurek waflowy z kajmakiem 108

moim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z kremem, rolady, serniki, wuzetki, pychotki i wiele innych. 5-6 pełnowymiarowych ciast to było minimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości. Ja zrobiłam mazurka trochę oszukanego, nie tradycyjnego na kruchym cieście

To co kocham
Marchewka z sezamem 98

Macie już dość świątecznych jajek, pasztetów, pieczeni, babek, mazurków? Ja mam dość i postanowiłam zrobić detoks warzywny. Na pierwszy rzut poszła aromatyczna marchewka. Składniki: ? 1 kg marchewki ? 4 łyżki ziarna sezamowego ? 1 pęczek natki pietruszki ? 2 łyżki masła ? 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika ? sól, pieprz, cukier do smaku ? sok z 1/2 cytryny ? 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: ? Marchewkę obrać

To co kocham
Mazurek a’la Snickers 105

niedaleko pada jabłko od jabłoni, ja też nigdy nie piekłam i tym bardziej nie kupowałam gotowych, traktując mazurki jako ciasta drugiej kategorii. Zawsze na święta Wielkanocne królowały u nas babki, babeczki, serniki i inne pyszności. W tym roku złamałam się i upiekłam mazurek a’la Snickers. Spód wyszedł mi bardzo kruchy, a słodycz karmelu zneutralizowały słone orzeszki i gorzka

To co kocham