Jeśli jesteście łasuchami to ten przepis jest właśnie dla Was!. Drożdżowe ciasteczka napakowane bakaliami i polane białym lukrem...kto ma ochotę? Składniki na ciasto; 50 dag
Apetyczna babeczkaTym razem propozycja dla najmłodszych oraz wiernych fanów czekolady:) Muffinki z dużą ilością czekolady i kakao oraz ze słodką niespodzianką w środku – M&M
Ania i Marcin gotująmojprepisna.pl | Tartaletki z truskawkowym kremem Świetne kruche mini tarty z szybkim kremem na bazie truskawek, mleczka kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe
moj przepis naktórym robimy przetwory na zimę. Często szukamy więc inspiracji, bo jednak mimo sprawdzonych receptur chcielibyśmy spróbować czegoś nowego. A więc voilà! Wszyscy zapewne znamy „szwarcwaldzkie” przysmaki: tort, pavlową, serniki, babeczki, tartaletki itp. A co powiecie na szwarcwaldzką marmoladę? Do tego wzbogaconą o dodatek likieru amaretto? Brzmi zachęcająco? Marmolada jest bardzo prosta i całkiem sprawnie i szybko się ją przygotowuje (także(...)wiśni. Od momentu zagotowania, wiśnie gotujemy na małym ogniu przez 15-20 minut, mieszając dość często. Laskę wanilii usuwamy, a owoce miksujemy i przecieramy przez sito, aby ususzać gładką masę, którą ponownie umieszczamy w garnku. Dosypujemy resztę wiśni i dodajemy żel-fix. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy cukier, ponownie zagotowujemy i gotujemy tak przez 2 minuty. Dodajemy
MyCookBook.plmuffiny! Wystarczy wszystkie składniki niedbale połączyć, włożyć do pieca na 20 minut, a później już tylko napawać się ich niesamowitym kakaowym smakiem. Przepis jest prosty, szybki i niezawodny. Lubię babeczki z tego przepisu, gdyż ich smak nie przytłacza, kakao nie dominuje, przez co idealnie nadają się do tworzenia nowych, wysublimowanych połączeń. Ja czasami dodaję pokrojoną w kostkę czekoladę lub skórkę(...)składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Jeśli mamy ochotę dodajemy rodzynki, pokrojoną czekoladę, posiekane orzechy, skórkę pomarańczową, owoce lub co nam jeszcze wyobraźnia podpowie. Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, po 20 minutach sprawdzamy patyczkiem, czy się już upiekły, wyjmujemy i gotowe
Rozpustne gotowaniemojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to
moj przepis namojprzepisna.pl | Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem Pogoda istnie sernikowa, w domu sporo sernikożerców, więc zapraszam na kolejny sernik. Tym razem połączony z ciastem Murzynek, czyli
moj przepis naOd dłuższego czasu chciałam zrobić takie naprawdę zdrowe ciasto. Okazja nadarzyła się wraz z premierą nowej książki Katarzyny Maciejko-Zielińskiej „Zdrowe słodkości na każdą porę
Ciastkozercyulubiona wariacja w temacie muffinek i lekka przeróbka przepisu, z którego już kiedyś korzystałam: Muffinki pomarańczowe z ricotta . Uważam, że muffinki z ricotta to bestsellerowa wersja tego typu babeczek. Dodatek serka sprawia, że są niesamowicie miękkie, wilgotne i długo zachowują świeżość. Następnego dnia są równie smaczne, jak tuż po upieczeniu. Jak dla mnie, wprost rozpływają się w ustach(...)składniki mokre do suchych, szybko, ale dokładnie połączyć wszystko łyżką - nie mieszać za długo, wyłącznie na tyle aby połączyć składniki, jak zostaną grudki to nic się nie stanie. Przełożyć masę do papilotek - do 3/4 ich wysokości . Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w 180C ok. 25-30 minut - u mnie dokładnie 27 minut . Blachę z muffinkami wkładać na środkowy poziom
Grunt to przepis!uroczych, cynamonowych muffinek. Owies i pełnoziarnista mąka nadały im ciekawego smaku, idealnie wpasowując się w gruszki i delikatne nadzienie z twarożku. Są o wiele lżejsze i zdrowsze od tradycyjnych babeczek. Zawierają węglowodany złożone, a więc błonnik pokarmowy + pełnowartościowe białko pochodzące z chudego twarogu. Bez białej mąki. Bez białego cukru. To pyszna, zdrowa przekąska(...)owsiane, sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cynamon wymieszać w jednej misce. W oddzielnym naczyniu połączyć ze sobą mokre składniki: miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym na puszystą masę dodając stopniowo po jednym jajku, dodać żółtko z trzeciego jajka (białko zostawić do nadzienia serowego). Nie przestając ucierać, dodawać stopniowo jogurt naturalny i mleko. Gruszki obrać, przekroić
Kuchnia EllieDynia króluje w ostatnim czasie więc i ja korzystam z jej obfitości. Tort nie jest wymagający technicznie, ale trochę czasu musicie mu poświęcić jeśli macie ochotę
Apetyczna babeczkaSkładniki na 12 małych sztuk: 100 g mąki migdałowej lub migdały (ok. 1/2 szklanki) 50 g mąki pełnoziarnistej (ok. 3 lekko czubate łyżki) 30 g
Vroblewska-fitlifeKtóż z Nas nie lubi nadziewanych pierniczków tzw alpejskich? Jedne z lepszych jakie jadłam to właśnie te prezentowane przeze mnie.Są puszyste,mięciutkie..a oblane
Niespełnione zdolności kulinarneWczoraj dodałam przepis na domową mieszankę mąk bezglutenowych , a już dzisiaj mam dla Was przepis z jej wykorzystaniem. Sprawdziła się tutaj świetnie - muffinki są wilgotne, puszyste
chili & sugarNieczęsto u mnie na blogu słodkości ostatnio... ale popełniłam smaczne ciasteczka, dlatego od razu wrzucam przepis na blog... Składniki: 70 g masła (ok. 1/3 kostki) 2
Czerwień i błękit