To mój ulubiony i sprawdzony przepis, który kiedyś dostałam od znajomych mieszkających w Belgii i specjalizujących się w kuchni francuskiej. Kuleczki są fantastyczne w smaku
Di gotujeBardzo interesujące w smaku. Nuta imbiru i czekolady daje ciekawe mocne połączenie, także kasza gryczana i serek są prawie niewyczuwalne. Jednak ze względu na wysoką
Mania WypiekaniaTym razem postanowiłam wypróbować w końcu przepis znaleziony u Wiktorii Jóźwik . Przepis poniższy jest wiernym odwzorowaniem, za wyjątkiem ilości, bo ja zrobiłam 12 małych muffinek, a
Passions hobbies lifeDruga wersja dietetycznych pączków. Inspiracja pochodzi z bloga „Z kotem w kuchni”. Muszę przyznać, że pączki są bardzo smaczne, ale jednak wersja, którą zamieściłam na
Mania Gotowaniamojprzepisna.pl | Tarta z botwinką i koperkiem Jakoś ostatnio naszło mnie na tarty, zarówno na te na słodko, ale i na słono, była już tarta ze szpinakiem
moj przepis namojprzepisna.pl | Sernik słoneczny Sezon na dynię powoli się kończy więc nie zwlekajcie i róbcie zapasy na zimę np. wykorzystując ten przepis na dynię na zimę . Jak
moj przepis nababeczka jest dla mnie:) . Nie dostałem kawałka ciasta odkrojonego z całości ( kawałek zwykle jest za cienki lub za mały), ale dostałem całą babeczkę! Dziwne, jak gabarytowo często mniejsza babeczka (ale cała!) diametralnie zmienia punkt widzenia dzieci:) Tak więc, jeśli do mojego syna przychodzą koledzy, piekę muffinki. Sama też zajadam je z przyjemnością. Ten przepis zaczerpnęłam z opasłego tomu(...)rozgnieść widelcem, można też zetrzeć je na tarce. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, a suche w drugiej. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać łyżką. Nie mieszać zbyt długo. Masę nakładać do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. Wkładać nie więcej niż do ¾ wysokości foremek. Piec w temp. 180°C przez
Posadzone i zjedzonePrzyznam Wam się szczerze, że miałam moment zwątpienia zanim pierwszy raz upiekłam ciasto Leśny Mech. Szpinak lubię, ale raczej na słono (na blogu mogliście widzieć go
CiastkozercyPo Tłustym Czwartku i brzuszku pełnym pączków czas sięgnąć po coś zdrowszego. Zapraszam Was na migdałowo-karobowe batoniki orkiszowe. Robi się je naprawdę szybko. Z podanej
Słodkie okruszkiDzisiaj stwierdziłem, że muszę odpocząć od makaroników bo po ostatnim razie mam ich troszkę dość choć oczywiście nie zamierzam się poddać – to przecież była kolejna
Kuchenne Wariacjemojprzepisna.pl | Śmietanowiec To ciasto ma jeszcze inną nazwę – Styropian. Styropianu nie przypomina ani w smaku ani w wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik
moj przepis naMiękkie, puszyste, delikatne pierniczki. Najlepiej zrobić je dwa tygodnie przed świętami. Bardzo popularny przepis, który postanowiłam w końcu wypróbować i nie zawiodłam się Polecam je również
Bulliodlaczego bajeczne? bo do ich zrobienia użyłam czekolady bajecznej z orzeszkami i wafelkami, która doskonale komponuje się z malinami ;) i smakują po prostu bajecznie!!! Składniki
słodki bratekUwielbiam smak cytrynowy! Pamiętacie z dzieciństwa słodycze takie jak guma Shock, albo rurki z kwaśnym proszkiem w środku? Nieraz prosiłam rodziców o parę groszy i biegałam
pink envelopeNa blogu Gosi zobaczyłam świetny przepis na ciasteczka. To zainspirowało mnie do przygotowania smakołyków w nieco bardziej świątecznym, korzennym wydaniu. Ciasteczka smakują naprawdę wyjątkowo za sprawą
Czerwień i błękit